• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Απ. Κατσιφάρας: «Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε για την Ηλεία» (φώτο+βίντεο)

Απ. Κατσιφάρας: «Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε για την Ηλεία» (φώτο+βίντεο)

«Η Περιφερειακή Αρχή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Αντιπεριφερειάρχες και  εγώ προσωπικά, είμαστε εδώ σήμερα, στο πλαίσιο της συχνής επικοινωνίας μας. Είμαστε εδώ, με την στρατηγική μας. Προγραμματίζουμε, Σχεδιάζουμε, Διεκδικούμε και Υλοποιούμε έργα και δράσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην έδρα της Π.Ε Ηλείας.

Πλαισιωμένος από τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον βοηθό  Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρη Κωσταριά και τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπη Αριστειδόπουλο, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε σημαντικά έργα που φέρνουν στο προσκήνιο την Ηλεία και επιβεβαιώνουν την υλοποίηση της ολοκληρωμένης στρατηγικής Σχεδιάζουμε, Προγραμματίζουμε, Διεκδικούμε και Υλοποιούμε που συνιστά την αποτελεσματική κατεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχεδιάζουμε Ποδηλατόδρομο προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση που αποτυπώνεται στην  ΟΧΕ, Πύργου – Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας. «Την οραματιστήκαμε, την σχεδιάσαμε, διεκδικούμε συνεχώς πόρους και τώρα μπαίνουμε σε φάση υλοποίησης» τόνισε και περιέγραψε τη διαμόρφωση ποδηλατόδρομου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το σχέδιο που θα συνδέει την πόλη του Πύργου με το Κατάκολο, στο περιαστικό τμήμα.

«Σε ένα δρόμο συνολικού μήκους 10 χλμ, στα πρώτα 3,5 χλμ από τον Πύργο έως τον Άη Γιάννη, διαμορφώνεται ποδηλατόδρομος. Στο υπόλοιπο τμήμα, μέχρι το Κατάκολο, δρομολογούνται παρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών οδικής ασφάλειας.  Επίσης, διαμορφώνονται διάδρομοι περιπάτου με δυνατότητα χρήσης ποδηλάτου» εξήγησε ο Περιφερειάρχης για ένα ακόμη έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Υλοποιούμε ένα έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 3.400.000,00 ευρώ

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που ξεκινούν άμεσα, καθώς οι συμβάσεις τους υπογράφονται και είναι:

  • Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλων και συγκεκριμένα το Τμήμα Διάσελλα – Μπαρακίτικα.

Ειδικότερα,  πρόκειται για τις εργασίες ολοκλήρωσης στην Επαρχιακή Οδό Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλων  στο Τμήμα: Διάσελλα – Μπαρακίτικα, προϋπολογισμού: 3.400.000,00 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες θέσεις του τμήματος από διασταύρωση Διάσελλων έως τον οικισμό Μπαρακίτικων, της επαρχιακής οδού Κρέστενας-Ανδριτσαίνας- Επικ. Απόλλων. Επίσης, θα κατασκευαστούν  οι δυο προσβάσεις της ήδη κατασκευασμένης γεφύρας Τσεμπερούλας, που θα συνδέσουν τη νέα γέφυρα με το οδικό δίκτυο. Με αυτήν την παρέμβαση περατώνεται ένα μεγάλο έργο της νότιας Ηλείας, που ξεκίνησε το 2012, το οποίο ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ και ήδη έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόσβαση πλήθους αγροτών στα αγροτεμάχιά τους.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Υλοποιούμε τρεις νέες συμβάσεις, προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ

 

Επίσης, ξεκινούν τρεις συντηρήσεις του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς υπογράφονται συμβάσεις για:

 

  • Συντήρηση – οδική ασφάλεια –αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του νοτίου τμήματος Ηλείας, προϋπολογισμού 2.270.000,00 ευρώ.

 

«Στόχος μας είναι να βελτιωθεί η εικόνα του νότιου τμήματος, για την ασφαλέστερη διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων, καθώς πρόκειται για  μια περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, λόγω αρχαιολογικών χώρων και παραλιών» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

  • Συντήρηση –οδική ασφάλεια –αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του βορείου τμήματος Ηλείας, προϋπολογισμού 2.240.000,00 ευρώ.

 

«Η παρέμβαση αφορά σημαντικό τμήμα του βόρειου τμήματος του νομού και έχει στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών στο οδικό δίκτυο, καθώς και την άρση της επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν φθορές» εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

  • Συντήρηση – οδική ασφάλεια – αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Δ.Ε Πηνείας  Δήμου Ήλιδας, προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ.

«Το έργο θα αναβαθμίσει αισθητά το ορεινό τμήμα του δήμου Ήλιδας, που έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από τα καιρικά φαινόμενα» είπε ο κ. Κατσιφάρας.

Υλοποιούμε ένα έργο πάγιο αίτημα των φορέων της Αυτοδιοίκησης προϋπολογισμού 2.749.272,01 ευρώ

Αναφέρθηκε ακόμη στην «Επισκευή – Αποκατάσταση Λειτουργίας Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού Φράγματος Πηνειού», προϋπολογισμού μελέτης 2.749.272,01 ευρώ, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση. Το έργο αφορά την επισκευή του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του φράγματος και προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η επισκευή των εγκαταστάσεων στο φράγμα του Πηνειού, η κατασκευή έργου για την σωστή υδροληψία από το διϋλιστήριο, η ανάπλαση στεγασμένων χώρων μαζί με την εκβάθυνση του ταμιευτήρα και τη στατική του προστασία. «Πέραν της πρακτικής του σημασίας, έχει αναπτυξιακή διάσταση, την οποία θα δούμε μακροπρόθεσμα να εξελίσσεται στη Βόρεια Ηλεία» είπε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

Υλοποιούμε έργα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ

 

«Εκτός από τα έργα που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Ηλείας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε  σε τέσσερις ακόμη εργολαβίες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των διαδικασιών. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορούν το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

 

Είναι 4 έργα προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε και αναφέρθηκε στα εξής:

 

1)Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στο έργο «Εργασίες Συντήρησης Οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Ηλείας», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

2) Η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Επαρχιακής Οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Όρια Νομού» βρίσκεται στο Ελεγκτικό για προσυμβατικό έλεγχο. Ο Προϋπολογισμός έργου είναι 3.000.000,00 ευρώ.

3) Στις 17 Μαΐου αποσφραγίζονται οι προσφορές για το έργο «Συντήρηση Σήμανσης και Ασφάλισης Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε Ηλείας», προϋπολογισμού: 400.000 ευρώ.

4) «Συντήρηση – Αποκατάσταση και Άρσης της Επικινδυνότητας της υφιστάμενης εθνικής οδού Πατρών – Πύργου». Ένα σημαντικό έργο με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού για να σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο. Ο χρόνος μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης είναι περίπου 3 μήνες.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε 6 νέα έργα για την Ηλεία

 

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Π.Ε Ηλείας, ο κ. Κατσιφάρας  είπε  ότι προετοιμάζονται τα Τεχνικά Δελτία για τα εξής έργα:

  • Συντήρηση παλαιάς Εθνικής οδού από όρια Ν. Ηλείας (Ν. Μανωλάδα) μέχρι Χανάκια στον Πύργο.
  • Συντήρηση Ε.Ο Αμαλιάδα –Δουνέικα –Μυρτιά –Σκουροχώρι –Κατάκολο.
  • Βελτίωση –συντήρηση της οδού Ανδρίτσαινα –Σέκουλα –Άσπρα Σπίτια –Ε.Ο Αρχαία Ολυμπία –Τρίπολη.
  • Βελτίωση –συντήρηση οδού Αρχαία Ολυμπία –Φράγμα Αλφειού –Μακρύσια.
  • «Αποκατάσταση βλαβών από τη θεομηνία στις 28-2-2018 σε Δήμους της Π.Ε Ηλείας»
  • εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως
  • εντός των ορίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Ο στόχος μας

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και για την ΠΕ Ηλείας. Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε, να  διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα και δράσεις που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναβαθμίζουν το πλούσιο τουριστικό απόθεμα της Ηλείας» κατέληξε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Αγροτική Οδοποιϊα

 

Ο κ. Κατσιφάρας, έκανε αναφορά και στην Αγροτική Οδοποιία, με αρχικό Προϋπολογισμό 4.100.000 ευρώ. Αναφέρθηκε στις πράξεις προς ένταξη, με προϋπολογισμό  8.200.000 ευρώ.

«Στην Ηλεία 6 Δήμοι υπέβαλαν Προτάσεις, σε 6 Δήμους η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε. Από την Περιφέρεια, τα έργα που εντάσσονται στην Ηλεία είναι

προϋπολογισμού  3.400.000 ευρώ» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη από τις 2 Μαΐου 2018 έχουν συνταχθεί οι προσωρινοί πίνακες.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα είναι ανοικτή η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι εντάξεις.

Απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα :
:”

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

Ηλεία: Πρόστιμο σε μεγάλο οινοποιείο για μη κανονικό οίνο

Όπως αναφέρει το cibum.gr: Επιβολή προστίμου για παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση και διάθεση μη κανονικού οίνου (ελλιπής αναγραφή ενδείξεων). Με απόφαση …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Απ. Κατσιφάρας: «Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε για την Ηλεία» (φώτο+βίντεο)

Απ. Κατσιφάρας: «Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε για την Ηλεία» (φώτο+βίντεο)

«Η Περιφερειακή Αρχή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Αντιπεριφερειάρχες και  εγώ προσωπικά, είμαστε εδώ σήμερα, στο πλαίσιο της συχνής επικοινωνίας μας. Είμαστε εδώ, με την στρατηγική μας. Προγραμματίζουμε, Σχεδιάζουμε, Διεκδικούμε και Υλοποιούμε έργα και δράσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην έδρα της Π.Ε Ηλείας.

Πλαισιωμένος από τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον βοηθό  Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρη Κωσταριά και τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπη Αριστειδόπουλο, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε σημαντικά έργα που φέρνουν στο προσκήνιο την Ηλεία και επιβεβαιώνουν την υλοποίηση της ολοκληρωμένης στρατηγικής Σχεδιάζουμε, Προγραμματίζουμε, Διεκδικούμε και Υλοποιούμε που συνιστά την αποτελεσματική κατεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχεδιάζουμε Ποδηλατόδρομο προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση που αποτυπώνεται στην  ΟΧΕ, Πύργου – Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας. «Την οραματιστήκαμε, την σχεδιάσαμε, διεκδικούμε συνεχώς πόρους και τώρα μπαίνουμε σε φάση υλοποίησης» τόνισε και περιέγραψε τη διαμόρφωση ποδηλατόδρομου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το σχέδιο που θα συνδέει την πόλη του Πύργου με το Κατάκολο, στο περιαστικό τμήμα.

«Σε ένα δρόμο συνολικού μήκους 10 χλμ, στα πρώτα 3,5 χλμ από τον Πύργο έως τον Άη Γιάννη, διαμορφώνεται ποδηλατόδρομος. Στο υπόλοιπο τμήμα, μέχρι το Κατάκολο, δρομολογούνται παρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών οδικής ασφάλειας.  Επίσης, διαμορφώνονται διάδρομοι περιπάτου με δυνατότητα χρήσης ποδηλάτου» εξήγησε ο Περιφερειάρχης για ένα ακόμη έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Υλοποιούμε ένα έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 3.400.000,00 ευρώ

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που ξεκινούν άμεσα, καθώς οι συμβάσεις τους υπογράφονται και είναι:

  • Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλων και συγκεκριμένα το Τμήμα Διάσελλα – Μπαρακίτικα.

Ειδικότερα,  πρόκειται για τις εργασίες ολοκλήρωσης στην Επαρχιακή Οδό Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλων  στο Τμήμα: Διάσελλα – Μπαρακίτικα, προϋπολογισμού: 3.400.000,00 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες θέσεις του τμήματος από διασταύρωση Διάσελλων έως τον οικισμό Μπαρακίτικων, της επαρχιακής οδού Κρέστενας-Ανδριτσαίνας- Επικ. Απόλλων. Επίσης, θα κατασκευαστούν  οι δυο προσβάσεις της ήδη κατασκευασμένης γεφύρας Τσεμπερούλας, που θα συνδέσουν τη νέα γέφυρα με το οδικό δίκτυο. Με αυτήν την παρέμβαση περατώνεται ένα μεγάλο έργο της νότιας Ηλείας, που ξεκίνησε το 2012, το οποίο ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ και ήδη έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόσβαση πλήθους αγροτών στα αγροτεμάχιά τους.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Υλοποιούμε τρεις νέες συμβάσεις, προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ

 

Επίσης, ξεκινούν τρεις συντηρήσεις του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς υπογράφονται συμβάσεις για:

 

  • Συντήρηση – οδική ασφάλεια –αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του νοτίου τμήματος Ηλείας, προϋπολογισμού 2.270.000,00 ευρώ.

 

«Στόχος μας είναι να βελτιωθεί η εικόνα του νότιου τμήματος, για την ασφαλέστερη διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων, καθώς πρόκειται για  μια περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, λόγω αρχαιολογικών χώρων και παραλιών» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

  • Συντήρηση –οδική ασφάλεια –αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του βορείου τμήματος Ηλείας, προϋπολογισμού 2.240.000,00 ευρώ.

 

«Η παρέμβαση αφορά σημαντικό τμήμα του βόρειου τμήματος του νομού και έχει στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών στο οδικό δίκτυο, καθώς και την άρση της επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν φθορές» εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

  • Συντήρηση – οδική ασφάλεια – αποκατάσταση κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Δ.Ε Πηνείας  Δήμου Ήλιδας, προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ.

«Το έργο θα αναβαθμίσει αισθητά το ορεινό τμήμα του δήμου Ήλιδας, που έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από τα καιρικά φαινόμενα» είπε ο κ. Κατσιφάρας.

Υλοποιούμε ένα έργο πάγιο αίτημα των φορέων της Αυτοδιοίκησης προϋπολογισμού 2.749.272,01 ευρώ

Αναφέρθηκε ακόμη στην «Επισκευή – Αποκατάσταση Λειτουργίας Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού Φράγματος Πηνειού», προϋπολογισμού μελέτης 2.749.272,01 ευρώ, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση. Το έργο αφορά την επισκευή του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του φράγματος και προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η επισκευή των εγκαταστάσεων στο φράγμα του Πηνειού, η κατασκευή έργου για την σωστή υδροληψία από το διϋλιστήριο, η ανάπλαση στεγασμένων χώρων μαζί με την εκβάθυνση του ταμιευτήρα και τη στατική του προστασία. «Πέραν της πρακτικής του σημασίας, έχει αναπτυξιακή διάσταση, την οποία θα δούμε μακροπρόθεσμα να εξελίσσεται στη Βόρεια Ηλεία» είπε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

Υλοποιούμε έργα στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ

 

«Εκτός από τα έργα που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Ηλείας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε  σε τέσσερις ακόμη εργολαβίες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των διαδικασιών. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορούν το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

 

Είναι 4 έργα προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε και αναφέρθηκε στα εξής:

 

1)Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στο έργο «Εργασίες Συντήρησης Οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου ΠΕ Ηλείας», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

2) Η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Επαρχιακής Οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Όρια Νομού» βρίσκεται στο Ελεγκτικό για προσυμβατικό έλεγχο. Ο Προϋπολογισμός έργου είναι 3.000.000,00 ευρώ.

3) Στις 17 Μαΐου αποσφραγίζονται οι προσφορές για το έργο «Συντήρηση Σήμανσης και Ασφάλισης Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε Ηλείας», προϋπολογισμού: 400.000 ευρώ.

4) «Συντήρηση – Αποκατάσταση και Άρσης της Επικινδυνότητας της υφιστάμενης εθνικής οδού Πατρών – Πύργου». Ένα σημαντικό έργο με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού για να σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο. Ο χρόνος μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης είναι περίπου 3 μήνες.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε 6 νέα έργα για την Ηλεία

 

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Π.Ε Ηλείας, ο κ. Κατσιφάρας  είπε  ότι προετοιμάζονται τα Τεχνικά Δελτία για τα εξής έργα:

  • Συντήρηση παλαιάς Εθνικής οδού από όρια Ν. Ηλείας (Ν. Μανωλάδα) μέχρι Χανάκια στον Πύργο.
  • Συντήρηση Ε.Ο Αμαλιάδα –Δουνέικα –Μυρτιά –Σκουροχώρι –Κατάκολο.
  • Βελτίωση –συντήρηση της οδού Ανδρίτσαινα –Σέκουλα –Άσπρα Σπίτια –Ε.Ο Αρχαία Ολυμπία –Τρίπολη.
  • Βελτίωση –συντήρηση οδού Αρχαία Ολυμπία –Φράγμα Αλφειού –Μακρύσια.
  • «Αποκατάσταση βλαβών από τη θεομηνία στις 28-2-2018 σε Δήμους της Π.Ε Ηλείας»
  • εντός των ορίων του Δήμου Ζαχάρως
  • εντός των ορίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Ο στόχος μας

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και για την ΠΕ Ηλείας. Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε, να  διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα και δράσεις που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναβαθμίζουν το πλούσιο τουριστικό απόθεμα της Ηλείας» κατέληξε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Αγροτική Οδοποιϊα

 

Ο κ. Κατσιφάρας, έκανε αναφορά και στην Αγροτική Οδοποιία, με αρχικό Προϋπολογισμό 4.100.000 ευρώ. Αναφέρθηκε στις πράξεις προς ένταξη, με προϋπολογισμό  8.200.000 ευρώ.

«Στην Ηλεία 6 Δήμοι υπέβαλαν Προτάσεις, σε 6 Δήμους η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε. Από την Περιφέρεια, τα έργα που εντάσσονται στην Ηλεία είναι

προϋπολογισμού  3.400.000 ευρώ» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ήδη από τις 2 Μαΐου 2018 έχουν συνταχθεί οι προσωρινοί πίνακες.

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα είναι ανοικτή η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι εντάξεις.

Απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα :
:”

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων