• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρέστη ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (09 Αυγούστου 2018) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο απερχόμενος Αρχηγός του Σώματος Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Κωνσταντίνος Τσουβάλας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«…Πριν δυόμισι χρόνια, αποδεχόμενος την εξαιρετική τιμή της Πολιτείας και αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, είχα καλέσει το προσωπικό του Σώματος σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας αντίληψης στην Ελληνική Αστυνομία. Μιας αντίληψης που να βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό της υπόστασης και των δικαιωμάτων των πολιτών, στην εξωστρέφεια και στην αλληλεγγύη προς αυτούς.

Είχα, επίσης, δεσμευτεί, έναντι της Πολιτείας, της πολιτικής ηγεσίας και του προσωπικού του Σώματος, κυρίως όμως έναντι της κοινωνίας και των πολιτών, πως θα κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους για μια Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία, ανθρώπινη.

 Σήμερα, την ώρα αυτή του απολογισμού, μπορώ, χωρίς κανέναν δισταγμό, να σας κοιτάζω όλους κατάματα. Γιατί, αυτά τα δυόμισι χρόνια στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, έπραξα, όπως άλλωστε και σ’ ολόκληρη την υπηρεσιακή μου διαδρομή, αυτό ακριβώς που η συνείδησή μου ως άνθρωπος και ως Αξιωματικός επέβαλε, εκείνο ακριβώς που είχα υποσχεθεί, εκείνο που ορίζουν οι αρχές και οι αξίες του Σώματος το οποίο επέλεξα να υπηρετώ…

…Σήμερα, λοιπόν, έχουμε έναν αστυνομικό Οργανισμό με μια νέα φιλοσοφία, μια νέα αντίληψη.

Έχουμε μια Αστυνομία που παρά τις περιορισμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού διατηρεί την αποτελεσματικότητά της και μπορεί να κατοχυρώνει και να βελτιώνει το επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας στη χώρα. Μια Αστυνομία που πρέπει να δικαιώνει τις προσδοκίες των πολιτών, να συνεχίζει τη δομική της ανασυγκρότηση, να βελτιώνει ακόμη περισσότερο το θεσμικό της πλαίσιο και την οργανωτική της λειτουργία. Μια Αστυνομία ικανή να προωθήσει νέες στρατηγικές αντιμετώπισης της σύγχρονης εγκληματικότητας, να ενισχύσει τις συνεργασίες της σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, όπως πραγματοποιήθηκε  τα τελευταία χρόνια, να μετεξελιχθεί σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Έχουμε μια Αστυνομία που στέκεται δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη. Μια Αστυνομία που δεν θεωρείται πλέον μηχανισμός καταστολής αλλά παράγοντας διασφάλισης της εύρυθμης πολιτικής και κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας. Μια Αστυνομία που έπαψε να αποτυπώνεται στην αντίληψη της κοινωνίας ως αναγκαίο κακό· που επικοινωνεί και συνεργάζεται με τον πολίτη με όρους αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης. Μια Αστυνομία αποτελεσματική, ανθρώπινη.

Αυτό επιδιώξαμε, αυτό σχεδιάσαμε, αυτό – επιτρέψτε μου τη διαπίστωση – καταφέραμε, σ’ αυτό το δρόμο είμαι πεπεισμένος πως θα συνεχίσουμε. Παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες, όσο αυξημένες και να είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της Πολιτείας και των πολιτών…

…Δε μπορώ, λοιπόν, ως φυσικός προϊστάμενος ενός Οργανισμού παροχής κοινωνικού έργου όπως η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ως άνθρωπος, παρά να υπακούσω στη φωνή της ψυχής και της συνείδησης μου, υποκλινόμενος ταπεινά στην οδύνη των συνανθρώπων μου που έμειναν να θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Θέλω να γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε, ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε στους πάρα πολλούς διασωθέντες να είχαν προστεθεί και όλοι εκείνοι που τελικά έχασαν τη ζωή τους…

…Φίλε Άρη, θέλω να σε παρακαλέσω να τους σέβεσαι όλους, να τους αγαπάς όλους, να μου τους προσέχεις όλους, και τους 54.462. Μία προς μία, έναν προς έναν…

…Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι τιμή μου και το εκφράζω δημόσια και απερίφραστα που υπήρξα Αρχηγός σας. Γνωρίζω το έργο σας, γνωρίζω την προσφορά σας, γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες καλείστε, κάθε στιγμή του 24ώρου, να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας.

Σας ευχαριστώ όλους και καθέναν χωριστά, σας εκφράζω δημόσια και δυνατά από την καρδιά μου την ευγνωμοσύνη μου και σας εύχομαι να είστε πάντοτε υγιείς και δυνατοί, να εκπληρώνετε τα καθήκοντά σας με την ίδια υπευθυνότητα και ανθρώπινη ευαισθησία…»

Ακολούθως, ο νέος Αρχηγός Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με την πρόσφατη απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α., μου ανατέθηκε η Αρχηγία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο…

…Τελεί σε γνώση μου ότι αναλαμβάνω την Ηγεσία του Σώματος σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και κοινωνικά φορτισμένη χρονική συγκυρία για τη Χώρα μας μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η σκέψη όλων μας παραμένει προσηλωμένη στην μνήμη όσων χάθηκαν, στους οικείους τους, καθώς και στους τραυματίες   των οποίων ελπίζουμε την πλήρη ανάρρωση. Ευχή μου, εκ βάθους καρδίας, να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία…

…Κατανοώ πλήρως τη βαριά ευθύνη του καθήκοντος που μου ανατέθηκε και ως νέος Αρχηγός του Σώματος, δεσμεύομαι απέναντι σε όλους ότι θα καταβάλλω τα μέγιστα και δεν θα πάψω να εργάζομαι αόκνως για τη διατήρηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της ειρήνης σε όλες τις περιοχές της Χώρας.

Οι πολίτες, μας χρειάζονται κοντά τους, αρωγούς και συνοδοιπόρους και γι’ αυτό οφείλουμε να τους παρέχουμε ένα ευνομούμενο περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να ασκούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Για τον λόγο αυτό, προσβλέπουμε σε μία Αστυνομία «παρούσα», με ενισχυμένο το πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης με την πραγματοποίηση πεζών και εποχούμενων περιπολιών, γεγονός το οποίο αποτέλεσε άλλωστε πρώτιστο μέλημα μου κατά την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία ως Αξιωματικός…

…Πρέπει όλοι μαζί να καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί πάντοτε σε δημοκρατικό πλαίσιο, σεβόμενη τις αρχές της ισότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Έχοντας τούτο ως βασική αρχή, θα επικεντρωθούμε στη σκληρή δουλειά, διακριτικά και με σύνεση, για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε τις όποιες προκλήσεις, από κοινού και ενωμένοι, προκειμένου να εκπληρώσουμε την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με δουλειά, με συστηματική προσπάθεια και με προσήλωση στο καθήκον είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, ακόμα και μέσω τολμηρών αποφάσεων, θα αποτελέσουν πρωταρχικό μας μέλημα, ώστε να ακολουθήσουμε μία πορεία εκσυγχρονισμού, με σύνεση και ρεαλισμό, σεβόμενοι πάντοτε τον πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κινούμενοι σε αυτό το πνεύμα, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να αναβαθμίσει το έργο της και να εξελιχθεί σε ένα πιο σύγχρονο, αποδοτικό και αποτελεσματικό Οργανισμό, κερδίζοντας το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των πολιτών όσο και των υπηρετούντων σε αυτή.

Κέντρο και οδηγός των ενεργειών μου θα αποτελεί πάντοτε ο άνθρωπος – αστυνομικός και η άσκηση διοίκησης με γνώμονα τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και κυρίως της δικαιοσύνης.

Θέλω να τονίσω ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό του προσωπικού, όπως άλλωστε έκανα έως σήμερα. Θα συνεχίσω να είμαι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της άποψης ότι το προσωπικό πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από τους κανονισμούς του Σώματος. Παράλληλα δε, οφείλουν όλοι, να είναι συνεπείς στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις τους…

…Κύριε Επίτιμε Αρχηγέ-Στρατηγέ, παραλαμβάνω από εσάς την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη και εξύψωση του Σώματος. Σας ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωση και το έργο σας και σας ευχόμαστε υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευημερία…

…Γι’ αυτό λοιπόν, καλώ όλες και όλους, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολο και πολιτικό προσωπικό να συνεχίσουμε μαζί και ενωμένοι το έργο και την αποστολή μας απέναντι στην κοινωνία και την πατρίδα, ενεργώντας με επαγγελματισμό και ανθρωπιά, δίχως εφησυχασμό και  πάντα σε εγρήγορση όπως επιτάσσει η φύση του Σώματος που ανήκουμε και υπηρετούμε. Εύχομαι Καλή δύναμη σε όλους. Σας ευχαριστώ.»

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, o Βουλευτής Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, ο Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «Το Ποτάμι» και ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Παναγιώτης Τσάκωνας.

Παρέστησαν ακόμα ο Επιτελάρχης Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιπτέραρχος Νικόλαος – Δημήτριος Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγοι Αλκιβιάδης Στεφανής και Νικόλαος Μανούρης, αντίστοιχα, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, αντίστοιχα, ο Υπαρχηγός του Γ.Ε.Α., Υποπτέραρχος Συμεών – Χαράλαμπος  Ψιμούλης ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Α, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, την τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρέστη ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (09 Αυγούστου 2018) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο απερχόμενος Αρχηγός του Σώματος Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Κωνσταντίνος Τσουβάλας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«…Πριν δυόμισι χρόνια, αποδεχόμενος την εξαιρετική τιμή της Πολιτείας και αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, είχα καλέσει το προσωπικό του Σώματος σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας αντίληψης στην Ελληνική Αστυνομία. Μιας αντίληψης που να βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό της υπόστασης και των δικαιωμάτων των πολιτών, στην εξωστρέφεια και στην αλληλεγγύη προς αυτούς.

Είχα, επίσης, δεσμευτεί, έναντι της Πολιτείας, της πολιτικής ηγεσίας και του προσωπικού του Σώματος, κυρίως όμως έναντι της κοινωνίας και των πολιτών, πως θα κατέβαλλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους για μια Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία, ανθρώπινη.

 Σήμερα, την ώρα αυτή του απολογισμού, μπορώ, χωρίς κανέναν δισταγμό, να σας κοιτάζω όλους κατάματα. Γιατί, αυτά τα δυόμισι χρόνια στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, έπραξα, όπως άλλωστε και σ’ ολόκληρη την υπηρεσιακή μου διαδρομή, αυτό ακριβώς που η συνείδησή μου ως άνθρωπος και ως Αξιωματικός επέβαλε, εκείνο ακριβώς που είχα υποσχεθεί, εκείνο που ορίζουν οι αρχές και οι αξίες του Σώματος το οποίο επέλεξα να υπηρετώ…

…Σήμερα, λοιπόν, έχουμε έναν αστυνομικό Οργανισμό με μια νέα φιλοσοφία, μια νέα αντίληψη.

Έχουμε μια Αστυνομία που παρά τις περιορισμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού διατηρεί την αποτελεσματικότητά της και μπορεί να κατοχυρώνει και να βελτιώνει το επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας στη χώρα. Μια Αστυνομία που πρέπει να δικαιώνει τις προσδοκίες των πολιτών, να συνεχίζει τη δομική της ανασυγκρότηση, να βελτιώνει ακόμη περισσότερο το θεσμικό της πλαίσιο και την οργανωτική της λειτουργία. Μια Αστυνομία ικανή να προωθήσει νέες στρατηγικές αντιμετώπισης της σύγχρονης εγκληματικότητας, να ενισχύσει τις συνεργασίες της σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, όπως πραγματοποιήθηκε  τα τελευταία χρόνια, να μετεξελιχθεί σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Έχουμε μια Αστυνομία που στέκεται δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη. Μια Αστυνομία που δεν θεωρείται πλέον μηχανισμός καταστολής αλλά παράγοντας διασφάλισης της εύρυθμης πολιτικής και κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας. Μια Αστυνομία που έπαψε να αποτυπώνεται στην αντίληψη της κοινωνίας ως αναγκαίο κακό· που επικοινωνεί και συνεργάζεται με τον πολίτη με όρους αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης. Μια Αστυνομία αποτελεσματική, ανθρώπινη.

Αυτό επιδιώξαμε, αυτό σχεδιάσαμε, αυτό – επιτρέψτε μου τη διαπίστωση – καταφέραμε, σ’ αυτό το δρόμο είμαι πεπεισμένος πως θα συνεχίσουμε. Παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες, όσο αυξημένες και να είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της Πολιτείας και των πολιτών…

…Δε μπορώ, λοιπόν, ως φυσικός προϊστάμενος ενός Οργανισμού παροχής κοινωνικού έργου όπως η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ως άνθρωπος, παρά να υπακούσω στη φωνή της ψυχής και της συνείδησης μου, υποκλινόμενος ταπεινά στην οδύνη των συνανθρώπων μου που έμειναν να θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Θέλω να γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε, ότι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε στους πάρα πολλούς διασωθέντες να είχαν προστεθεί και όλοι εκείνοι που τελικά έχασαν τη ζωή τους…

…Φίλε Άρη, θέλω να σε παρακαλέσω να τους σέβεσαι όλους, να τους αγαπάς όλους, να μου τους προσέχεις όλους, και τους 54.462. Μία προς μία, έναν προς έναν…

…Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι τιμή μου και το εκφράζω δημόσια και απερίφραστα που υπήρξα Αρχηγός σας. Γνωρίζω το έργο σας, γνωρίζω την προσφορά σας, γνωρίζω τις συνθήκες υπό τις οποίες καλείστε, κάθε στιγμή του 24ώρου, να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας.

Σας ευχαριστώ όλους και καθέναν χωριστά, σας εκφράζω δημόσια και δυνατά από την καρδιά μου την ευγνωμοσύνη μου και σας εύχομαι να είστε πάντοτε υγιείς και δυνατοί, να εκπληρώνετε τα καθήκοντά σας με την ίδια υπευθυνότητα και ανθρώπινη ευαισθησία…»

Ακολούθως, ο νέος Αρχηγός Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με την πρόσφατη απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α., μου ανατέθηκε η Αρχηγία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο…

…Τελεί σε γνώση μου ότι αναλαμβάνω την Ηγεσία του Σώματος σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη και κοινωνικά φορτισμένη χρονική συγκυρία για τη Χώρα μας μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η σκέψη όλων μας παραμένει προσηλωμένη στην μνήμη όσων χάθηκαν, στους οικείους τους, καθώς και στους τραυματίες   των οποίων ελπίζουμε την πλήρη ανάρρωση. Ευχή μου, εκ βάθους καρδίας, να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία…

…Κατανοώ πλήρως τη βαριά ευθύνη του καθήκοντος που μου ανατέθηκε και ως νέος Αρχηγός του Σώματος, δεσμεύομαι απέναντι σε όλους ότι θα καταβάλλω τα μέγιστα και δεν θα πάψω να εργάζομαι αόκνως για τη διατήρηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της ειρήνης σε όλες τις περιοχές της Χώρας.

Οι πολίτες, μας χρειάζονται κοντά τους, αρωγούς και συνοδοιπόρους και γι’ αυτό οφείλουμε να τους παρέχουμε ένα ευνομούμενο περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να ασκούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Για τον λόγο αυτό, προσβλέπουμε σε μία Αστυνομία «παρούσα», με ενισχυμένο το πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης με την πραγματοποίηση πεζών και εποχούμενων περιπολιών, γεγονός το οποίο αποτέλεσε άλλωστε πρώτιστο μέλημα μου κατά την υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία ως Αξιωματικός…

…Πρέπει όλοι μαζί να καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί πάντοτε σε δημοκρατικό πλαίσιο, σεβόμενη τις αρχές της ισότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Έχοντας τούτο ως βασική αρχή, θα επικεντρωθούμε στη σκληρή δουλειά, διακριτικά και με σύνεση, για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε τις όποιες προκλήσεις, από κοινού και ενωμένοι, προκειμένου να εκπληρώσουμε την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με δουλειά, με συστηματική προσπάθεια και με προσήλωση στο καθήκον είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, ακόμα και μέσω τολμηρών αποφάσεων, θα αποτελέσουν πρωταρχικό μας μέλημα, ώστε να ακολουθήσουμε μία πορεία εκσυγχρονισμού, με σύνεση και ρεαλισμό, σεβόμενοι πάντοτε τον πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κινούμενοι σε αυτό το πνεύμα, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να αναβαθμίσει το έργο της και να εξελιχθεί σε ένα πιο σύγχρονο, αποδοτικό και αποτελεσματικό Οργανισμό, κερδίζοντας το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των πολιτών όσο και των υπηρετούντων σε αυτή.

Κέντρο και οδηγός των ενεργειών μου θα αποτελεί πάντοτε ο άνθρωπος – αστυνομικός και η άσκηση διοίκησης με γνώμονα τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και κυρίως της δικαιοσύνης.

Θέλω να τονίσω ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό του προσωπικού, όπως άλλωστε έκανα έως σήμερα. Θα συνεχίσω να είμαι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της άποψης ότι το προσωπικό πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από τους κανονισμούς του Σώματος. Παράλληλα δε, οφείλουν όλοι, να είναι συνεπείς στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις τους…

…Κύριε Επίτιμε Αρχηγέ-Στρατηγέ, παραλαμβάνω από εσάς την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και σας διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη και εξύψωση του Σώματος. Σας ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωση και το έργο σας και σας ευχόμαστε υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ευημερία…

…Γι’ αυτό λοιπόν, καλώ όλες και όλους, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολο και πολιτικό προσωπικό να συνεχίσουμε μαζί και ενωμένοι το έργο και την αποστολή μας απέναντι στην κοινωνία και την πατρίδα, ενεργώντας με επαγγελματισμό και ανθρωπιά, δίχως εφησυχασμό και  πάντα σε εγρήγορση όπως επιτάσσει η φύση του Σώματος που ανήκουμε και υπηρετούμε. Εύχομαι Καλή δύναμη σε όλους. Σας ευχαριστώ.»

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, o Βουλευτής Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε, ο Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του κόμματος «Το Ποτάμι» και ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Θεόδωρος Συρινίδης.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Παναγιώτης Τσάκωνας.

Παρέστησαν ακόμα ο Επιτελάρχης Γ.Ε.ΕΘ.Α., Αντιπτέραρχος Νικόλαος – Δημήτριος Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγοι Αλκιβιάδης Στεφανής και Νικόλαος Μανούρης, αντίστοιχα, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και Υποναύαρχος Ιωάννης Παξιβανάκης, αντίστοιχα, ο Υπαρχηγός του Γ.Ε.Α., Υποπτέραρχος Συμεών – Χαράλαμπος  Ψιμούλης ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Α, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, την τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων