• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • “Εκρηκτική” συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Πύργου

“Εκρηκτική” συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Πύργου

Φραστικές αντιπαραθέσεις Δημάρχου Γ. Λιατσή με Τάκη Αντωνακόπουλο και Γιάννη Αργυρόπουλο

Γεμάτη η αίθουσα από πολίτες που παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα.

 

Με μια καθυστέρηση περίπου ενός τετάρτου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που για μία ώρα και πλέον εξελίχθηκε με φραστικές αντιπαραθέσεις. Κύρια αιτία υπήρξε το θέμα με την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, όπου οι επικεφαλής των παρατάξεων ζητούσαν την αναβολή του θέματος επειδή δεν είχαν καλεστεί όλοι οι φορείς.

«Αν δεν ενδιαφέρονται, θα τους παίρνουμε με το ζόρι;», ήταν η απάντηση του Γαβρίλη Λιατσή, για να ξεκινήσει η φραστική αντιπαράθεση με τον Τάκη Αντωνακόπουλο, που τον κατηγόρησε για τραμπουκισμό.

«Με λες τραμπούκο;», ρώταγε επανειλημμένα ο Γαβρίλης Λιατσής, ζητώντας από τον κ. Αντωνακόπουλο να κοιτάξει την κάμερα και να το πει.

Ο κ. Αντωνακόπουλος απάντησε πως δεν λέει αυτό και να μη προσπαθεί να τον παρασύρει.

Γ. Λιατσής: «Δεν ξέρεις τι σου γίνεται».

Τ. Αντωνακόπουλος: «Εσένα δεν ξέρεις τι σου γίνεται, για να σου μιλήσω στον ενικό. Έχεις δώσει δείγματα».

 

Λίγο νωρίτερα από σύμβουλο τέθηκε το θέμα της μη παρουσίας των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στην συνεδρίαση. «Οι πρόεδροι δεν έρχονται διότι δεν αντιμετωπίζονται σοβαρά τα θέματά τους», είπε συγκεκριμένα, για να πάρει αμέσως απάντηση από τον δήμαρχο: «Δεν έρχονται, γιατί πάμε εμείς στα χωριά τους».

 

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος, στη τοποθέτησή του ανέφερε πως, «ελπίζω να μην υπάρχει μεθόδευση να τιναχτεί η συνεδρίαση στον αέρα. Ο δήμαρχος έχει απαξιώσει τις παραγωγικές τάξεις, τους θεσμούς».

Και κάπου εκεί ξεκίνησε μια νέα φραστική αντιπαράθεση με τον Γαβρίλη Λιατσή να του απαντάει ότι, «είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος προς την Ρώμη», εννοώντας σαφέστατα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η αντιπαράθεση των δύο συνεχίστηκε με τον Γιάννη Αργυρόπουλο να υψώνει τον τόνο της φωνής του για να ακουστεί στην οχλαγωγία που επικρατούσε και τον δήμαρχο να λέει ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας.  «Βγάζετε άναρθρες κραυγές», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο Γαβρίλης Λιατσής είπε πως, «όσο είσαστε υποψήφιοι εγώ θα είμαι δήμαρχος. Δεν κάνετε για τίποτα». Αμέσως μόλις τελείωσε τη φράση του σηκώθηκε από την θέση του και πηγαίνοντας στην άλλη άκρη της αίθουσας ακούστηκε να λέει: «Δεν κάνετε ούτε για τραχανά». Ήταν μια φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Αντώνη Καράμπελα να ζητάει επιτακτικά να ανακαλέσει και τον Τάκη Αντωνακόπουλο να βάζει θέμα μομφής.

Τελικά, επιστρέφοντας στη θέση του ο Δήμαρχος, ύστερα από λίγα λεπτά, δήλωσε ότι ανακαλεί και τα πνεύματα φάνηκαν να ηρεμούν.

 

Στη συνέχεια η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε ήρεμους ρυθμούς με συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Το αποψινό δημοτικό συμβούλιο, με την έντασή του δείχνει ότι η δημοτική αρχή προχωράει στον σωστό δρόμο, στο δρόμο της ανάπτυξης. Και ο δρόμος αυτός, είναι από πάλι διαπιστωμένο ότι περνάει μέσα από διωγμούς, από αντιδράσεις, από φωνές και από ταλαιπωρίες. Η πόλη όμως αυτή την φορά δεν θα πέσει όπως το 2006, δεν θα αλωθεί από κανέναν, αλλά θα προχωρήσει, θα μπει σε διαδικασία προόδου, που δεν θα έχουμε ανέργους, θα γίνουμε τουριστική πόλη και προορισμός για όλη την Ελλάδα.

Άρα, θα πάμε καλά και οι φωνές τους είναι για να ακούγονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι όχι παραπέρα, γιατί η κοινωνία μας στηρίζει, μας ενθαρρύνει, μας επιβεβαιώνει κάθε μέρα δίνοντάς μας το κουράγιο να προχωρήσουμε».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Οραμα Δημιουργίας»

Η πρότασή μας σε ότι αφορά το θέμα συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν να αναβληθεί η συζήτηση καθώς δεν συμμετέχουν στην επιτροπή επιστημονικοί σύλλογοι κι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων. Η άποψη μας είναι ότι η αποχή τους οφείλεται στην απαξίωση που έχει δείξει τα τελευταία τρία χρόνια η δημοτική αρχή καθώς για σοβαρότατα θέματα του δήμου, όπως είναι οι δασικοί χάρτες ή το εργοστάσιο Ξυστρή, δεν είχε ενημερωθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο, για το θέμα με την έλευση των λεωφορείων και τα τρενάκια στη πόλη του Πύργου δεν έχουν ερωτηθεί ο σύλλογος ξενοδόχων, ο σύλλογος των ταξί, του ΚΤΕΛ κ.ά. φορείς του δήμου μας, ενώ για άλλα θέματα όπως αυτά της παιδείας και του πολιτισμού δεν έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι γονέων ή καθηγητών, ή δασκάλων για να τα συζητήσουμε. Από κει και πέρα η συνεδρίαση συνεχίζεται με σημαντικά θέματα στα οποία η παράταξη μας θα εκθέσει την άποψή της.

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση που υπήρξε νωρίτερα με τον δήμαρχο, ο κ. Αργυρόπουλος είπε ότι, «ο δήμαρχος συνηθίζει όταν δεν του αρέσουν αυτά που λέμε ως αντιπολίτευση να δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το κάνει επανειλημμένα. Είναι μεγάλη η προσωπική του ευθύνη, αλλά και του προέδρου του Δ,Σ. ο οποίος αφήνει τον δήμαρχο να παρεμβαίνει στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων αι των άλλων δημοτικών συμβούλων δυναμιτίζοντας το κλίμα.

 

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Ανάσα»

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά φάνηκε ο τρόπος λειτουργίας που θέλει να επιβάλλει ο δήμαρχος και η ηγετική ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα πρέπει να υπάρχει μια αξιοπρέπεια και μια δημοκρατική διαδικασία. Είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να κρύβονται και να μην έρχονται στο συμβούλιο, να φέρνουν λαθεμένες εισηγήσεις, έκνομες, στα όρια της παρανομίας.

Αυτό που είπαμε ομόφωνα η αντιπολίτευσηήταν πως  η επιτροπή διαβούλευσης δεν μπορεί, με τον τρόπο που το πήγαν, να συσταθεί. Είπαν και ψέματα. Δεν είχαν πάρει τηλέφωνο κάποιους ανθρώπους, όπως τον εκπρόσωπο του ΤΤΕ για παράδειγμα. Δεν μπορούμε με αυτή την λογική, τσαλαβούτι όπως λέω πάντα, να πάμε σε σοβαρό διάλογο.

Η επιτροπή διαβούλευσης είναι ένα όργανο που εκφράζει τοπική κοινωνία και οικονομία. Άρα, μεγάλα ζητήματα όπως για τον τουρισμό στον Πύργο, όπως το να γκρεμιστεί ένα σχολείο, ή να κάνουμε τις βασικές υποδομές και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας πρέπει να περάσουν από αυτή την επιτροπή. Δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός υπηρεσιακού παράγοντα διεκπεραιωτικά. Αυτά λέμε και θα επιμείνουμε σε αυτά. Δημοκρατική διαδικασία-διαβούλευση με ενεργούς τους πολίτες της πόλης. Κάπου θα φτάσουμε έτσι. Αλλά ο τρόπος που ακολουθούν είναι λάθος και θα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και σκληροί με την έννοια ότι επιμένουμε και όπως είδατε, τουλάχιστον η δική μου τοποθέτηση ήταν που ανάγκασε τον δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του και να κατέβει από την έδρα. Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Και μάλιστα είπε κάτι φοβερό: ότι θα ξανά είμαι δήμαρχος εάν κατέβετε πάλι όλοι εσείς υποψήφιοι. Ξέρει γιατί το είπε ο κ. Λιατσής, ξέρει τι έχει γίνει και τώρα ειρωνεύεται και κάποιους. Ας πρόσεχαν».

 

ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου»

Έχουμε συνηθίσει πλέον σε αυτού του είδους την αντιπαράθεση. Εμείς όμως το βλέπουμε κάπως διαφορετικά, διότι οι ίδιοι οι πολίτες τελικά πρέπει να καταλάβουν τι θέλουν. Δηλαδή, αν αυτό που είδαν σήμερα τους άρεσε, ας το κρατήσουν.

Εμείς πάντα, ενώ έχουμε κατηγορηθεί με πάρα πολλές εκφράσεις και τεμπέλες, αποδείξαμε σε αυτά τα τρία χρόνια ότι είμαστε στιβαροί ως παράταξη και θετικοί σε ότι είναι καλό για την πόλη, αλλά παράλληλα κι επικριτικοί σε ότι πιστεύουμε ότι δεν είναι καλό. Πάντα έχουμε προτάσεις με τις οποίες αποδεικνύεται, άσχετα αν η δημοτική αρχή δεν το παραδέχεται, βαδίζει πολλές φορές με αυτές. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο ονοματοδοσία που εν είναι τίποτα άλλο από μια πρόταση της δικής μας παράταξης για την κεντρική πλατεία του Πύργου. Απλώς άλλαξε μέρος.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Πύργος Έργο Πολιτών»

Δεν θα έλεγα ότι το αποψινό δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν υπήρξε σεβασμός από πλευράς δημάρχου στους δημοτικούς συμβούλους. Ο δήμαρχος βέβαια σε ένα ατόπημα που έκανε, ανακάλεσε. Είναι ένα σημείο αυτό. Όμως η ένταση αποτελεί έλλειψη ψυχραιμία, έλλειψη σχεδιασμού εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει και ο δήμαρχος και η πλειοψηφία ότι τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πρέπει να σταθούν σε αυτά και όχι σε δηλώσεις του τύπου ότι θα εκτελέσουμε αυτό, θα εκτελέσουμε το άλλο κλπ. Έχουν περάσει δυόμιση και πλέον χρόνια και η παρούσα δημοτική αρχή δυστυχώς δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο. Αυτή η ένταξη λοιπόν δεν συμβάλλει στο να γίνει το δημοτικό συμβούλιο εποικοδομητικό και να ακουστούν όλες οι προτάσεις. Καλούμε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δ.σ. τουλάχιστον να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του δ.σ. Αυτό που έγινε σήμερα για μένα είναι ανεπίτρεπτο.

Δυστυχώς κ. Φάκο κάθε φορά είναι και χειρότερα. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, τουλάχιστον οι δικές μου τοποθετήσεις ήταν ακριβώς επί των θεμάτων και με σεβασμό πάνω απ’ όλα. Αν δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ όλων των δημοτικών συμβούλων δεν θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε για το σκοπό που μας έταξαν οι πολίτες. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα προβλήματά τους μέσα στην παρούσα οικονομική κρίση.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»

Έχουμε συνηθίσει πλέον αυτό το φαινόμενο με τον δήμαρχο και την ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο ώρες αρχής του δ.σ. με θέματα, με συζήτηση, εκτός των θεμάτων. Όλα αυτά πιστεύω ότι γίνονται έντεχνα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ή τον δήμαρχο για να μην μπαίνουμε σε μεγάλη συζήτηση στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς κ.λ.π.

Τα περισσότερα θέματα που φέρνει η δημοτική αρχή είναι κατεπείγοντα. Δηλαδή αν δείτε τις εισηγήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, όπως της τεχνικής υπηρεσίας ή της οικονομικής, σε θέματα που πρέπει να συζητηθούν σοβαρά τα φέρνουν με την μορφή κατεπείγοντος την τελευταία ημέρα για να εκβιάσουν την πλειοψηφία και όχι εμάς την μειοψηφία, φέροντάς την προ τετελεσμένων γεγονότων, με αποτέλεσα να μη μιλάει κανένας, να μη ψηφίζει κανένας, να μη παίρνει κανένας θέση κι έχουμε φτάσει στο σημείο όταν ρωτάμε γιατί τα μέλη της πλειοψηφίας δεν ψηφίζουν να μας απαντούν ότι η ψήφος τους είναι δεδομένη. Άρα υπάρχει φίμωση, όπως πιστεύω της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης.

Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Υπάρχει το 14ο νηπιαγωγείο του οποίου η σύμβαση μίσθωσης έληξε στις 4 /10. Και το έφεραν θέμα στις 6/10, να δώσουν παράταση μέχρι να γίνει η καινούργια εκμίσθωση. Ποιος είναι αυτός που θα ψηφίσει αρνητικά, ακόμα κι εγώ που είμαι στην μειοψηφία για να βγουν αυτά τα παιδάκια έξω από το σχολείο τους;

Είδατε τον δήμαρχο πως αντιδρά, είδατε να μη θέλει καμία συζήτηση επί θεμάτων ουσίας και κάθε φορά για ώρα υπάρχει η αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου και Αντωνακόπουλου και όταν ο καθένας τους τελειώσει ο δήμαρχος θα σηκωθεί να φύγει για να μην ακούσει καμία άποψη από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • “Εκρηκτική” συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Πύργου

“Εκρηκτική” συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Πύργου

Φραστικές αντιπαραθέσεις Δημάρχου Γ. Λιατσή με Τάκη Αντωνακόπουλο και Γιάννη Αργυρόπουλο

Γεμάτη η αίθουσα από πολίτες που παρακολούθησαν τα τεκταινόμενα.

 

Με μια καθυστέρηση περίπου ενός τετάρτου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που για μία ώρα και πλέον εξελίχθηκε με φραστικές αντιπαραθέσεις. Κύρια αιτία υπήρξε το θέμα με την συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, όπου οι επικεφαλής των παρατάξεων ζητούσαν την αναβολή του θέματος επειδή δεν είχαν καλεστεί όλοι οι φορείς.

«Αν δεν ενδιαφέρονται, θα τους παίρνουμε με το ζόρι;», ήταν η απάντηση του Γαβρίλη Λιατσή, για να ξεκινήσει η φραστική αντιπαράθεση με τον Τάκη Αντωνακόπουλο, που τον κατηγόρησε για τραμπουκισμό.

«Με λες τραμπούκο;», ρώταγε επανειλημμένα ο Γαβρίλης Λιατσής, ζητώντας από τον κ. Αντωνακόπουλο να κοιτάξει την κάμερα και να το πει.

Ο κ. Αντωνακόπουλος απάντησε πως δεν λέει αυτό και να μη προσπαθεί να τον παρασύρει.

Γ. Λιατσής: «Δεν ξέρεις τι σου γίνεται».

Τ. Αντωνακόπουλος: «Εσένα δεν ξέρεις τι σου γίνεται, για να σου μιλήσω στον ενικό. Έχεις δώσει δείγματα».

 

Λίγο νωρίτερα από σύμβουλο τέθηκε το θέμα της μη παρουσίας των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στην συνεδρίαση. «Οι πρόεδροι δεν έρχονται διότι δεν αντιμετωπίζονται σοβαρά τα θέματά τους», είπε συγκεκριμένα, για να πάρει αμέσως απάντηση από τον δήμαρχο: «Δεν έρχονται, γιατί πάμε εμείς στα χωριά τους».

 

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος, στη τοποθέτησή του ανέφερε πως, «ελπίζω να μην υπάρχει μεθόδευση να τιναχτεί η συνεδρίαση στον αέρα. Ο δήμαρχος έχει απαξιώσει τις παραγωγικές τάξεις, τους θεσμούς».

Και κάπου εκεί ξεκίνησε μια νέα φραστική αντιπαράθεση με τον Γαβρίλη Λιατσή να του απαντάει ότι, «είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος προς την Ρώμη», εννοώντας σαφέστατα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η αντιπαράθεση των δύο συνεχίστηκε με τον Γιάννη Αργυρόπουλο να υψώνει τον τόνο της φωνής του για να ακουστεί στην οχλαγωγία που επικρατούσε και τον δήμαρχο να λέει ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας.  «Βγάζετε άναρθρες κραυγές», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο Γαβρίλης Λιατσής είπε πως, «όσο είσαστε υποψήφιοι εγώ θα είμαι δήμαρχος. Δεν κάνετε για τίποτα». Αμέσως μόλις τελείωσε τη φράση του σηκώθηκε από την θέση του και πηγαίνοντας στην άλλη άκρη της αίθουσας ακούστηκε να λέει: «Δεν κάνετε ούτε για τραχανά». Ήταν μια φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Αντώνη Καράμπελα να ζητάει επιτακτικά να ανακαλέσει και τον Τάκη Αντωνακόπουλο να βάζει θέμα μομφής.

Τελικά, επιστρέφοντας στη θέση του ο Δήμαρχος, ύστερα από λίγα λεπτά, δήλωσε ότι ανακαλεί και τα πνεύματα φάνηκαν να ηρεμούν.

 

Στη συνέχεια η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε ήρεμους ρυθμούς με συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Το αποψινό δημοτικό συμβούλιο, με την έντασή του δείχνει ότι η δημοτική αρχή προχωράει στον σωστό δρόμο, στο δρόμο της ανάπτυξης. Και ο δρόμος αυτός, είναι από πάλι διαπιστωμένο ότι περνάει μέσα από διωγμούς, από αντιδράσεις, από φωνές και από ταλαιπωρίες. Η πόλη όμως αυτή την φορά δεν θα πέσει όπως το 2006, δεν θα αλωθεί από κανέναν, αλλά θα προχωρήσει, θα μπει σε διαδικασία προόδου, που δεν θα έχουμε ανέργους, θα γίνουμε τουριστική πόλη και προορισμός για όλη την Ελλάδα.

Άρα, θα πάμε καλά και οι φωνές τους είναι για να ακούγονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι όχι παραπέρα, γιατί η κοινωνία μας στηρίζει, μας ενθαρρύνει, μας επιβεβαιώνει κάθε μέρα δίνοντάς μας το κουράγιο να προχωρήσουμε».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Οραμα Δημιουργίας»

Η πρότασή μας σε ότι αφορά το θέμα συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν να αναβληθεί η συζήτηση καθώς δεν συμμετέχουν στην επιτροπή επιστημονικοί σύλλογοι κι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων. Η άποψη μας είναι ότι η αποχή τους οφείλεται στην απαξίωση που έχει δείξει τα τελευταία τρία χρόνια η δημοτική αρχή καθώς για σοβαρότατα θέματα του δήμου, όπως είναι οι δασικοί χάρτες ή το εργοστάσιο Ξυστρή, δεν είχε ενημερωθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο, για το θέμα με την έλευση των λεωφορείων και τα τρενάκια στη πόλη του Πύργου δεν έχουν ερωτηθεί ο σύλλογος ξενοδόχων, ο σύλλογος των ταξί, του ΚΤΕΛ κ.ά. φορείς του δήμου μας, ενώ για άλλα θέματα όπως αυτά της παιδείας και του πολιτισμού δεν έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι γονέων ή καθηγητών, ή δασκάλων για να τα συζητήσουμε. Από κει και πέρα η συνεδρίαση συνεχίζεται με σημαντικά θέματα στα οποία η παράταξη μας θα εκθέσει την άποψή της.

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση που υπήρξε νωρίτερα με τον δήμαρχο, ο κ. Αργυρόπουλος είπε ότι, «ο δήμαρχος συνηθίζει όταν δεν του αρέσουν αυτά που λέμε ως αντιπολίτευση να δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το κάνει επανειλημμένα. Είναι μεγάλη η προσωπική του ευθύνη, αλλά και του προέδρου του Δ,Σ. ο οποίος αφήνει τον δήμαρχο να παρεμβαίνει στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων αι των άλλων δημοτικών συμβούλων δυναμιτίζοντας το κλίμα.

 

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Ανάσα»

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά φάνηκε ο τρόπος λειτουργίας που θέλει να επιβάλλει ο δήμαρχος και η ηγετική ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα πρέπει να υπάρχει μια αξιοπρέπεια και μια δημοκρατική διαδικασία. Είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να κρύβονται και να μην έρχονται στο συμβούλιο, να φέρνουν λαθεμένες εισηγήσεις, έκνομες, στα όρια της παρανομίας.

Αυτό που είπαμε ομόφωνα η αντιπολίτευσηήταν πως  η επιτροπή διαβούλευσης δεν μπορεί, με τον τρόπο που το πήγαν, να συσταθεί. Είπαν και ψέματα. Δεν είχαν πάρει τηλέφωνο κάποιους ανθρώπους, όπως τον εκπρόσωπο του ΤΤΕ για παράδειγμα. Δεν μπορούμε με αυτή την λογική, τσαλαβούτι όπως λέω πάντα, να πάμε σε σοβαρό διάλογο.

Η επιτροπή διαβούλευσης είναι ένα όργανο που εκφράζει τοπική κοινωνία και οικονομία. Άρα, μεγάλα ζητήματα όπως για τον τουρισμό στον Πύργο, όπως το να γκρεμιστεί ένα σχολείο, ή να κάνουμε τις βασικές υποδομές και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας πρέπει να περάσουν από αυτή την επιτροπή. Δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός υπηρεσιακού παράγοντα διεκπεραιωτικά. Αυτά λέμε και θα επιμείνουμε σε αυτά. Δημοκρατική διαδικασία-διαβούλευση με ενεργούς τους πολίτες της πόλης. Κάπου θα φτάσουμε έτσι. Αλλά ο τρόπος που ακολουθούν είναι λάθος και θα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και σκληροί με την έννοια ότι επιμένουμε και όπως είδατε, τουλάχιστον η δική μου τοποθέτηση ήταν που ανάγκασε τον δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του και να κατέβει από την έδρα. Δεν είναι τυχαίο αυτό.

Και μάλιστα είπε κάτι φοβερό: ότι θα ξανά είμαι δήμαρχος εάν κατέβετε πάλι όλοι εσείς υποψήφιοι. Ξέρει γιατί το είπε ο κ. Λιατσής, ξέρει τι έχει γίνει και τώρα ειρωνεύεται και κάποιους. Ας πρόσεχαν».

 

ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου»

Έχουμε συνηθίσει πλέον σε αυτού του είδους την αντιπαράθεση. Εμείς όμως το βλέπουμε κάπως διαφορετικά, διότι οι ίδιοι οι πολίτες τελικά πρέπει να καταλάβουν τι θέλουν. Δηλαδή, αν αυτό που είδαν σήμερα τους άρεσε, ας το κρατήσουν.

Εμείς πάντα, ενώ έχουμε κατηγορηθεί με πάρα πολλές εκφράσεις και τεμπέλες, αποδείξαμε σε αυτά τα τρία χρόνια ότι είμαστε στιβαροί ως παράταξη και θετικοί σε ότι είναι καλό για την πόλη, αλλά παράλληλα κι επικριτικοί σε ότι πιστεύουμε ότι δεν είναι καλό. Πάντα έχουμε προτάσεις με τις οποίες αποδεικνύεται, άσχετα αν η δημοτική αρχή δεν το παραδέχεται, βαδίζει πολλές φορές με αυτές. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο ονοματοδοσία που εν είναι τίποτα άλλο από μια πρόταση της δικής μας παράταξης για την κεντρική πλατεία του Πύργου. Απλώς άλλαξε μέρος.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Πύργος Έργο Πολιτών»

Δεν θα έλεγα ότι το αποψινό δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν υπήρξε σεβασμός από πλευράς δημάρχου στους δημοτικούς συμβούλους. Ο δήμαρχος βέβαια σε ένα ατόπημα που έκανε, ανακάλεσε. Είναι ένα σημείο αυτό. Όμως η ένταση αποτελεί έλλειψη ψυχραιμία, έλλειψη σχεδιασμού εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει και ο δήμαρχος και η πλειοψηφία ότι τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πρέπει να σταθούν σε αυτά και όχι σε δηλώσεις του τύπου ότι θα εκτελέσουμε αυτό, θα εκτελέσουμε το άλλο κλπ. Έχουν περάσει δυόμιση και πλέον χρόνια και η παρούσα δημοτική αρχή δυστυχώς δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο. Αυτή η ένταξη λοιπόν δεν συμβάλλει στο να γίνει το δημοτικό συμβούλιο εποικοδομητικό και να ακουστούν όλες οι προτάσεις. Καλούμε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δ.σ. τουλάχιστον να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του δ.σ. Αυτό που έγινε σήμερα για μένα είναι ανεπίτρεπτο.

Δυστυχώς κ. Φάκο κάθε φορά είναι και χειρότερα. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, τουλάχιστον οι δικές μου τοποθετήσεις ήταν ακριβώς επί των θεμάτων και με σεβασμό πάνω απ’ όλα. Αν δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ όλων των δημοτικών συμβούλων δεν θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε για το σκοπό που μας έταξαν οι πολίτες. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα προβλήματά τους μέσα στην παρούσα οικονομική κρίση.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Επικεφαλής Παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»

Έχουμε συνηθίσει πλέον αυτό το φαινόμενο με τον δήμαρχο και την ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο ώρες αρχής του δ.σ. με θέματα, με συζήτηση, εκτός των θεμάτων. Όλα αυτά πιστεύω ότι γίνονται έντεχνα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ή τον δήμαρχο για να μην μπαίνουμε σε μεγάλη συζήτηση στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς κ.λ.π.

Τα περισσότερα θέματα που φέρνει η δημοτική αρχή είναι κατεπείγοντα. Δηλαδή αν δείτε τις εισηγήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, όπως της τεχνικής υπηρεσίας ή της οικονομικής, σε θέματα που πρέπει να συζητηθούν σοβαρά τα φέρνουν με την μορφή κατεπείγοντος την τελευταία ημέρα για να εκβιάσουν την πλειοψηφία και όχι εμάς την μειοψηφία, φέροντάς την προ τετελεσμένων γεγονότων, με αποτέλεσα να μη μιλάει κανένας, να μη ψηφίζει κανένας, να μη παίρνει κανένας θέση κι έχουμε φτάσει στο σημείο όταν ρωτάμε γιατί τα μέλη της πλειοψηφίας δεν ψηφίζουν να μας απαντούν ότι η ψήφος τους είναι δεδομένη. Άρα υπάρχει φίμωση, όπως πιστεύω της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης.

Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Υπάρχει το 14ο νηπιαγωγείο του οποίου η σύμβαση μίσθωσης έληξε στις 4 /10. Και το έφεραν θέμα στις 6/10, να δώσουν παράταση μέχρι να γίνει η καινούργια εκμίσθωση. Ποιος είναι αυτός που θα ψηφίσει αρνητικά, ακόμα κι εγώ που είμαι στην μειοψηφία για να βγουν αυτά τα παιδάκια έξω από το σχολείο τους;

Είδατε τον δήμαρχο πως αντιδρά, είδατε να μη θέλει καμία συζήτηση επί θεμάτων ουσίας και κάθε φορά για ώρα υπάρχει η αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου και Αντωνακόπουλου και όταν ο καθένας τους τελειώσει ο δήμαρχος θα σηκωθεί να φύγει για να μην ακούσει καμία άποψη από τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων