• AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
  • Χελωνίτης Κόλπος : Aνακοίνωση – τοποθέτηση του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος

Χελωνίτης Κόλπος : Aνακοίνωση – τοποθέτηση του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος

Στην Ημερίδα για τον ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟ παρευρέθηκε και ο  Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος όπου είναι και  Εθελοντής thw Διοργάνωσης Αθλητικών και Ναυταθλητικών Δράσεων στον Χελωνίτη Κόλπο και κατάγεται από την Αμαλιάδα .

Αναμφισβήτητα ένα από τα «βαριά» ονόματα του προεδρείου του Χελωνίτη Κόλπου !

Με έκπληξη διαβάσαμε στο προσωπικό του Facebook μια τοποθέτηση του και κρίναμε σωστό να την ανεβάσουμε στο Amaliadanews και ilia.news για να την διαβάσουν αυτοί που αγαπούν τον τόπο μας και δεν τον έχουν φίλο στο facebook .

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση – τοποθέτηση του κ.Καθηγητή :

«Χτες τόνισα ότι είναι τεράστια ευκαιρία να δημιουργηθεί ο σύγχρονος μύθος της Ήλιδος . !!!!!!!!

Πιστεύω ακράδαντα ότι η χτεσινή εκδήλωση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη , προβολή, της τουριστικής προώθησης του ΧΕΛΩΝΙΤΗ Κόλπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας , τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, και τα φυσικά κάλλη, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά προϊόντα.
Οι κλιματολογικές συνθήκες, οι φυσικές ομορφιές, ο πολιτισμός, η ιστορία, αλλά και τα τοπικά προϊόντα δημιουργούν ένα άριστο πλέγμα ενίσχυσης και καθιέρωσης της περιοχής μας ανάμεσα στους βασικούς τουριστικούς αθλητικούς προορισμούς της περιοχής μας .
Θα πρέπει να θυμίσω ότι η Αμαλιάδα είναι 100% αγροτική στην ενδοχώρα της και άκρως τουριστική στην ακτογραμμή της .
Θέλω να πιστεύω ότι είναι σε όλους γνωστό η συνεχόμενη χρυσή αμμουδιά της πλήρως οργανωμένης παραλίας της Κουρούτας φέρει δε τον τίτλο «Μύκονος της Πελοποννήσου» και κάθε καλοκαίρι αποτελεί το κέντρο του παραθεριστικού κόσμου. (Απόντες όμως οι καταστηματάρχες χτες σύσσωμοι…)
Εύχομαι η χτεσινη ημερίδα να αποτελέσει την σπίθα της ανάπτυξης και το εφαλτήριο της οικονομικής προόδου Του Χελώνιτη Κόλπου .
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι λίγο η φυσική της ομορφιά, λίγο τα 4 camping που λειτουργούν κατά μήκος της (δύο στην Κουρούτα και δύο στο παρακείμενο αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι)που Όπως έμαθα χθες σε λίγες μέρες θα επαναλειτουργήσει για καλό της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας κατόπιν συνδυασμένων ενεργειών της τοπικής αυτοδιοίκησης, λίγο οι αναπλάσεις και τα στοιχισμένα καφέ – ταβερνάκια «πρώτη θέση στο ηλιοβασίλεμα…….!!!!!!!!!!!», όπως λέμε το βύσσινο έχει δέσει και πέτυχε ο συνδυασμός ! Το λέω αυτό γιατί τουρίστες ταξιδεύουν εύκολα πλέον προς τη δυτική Πελοπόννησο για πολλούς λόγους κατανοώντας τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από το ταξίδι τους θα πρέπει όμως να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν στρατηγικές όπως είπα χτες για προσέγγιση περαιτέρω τουριστών μέσα από κοινές δράσεις.
Και μια και μιλάμε για συνδυασμό, ακαταμάχητο είναι το δάσος της Μαραθιάς! Πευκοδάσος και Ιόνιο. Για 800 στρέμματα έκταση λένε … ..!!!Ανάμεσά τους, μονοπάτια που τέμνονται, διακλαδίζονται, με οποιονδήποτε τρόπο οδηγούν στη θάλασσα θα πρέπει να σας θυμίσω ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή για χρονικό διάστημα περισσότερο από τρεις μήνες. Η επιλογή του συγκεκριμένου δάσους έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και σύμφωνα με τά διεθνή δεδομένα για την ασφάλεια και την άθληση.
όλη η Ελλάδα είδε το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι που έξυπνα Έδειξε με ιδιαίτερο τρόπο Τις μαγευτικές παραλίες της Μαραθιάς και της Κουρούτας το τελευταίο τρίμηνο του 2017
Το καλοκαίρι του 2018 η μαγευτική παραλία μας Θα είναι ο νούμερο 1 προορισμός …..για να προσπορίζονται οι λίγοι σε βάρος όλης της κοινωνίας !!
Όλοι είδαν στους δέκτες τους τι εστί Κουρούτα. ….!!Τροχόσπιτα, παράγκες φτιαγμένες από καλάμια, βουτιές όλο τον χρόνο, το καλοκαίρι δεν τελειώνει στη δυτική ακτή. …εγώ είμαι και το Χειμώνα οικιστής Και για να μην ξεχνιόμαστε την τελευταία δεκαετία 2007 -2017 · και ιππικό όμιλο έχει η Κουρούτα, και συναυλίες έγιναν τους θερινούς μήνες τόσο Παλούκι όσο και στην Κουρούτα,… άρα κατά τη γνώμη μου υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον …..!!Γενικώς, ο Χελωνίτης Κόλπος, από την Αγία Μαρίνα μέχρι τα Σαβάλια ικανοποιεί (όλο τον χρόνο) τους πιο απαιτητικούς….!
Φίλοι μου (που δε ήρθατε χτες )θα πρέπει να διεκδικήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τα μεγάλα έργα και τις υποδομές που λείπουν και που μας έχουν καθηλώσει σε μια θέση αναντίστοιχη της αξίας του χώρου μας.
Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε την προοπτική ανάπτυξης της γης μας.
Θα πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και να δημιουργήσουμε την τουριστική ανάπτυξη της, με στόχο όλες τις μορφές του περιβαλλοντολογικού,φυσιολατρικού, εναλλακτικού, αθλητικού, πολιτισμικού, ενάλιου αλλά και του επώνυμου και κοσμοπολίτικου τουρισμού.
Η χτεσινη ημερίδα θα πρέπει να έχει αφετηρία και προσανατολισμό, θα πρέπει επίσης να οργανωθούν θεματικές ημερίδες γιατί με αυτό τον τρόπο έχουμε σκοπό να
Διεκδικήσουμε και να διευκολύνουμε επενδύσεις, που έχουν σαν στόχο να αλλάξουν την μοίρα αυτού του τόπου.
Πρέπει να Σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις επικοινωνίας και διασύνδεσης με άλλα Κοινωνικά Δίκτυα και να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους.
Επίσης θα πρέπει να Χαράξουμε τους πολιτιστικούς δρόμους, να αναδείξουμε την συμμετοχή μας στην Ιστορία και από κοινού να προβάλλουμε την περιοχή μας στην αγορά του αθλητικού τουρισμού μέσα από σύγχρονα project όπως η οργάνωση παγκόσμιου αθλητικού τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους της διασποράς σε συνεργασία με την ομογένεια και την εκκλησία. Ο αθλητικός τουρισμός, ως διακριτό πλέον πεδίο της τουριστικής και αθλητικής βιομηχανίας, χαρακτηρίζεται από δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO, 2013), ο κλάδος του τουρισμού παράγει το 6% του εξωτερικού εμπορίου (30% στον τομέα των υπηρεσιών) και το 6% – 7% της απασχόλησης με εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας που απορρέουν έμμεσα από τις συμπληρωματικές παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο τουρισμός έχει αναγνωρισθεί ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη βιομηχανία και έχει εκτιμηθεί ότι αποτελεί το 9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (GDP) των εθνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του WTO οι διεθνείς μετακινήσεις τουριστών θα αυξάνονται κατά 3,3% ετησίως έως το έτος 2030, ενώ για το έτος 2016 το 52% των διεθνών μετακινήσεων πραγματοποιήθηκαν μέσα στα πλαίσια των διακοπών αναψυχής και οργανωμένης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Ως Αν.πρόεδρος του τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης Αθλητισμού του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου θα ήθελα να επισημάνω ότι ο αθλητικός τουρισμός δεν αναδεικνύει μόνο τις αθλητικές ικανότητες των αθλητών αλλά επίσης μπορεί να τονίσει και τις τουριστικές εμπειρίες ενός προορισμού όπως είναι η αρχαία Ήλιδα τα τοπικά οφέλη κι επιπτώσεις που θα παρουσιαστούν νομίζω ότι θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου μας. Η διοργάνωση ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος θα επιτρέψει στην πόλη της Αμαλιάδος και στην τοπική κοινωνία που θα το διοργανώσει να αναδείξει την κουλτούρα της ,το πολιτισμό της και τις υποδομές της ,τα οφέλη της διοργάνωσης ενός αθλητικού γεγονότος περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υποδομών την ενίσχυση της ικανότητας του προορισμού για τους τουρίστες, την προώθηση και το marketing του προορισμού και φυσικά τα οικονομικά οφέλη για τους συμπολίτες μας
Επίσης θα πρέπει να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες εκείνες συνθήκες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό και όλοι οι Δήμοι του κάμπου να αποτελέσουν μία Ένωση Συνεργασίας Δημιουργίας και Ανάπτυξης.
Για αυτό το λόγο πρότεινα χτες την Σύσταση ιδιωτικού φορέα διαδημοτικών συνεργασιών για το σκοπό αυτό, ο οποίος θα πρέπει να υποστηριχθεί από τις Υπηρεσίες και τις δομές της περιφέρειας .
Τέλος προτείνα την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα τον αθλητικό τουρισμό υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη της Αμαλιάδος.
Επίσης να ευχήθηκα στους διοργανωτές της χτεσινής ημερίδας συγχαρητήρια για την εκδήλωση και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να έχει επιτυχία η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Δεν πειράζει που δεν ήρθανε χθες το σύνολο των βουλευτών της ΗΛΕΙΑΣ ας το καταλάβει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει στο μέλλον
επίσης δεν θα πρέπει να προβληματιστούμε για την απουσία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μεταξύ Κουρουτας και Μαραθιάς…!
Μάλλον ο καθένας έχει τα προσωπικά του συμφέροντα και την προσωπική του ατζέντα !!!
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της ημερίδας για την πρόσκληση.
Άλλοι παλιά λέγανε ραντεβού στα γουναράδικα εμείς λέμε ραντεβού στο Μύτικα!!»

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ζημιές στον αγωγό ύδρευσης – πιθανή η διακοπή υδροδότησης

Εκτός υδροδότησης θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες το σύνολο της πόλης της Αμαλιάδας, λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο που …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

  • AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
  • Χελωνίτης Κόλπος : Aνακοίνωση – τοποθέτηση του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος

Χελωνίτης Κόλπος : Aνακοίνωση – τοποθέτηση του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος

Στην Ημερίδα για τον ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟ παρευρέθηκε και ο  Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος όπου είναι και  Εθελοντής thw Διοργάνωσης Αθλητικών και Ναυταθλητικών Δράσεων στον Χελωνίτη Κόλπο και κατάγεται από την Αμαλιάδα .

Αναμφισβήτητα ένα από τα «βαριά» ονόματα του προεδρείου του Χελωνίτη Κόλπου !

Με έκπληξη διαβάσαμε στο προσωπικό του Facebook μια τοποθέτηση του και κρίναμε σωστό να την ανεβάσουμε στο Amaliadanews και ilia.news για να την διαβάσουν αυτοί που αγαπούν τον τόπο μας και δεν τον έχουν φίλο στο facebook .

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση – τοποθέτηση του κ.Καθηγητή :

«Χτες τόνισα ότι είναι τεράστια ευκαιρία να δημιουργηθεί ο σύγχρονος μύθος της Ήλιδος . !!!!!!!!

Πιστεύω ακράδαντα ότι η χτεσινή εκδήλωση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη , προβολή, της τουριστικής προώθησης του ΧΕΛΩΝΙΤΗ Κόλπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας , τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, και τα φυσικά κάλλη, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά προϊόντα.
Οι κλιματολογικές συνθήκες, οι φυσικές ομορφιές, ο πολιτισμός, η ιστορία, αλλά και τα τοπικά προϊόντα δημιουργούν ένα άριστο πλέγμα ενίσχυσης και καθιέρωσης της περιοχής μας ανάμεσα στους βασικούς τουριστικούς αθλητικούς προορισμούς της περιοχής μας .
Θα πρέπει να θυμίσω ότι η Αμαλιάδα είναι 100% αγροτική στην ενδοχώρα της και άκρως τουριστική στην ακτογραμμή της .
Θέλω να πιστεύω ότι είναι σε όλους γνωστό η συνεχόμενη χρυσή αμμουδιά της πλήρως οργανωμένης παραλίας της Κουρούτας φέρει δε τον τίτλο «Μύκονος της Πελοποννήσου» και κάθε καλοκαίρι αποτελεί το κέντρο του παραθεριστικού κόσμου. (Απόντες όμως οι καταστηματάρχες χτες σύσσωμοι…)
Εύχομαι η χτεσινη ημερίδα να αποτελέσει την σπίθα της ανάπτυξης και το εφαλτήριο της οικονομικής προόδου Του Χελώνιτη Κόλπου .
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι λίγο η φυσική της ομορφιά, λίγο τα 4 camping που λειτουργούν κατά μήκος της (δύο στην Κουρούτα και δύο στο παρακείμενο αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι)που Όπως έμαθα χθες σε λίγες μέρες θα επαναλειτουργήσει για καλό της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας κατόπιν συνδυασμένων ενεργειών της τοπικής αυτοδιοίκησης, λίγο οι αναπλάσεις και τα στοιχισμένα καφέ – ταβερνάκια «πρώτη θέση στο ηλιοβασίλεμα…….!!!!!!!!!!!», όπως λέμε το βύσσινο έχει δέσει και πέτυχε ο συνδυασμός ! Το λέω αυτό γιατί τουρίστες ταξιδεύουν εύκολα πλέον προς τη δυτική Πελοπόννησο για πολλούς λόγους κατανοώντας τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από το ταξίδι τους θα πρέπει όμως να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν στρατηγικές όπως είπα χτες για προσέγγιση περαιτέρω τουριστών μέσα από κοινές δράσεις.
Και μια και μιλάμε για συνδυασμό, ακαταμάχητο είναι το δάσος της Μαραθιάς! Πευκοδάσος και Ιόνιο. Για 800 στρέμματα έκταση λένε … ..!!!Ανάμεσά τους, μονοπάτια που τέμνονται, διακλαδίζονται, με οποιονδήποτε τρόπο οδηγούν στη θάλασσα θα πρέπει να σας θυμίσω ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή για χρονικό διάστημα περισσότερο από τρεις μήνες. Η επιλογή του συγκεκριμένου δάσους έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και σύμφωνα με τά διεθνή δεδομένα για την ασφάλεια και την άθληση.
όλη η Ελλάδα είδε το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι που έξυπνα Έδειξε με ιδιαίτερο τρόπο Τις μαγευτικές παραλίες της Μαραθιάς και της Κουρούτας το τελευταίο τρίμηνο του 2017
Το καλοκαίρι του 2018 η μαγευτική παραλία μας Θα είναι ο νούμερο 1 προορισμός …..για να προσπορίζονται οι λίγοι σε βάρος όλης της κοινωνίας !!
Όλοι είδαν στους δέκτες τους τι εστί Κουρούτα. ….!!Τροχόσπιτα, παράγκες φτιαγμένες από καλάμια, βουτιές όλο τον χρόνο, το καλοκαίρι δεν τελειώνει στη δυτική ακτή. …εγώ είμαι και το Χειμώνα οικιστής Και για να μην ξεχνιόμαστε την τελευταία δεκαετία 2007 -2017 · και ιππικό όμιλο έχει η Κουρούτα, και συναυλίες έγιναν τους θερινούς μήνες τόσο Παλούκι όσο και στην Κουρούτα,… άρα κατά τη γνώμη μου υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον …..!!Γενικώς, ο Χελωνίτης Κόλπος, από την Αγία Μαρίνα μέχρι τα Σαβάλια ικανοποιεί (όλο τον χρόνο) τους πιο απαιτητικούς….!
Φίλοι μου (που δε ήρθατε χτες )θα πρέπει να διεκδικήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τα μεγάλα έργα και τις υποδομές που λείπουν και που μας έχουν καθηλώσει σε μια θέση αναντίστοιχη της αξίας του χώρου μας.
Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε την προοπτική ανάπτυξης της γης μας.
Θα πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και να δημιουργήσουμε την τουριστική ανάπτυξη της, με στόχο όλες τις μορφές του περιβαλλοντολογικού,φυσιολατρικού, εναλλακτικού, αθλητικού, πολιτισμικού, ενάλιου αλλά και του επώνυμου και κοσμοπολίτικου τουρισμού.
Η χτεσινη ημερίδα θα πρέπει να έχει αφετηρία και προσανατολισμό, θα πρέπει επίσης να οργανωθούν θεματικές ημερίδες γιατί με αυτό τον τρόπο έχουμε σκοπό να
Διεκδικήσουμε και να διευκολύνουμε επενδύσεις, που έχουν σαν στόχο να αλλάξουν την μοίρα αυτού του τόπου.
Πρέπει να Σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις επικοινωνίας και διασύνδεσης με άλλα Κοινωνικά Δίκτυα και να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους.
Επίσης θα πρέπει να Χαράξουμε τους πολιτιστικούς δρόμους, να αναδείξουμε την συμμετοχή μας στην Ιστορία και από κοινού να προβάλλουμε την περιοχή μας στην αγορά του αθλητικού τουρισμού μέσα από σύγχρονα project όπως η οργάνωση παγκόσμιου αθλητικού τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους της διασποράς σε συνεργασία με την ομογένεια και την εκκλησία. Ο αθλητικός τουρισμός, ως διακριτό πλέον πεδίο της τουριστικής και αθλητικής βιομηχανίας, χαρακτηρίζεται από δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO, 2013), ο κλάδος του τουρισμού παράγει το 6% του εξωτερικού εμπορίου (30% στον τομέα των υπηρεσιών) και το 6% – 7% της απασχόλησης με εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας που απορρέουν έμμεσα από τις συμπληρωματικές παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο τουρισμός έχει αναγνωρισθεί ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη βιομηχανία και έχει εκτιμηθεί ότι αποτελεί το 9% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (GDP) των εθνών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του WTO οι διεθνείς μετακινήσεις τουριστών θα αυξάνονται κατά 3,3% ετησίως έως το έτος 2030, ενώ για το έτος 2016 το 52% των διεθνών μετακινήσεων πραγματοποιήθηκαν μέσα στα πλαίσια των διακοπών αναψυχής και οργανωμένης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Ως Αν.πρόεδρος του τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης Αθλητισμού του πανεπιστήμιου Πελοποννήσου θα ήθελα να επισημάνω ότι ο αθλητικός τουρισμός δεν αναδεικνύει μόνο τις αθλητικές ικανότητες των αθλητών αλλά επίσης μπορεί να τονίσει και τις τουριστικές εμπειρίες ενός προορισμού όπως είναι η αρχαία Ήλιδα τα τοπικά οφέλη κι επιπτώσεις που θα παρουσιαστούν νομίζω ότι θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου μας. Η διοργάνωση ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος θα επιτρέψει στην πόλη της Αμαλιάδος και στην τοπική κοινωνία που θα το διοργανώσει να αναδείξει την κουλτούρα της ,το πολιτισμό της και τις υποδομές της ,τα οφέλη της διοργάνωσης ενός αθλητικού γεγονότος περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υποδομών την ενίσχυση της ικανότητας του προορισμού για τους τουρίστες, την προώθηση και το marketing του προορισμού και φυσικά τα οικονομικά οφέλη για τους συμπολίτες μας
Επίσης θα πρέπει να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες εκείνες συνθήκες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό και όλοι οι Δήμοι του κάμπου να αποτελέσουν μία Ένωση Συνεργασίας Δημιουργίας και Ανάπτυξης.
Για αυτό το λόγο πρότεινα χτες την Σύσταση ιδιωτικού φορέα διαδημοτικών συνεργασιών για το σκοπό αυτό, ο οποίος θα πρέπει να υποστηριχθεί από τις Υπηρεσίες και τις δομές της περιφέρειας .
Τέλος προτείνα την οργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα τον αθλητικό τουρισμό υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη της Αμαλιάδος.
Επίσης να ευχήθηκα στους διοργανωτές της χτεσινής ημερίδας συγχαρητήρια για την εκδήλωση και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να έχει επιτυχία η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Δεν πειράζει που δεν ήρθανε χθες το σύνολο των βουλευτών της ΗΛΕΙΑΣ ας το καταλάβει ο κόσμος τι πρέπει να κάνει στο μέλλον
επίσης δεν θα πρέπει να προβληματιστούμε για την απουσία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται μεταξύ Κουρουτας και Μαραθιάς…!
Μάλλον ο καθένας έχει τα προσωπικά του συμφέροντα και την προσωπική του ατζέντα !!!
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της ημερίδας για την πρόσκληση.
Άλλοι παλιά λέγανε ραντεβού στα γουναράδικα εμείς λέμε ραντεβού στο Μύτικα!!»

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Ζημιές στον αγωγό ύδρευσης – πιθανή η διακοπή υδροδότησης

Εκτός υδροδότησης θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες το σύνολο της πόλης της Αμαλιάδας, λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο που …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων