• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Παρουσίαση μελέτης – «Τέλειωσαν τον φίλο τους Δουβίκα» – Και μετά πιάστηκαν στα χέρια (Φώτο)

Παρουσίαση μελέτης – «Τέλειωσαν τον φίλο τους Δουβίκα» – Και μετά πιάστηκαν στα χέρια (Φώτο)

-Εντάσεις, διαξιφισμοί και συμπλοκή με χειροδικίες μεταξύ συμβούλων, σημάδεψαν την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαλιάδας.

-«Τέλειωσαν τον φίλο τους Δουβίκα» και πάνε για καινούργιο εργολάβο με ότι συνεπάγεται αυτό – δίκιο ή άδικο θα το κρίνει η δικαιοσύνη -αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Δουβίκα ανέλαβε σχεδόν όλα τα έργα επί της εποχής Λυμπέρη με Χριστοδουλόπουλου – Ο νέος εργολάβος παίρνει τις «βαλίτσες» του και έρχεται να εγκατασταθεί στο Νέο του έργο την αποπεράτωση του Νοσοκομείου ;

Πάμε τώρα στην συνεδρίαση:

Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα και μέχρι τις 9.30 το βράδυ συζητούσαν μόνο το θέμα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Στην αρχή της εκρηκτικής, όπως εξελίχτηκε, συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας και ότι ο κανονισμός δεν αναφέρει να «έρχεται» σε συνεννόηση με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του αν θα παρευρεθούν ή όχι (Απάντησε σε προηγούμενο μας ΑΡΘΡΟ – Μάλλον πιστεύει ότι είναι σε δικαστήριο) .

Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, καυτηρίασε την απουσία της αντιπολίτευσης από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κ. Ζαχαρόπουλου, από την παράταξη Λυμπέρη.

Ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης, ανέφερε πως έλειπε σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και πως δεν πρόκειται να δώσει κανένα χαρτί για την απουσία του.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγόπουλος, τόνισε ότι ο δήμαρχος καυτηρίαζε για την απουσία της αντιπολίτευσης, αλλά δεν έκανε αναφορά στην απουσία των πέντε συμβούλων της παράταξής του, για να αναφέρει η κ. Γκουβίτσα, λίγο αργότερα, πως στα τελευταία δυόμιση χρόνια μόνο μια φορά έλειψε. (Και αυτό ισχύει)

Από την αρχή φάνηκε πως η συνεδρίαση θα ήταν πολύ έντονη αφού συχνά υπήρχαν διαξιφισμοί μεταξύ των συμβούλων, όπως και μεταξύ δημάρχου και Γιάννη Λυμπέρη, τον οποίο και κατήγγειλε ο πρώτος για «σπασμένες» μελέτες έργων.

Μετά τους πρώτους διαξιφισμούς παρουσιάστηκε η μελέτη σε γιγαντοοθόνη που απασχόλησε αρκετή ώρα το ΔΣ με τους συμβούλους να καταθέτουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Μόνο στη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης υπήρχε ηρεμία στο ΔΣ γιατί αμέσως μετά άρχισαν πάλι τα… όργανα!

Φωνές, διακοπές, εντάσεις, διαξιφισμοί….

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε ότι η παράταξή του θα απέχει από την ψηφοφορία. «Πάρτε εσείς την ευθύνη και φτιάξτε ότι θέλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του ο Τάσος Σμέρος ανέφερε ότι χρειαζόταν καλύτερη προετοιμασία για την παρουσίαση της μελέτης και πως του δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα. Παρά ταύτα όμως δήλωσε ότι ψηφίζει την πρόταση.

Ο κ. Κολόσακας ζήτησε να μάθει το συνολικό κόστος του έργου, ενώ ερωτήματα έθεσαν στη συνέχεια και οι Ζαχαρόπουλος, Παναγόπουλος, Μπαγγέλας.

Παίρνοντας τον λόγο η κα Γκουβίτσα αναρωτήθηκε γιατί η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει τονίζοντας ότι, «συνεχώς πληρώνουμε μελέτες που μας έρχονται από την προηγούμενη δημοτική αρχή», για να απαντήσει ο κ. Χριστοφόρου ότι υπάρχουν παραλείψεις που πρέπει να συζητηθούν.

Η πρώτη ώρα της συνεδρίασης σημαδεύτηκε επίσης και από τις φραστικές επιθέσεις που αντάλλαξαν Γκουβίτσα και Ζαχαρόπουλος με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το ότι η κα Γκουβίτσα έκανε συνεχώς διακοπές, ενώ για το ίδιο διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο κ. Κολόσακας. Στο χάος που είχε δημιουργηθεί ακούστηκε  ο κ. Παναγόπουλος να φωνάζει προς τον δήμαρχο, «παραιτήσου να γλυτώσουμε».

Πολλές φορές ο Πρόεδρος του ΔΣ αναγκάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του ζητώντας από τους συμβούλους να είναι πιο ήρεμοι και πιο κόσμιοι στις εκφράσεις τους.

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ Χριστοδουλόπουλου και Λυμπέρη με τον πρώην δήμαρχο να φωνάζει να έρθουν οι οικονομικοί εισαγγελείς να μας ελέγξουν και τον δήμαρχο να του απαντάει «μη με απειλείς», για να λάβει νέα απάντηση από τον Λυμπέρη: «Δεν απειλώ, ούτε απειλούμε»! Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε ότι η παράταξή του απέχει από αυτή την παρωδία.

Τον λόγο πήρε ο Άγγελος Κολόσακας που δήλωσε ότι διαφωνεί με τις προτεραιότητες που βάζει η δημοτική αρχή και ως εκ τούτου καταψηφίζει την πρόταση.

Τον λόγο έλαβε πάλι ο δήμαρχος που τόνισε πως αυτά είναι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει και πως δεν χρηματοδοτούνται μεμονωμένες πλατείες από αυτό το πρόγραμμα.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε πάλι ο κ. Ζαχαρόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον δήμαρχο είπε ότι, «αν προχωρήσει αυτή η μελέτη θα είναι το μεγαλύτερο λάθος σας»!

Την αποχή του από την ψηφοφορία εξέφρασε ο Χρήστος Παναγόπουλος αναφέροντας για προχειρότητα του έργου.

Τελικά, η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Αμέσως μετά μπήκε το δεύτερο θέμα που ήταν, «Επί ενστάσεως Αν. Οικονομοπούλου κατά της υπ΄ αρ. πρωτ. 14753/Δ4/1834/ 20-6-2017 απόφασης Προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών,  για ΕΚΠΤΩΣΗ της Αναδόχου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ» από το έργο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΘ’ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ. ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν.  ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)».

Ήταν το θέμα που στην κυριολεξία άναψε τόσο τα αίματα ώστε υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των συμβούλων με χειροδικίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν από την πλευρά του εργολάβου που καλέστηκε στο ΔΣ άρχισαν φωνές, και ιδιαίτερα από κάποιον που τον συνόδευε, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που μίλαγε στον δήμαρχο. (Και δίκιο είχαν)

Και κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν διότι μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι. Ο πρόεδρος του ΔΣ αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση, η οποία συνεχίστηκε πάλι μετά από 15-20 λεπτά κι αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, ενώ σημειώθηκαν απουσίες συμβούλων, όπως του κ. Φωτόπουλου που αποχώρησε.

Πριν την συμπλοκή και την αναγκαστική διακοπή ο δήμαρχος είχε αναφέρει πως ο συγκεκριμένος εργολάβος, όποια απόφαση και αν πάρει το συμβούλιο, θα φύγει και στη θέση του θα μπει νέος για να συνεχίσει το έργο του νοσοκομείου.

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα προσπάθησε να δώσει ο δικηγόρος κ. Μετσοβίτης, με τον Γιάννη Λυμπέρη να δηλώνει ότι, «δεν κοροϊδέψαμε, δεν παραπλανήσαμε, θέλουμε το έργο μας».

Τη μη συμμετοχή στη διαδικασία συζήτησης του θέματος αλλά και της μη ψήφισής του δήλωσε από την αρχή ο Άγγελος Κολόσακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε αρκετή ώρα στον εργολάβο του έργου κ. Δουβίκα να αναπτύξει τις απόψεις του, μετά την ενημέρωση που έκανε στο σώμα ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Τσεριώνης.

Δυστυχώς, από την αρχή της συνεδρίασης φαινόταν πως η κατάσταση κρεμόταν από μια λεπτή κλωστή, η οποία και τελικά έσπασε για να υπάρξουν όλα τα επεισόδια που αναφέρθηκαν, με το χειρότερο, την συμπλοκή των συμβούλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Επικεφαλής Μείζονος αντιπολίτευσης

“Είχαμε δύο κατεπείγουσες κλήσεις σήμερα. Η μία, η αστική ανάπλαση, ήταν αστεία και τοποθετήθηκα  στο συμβούλιο. Μιλάμε για μία τεράστια παρέμβαση στο κέντρο της πόλης η οποία δεν έχει προηγούμενο προχειρότητας, η οποία ήταν καθαρά στημένη εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου, δεν υπάρχει μελετητής, δεν υπογράφει με ονοματεπώνυμο, όπως γίνεται σε όλες τις μελέτες ένας αρχιτέκτονας, ένας μηχανολόγος, ένας πολιτικός μηχανικός για όλα τα έργα που αφορούν αυτή την ανάπλαση. Εν πάση περιπτώσει δεν υπήρχε ένας φάκελος να τον δούμε. Οι αναπλάσεις αυτές και τα έργα αυτά, 2, 3 και 4 εκ. ευρώ, έχουν τρεις, τέσσερεις, πέντε κούτες οι μελέτες τους. Τουλάχιστον έτσι γινόταν. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος που ήταν αντιδήμαρχος έργων τα ξέρει.

Σήμερα μας έφερε ένα δίφυλλο. Είναι αστεία, δεν μπορεί να σταθεί αυτή. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να πάρει παράταση από το μέτρο για να προχωρήσουμε την Διαχειριστική Αρχή. Αν δεν το κάνει, θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ, γιατί προφανώς δεν πρέπει να χαθούν τα λεφτά από την πόλη. Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να φτιάξουμε και κουρελούδες σε μια πόλη ότι και αν έλεγαν αυτοί. Δεν χωράει μάρμαρα, δεν χωράει υλικά, τότε τι χωράει; Να βγάλουμε τις τσιμεντόπλακες και να βάλουμε άλλες που θα έχουν και λίγο βότσαλο; Είναι αστείο, πόσο μάλλον που υπάρχει παλιά μελέτη για την πλατεία Δημοκρατίας. Δεν την ανέσυραν, δεν την πήραν, δεν τους ενδιαφέρει, τίποτα δεν έκαναν, πρόχειρα έφτασαν τελευταία στιγμή να βάζουνε κατεπείγουσες συνεδριάσεις. Δεν είναι δημοτική αρχή αυτή, είναι παιδική χαρά, ένας θίασος.

Σε ότι αφορά το θέμα του νοσοκομείου είναι πολύ λεπτό. Δεν θα έπρεπε να το φέρει. Είναι αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου. Θα έπρεπε να το είχε χειριστεί με την τεχνική υπηρεσία. Είναι αστεία τα ποσά. Ξέρουμε πως είναι ένας εργολάβος που έχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, ξέραμε πως τον κρατούσαμε με τα δόντια κι εγώ και αυτός όσο καιρό ήμουν δήμαρχος και αυτός ήταν αντιδήμαρχος έργων και τώρα που έγινε δήμαρχος με τις πράξεις και τις κινήσεις του έδειχνε πως θέλει να πάρει το έργο. Καθαρή η ανεπάρκειά του αφού δεν μπόρεσε για λίγα χιλιάρικα να πάρει το ισόγειο και την πτέρυγα και να παραλάβει το έργο”.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

«Όσο αφορά το θέμα της ανάπλασης απείχα από την ψηφοφορία για δύο λόγους: ο πρώτος ήταν πως έκανα δύο ερωτήσεις στον δήμαρχο. Αν το αναπτυξιακό, όπως ισχυρίζεται, αυτό έργο θα έχει έσοδα ο δήμος και αν οι καταστηματάρχες μελλοντικά αν θα έχουν αύξηση τελών. Ο δήμαρχος δεν μου απάντησε παρά μόνο αόριστα.

Το έργο στοιχίζει περίπου 3 εκ. ευρώ. Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με το βίντεο που είδα είναι πάρα πολλά τα χρήματα αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Aναγκαία είναι άλλα έργα, όπως είπε και ο κ. Κολόσακας, όπως αντιπλημμυρικά, πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν για να περπατάει ο κόσμος και αγροτική ανάπτυξη. Για τους λόγους αυτούς απείχα και δεν ψήφισα το θέμα.

Σε ότι αφορά το θέμα του νοσοκομείου, βλέπουμε μια τεχνική έκθεση την οποία κουμαντάρει ο κ. Χριστοδουλόπουλος με πολλές ασάφειες. Ο ανάδοχος έχει κάνει δύο αιτήσεις θεραπείας οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί και δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Επίσης, έχουμε ένα πόρισμα του ΣτΕ η οποία είναι 3-3. Δεν δικαιώνει πουθενά τον δήμαρχο.

Υπάρχει ένα αλαλούμ, μια συμπεριφορά του δημάρχου προς τον ανάδοχο που γεννάει ερωτηματικά. Με λίγα λόγια κάνουν αγώνα ποιος θα υπονομεύσει τον ανάδοχο και να πληρώνει ο λαός το κόστος ώστε να μη τελειώνει το νοσοκομείο και οι ασθενείς να μη βρίσκουν την γιατρειά τους.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του δημάρχου. Κοιτάνε όχι πώς να φτιάξουν το νοσοκομείο αλλά πώς να υπονομεύσουν τον εργολάβο για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν».

Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι και οι δύο παρατάξεις, αυτή του δημάρχου, όσο και του Λυμπέρη έχουν ευθύνες και οι πολίτες της Ηλιδας πληρώνουν την ανεπάρκειά τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Αμαλιάδας

«Ήταν εκρηκτικό το ΔΣ γιατί ήταν σοβαρά τα θέματα. Πρώτον, ήταν το νοσοκομείο το οποίο καρκινοβατεί 14 χρόνια και πρέπει το ΔΣ να πάρει, επιτέλους, μια απόφαση. Να λήξει αυτό το θέμα. Εάν το νοσοκομείο είχε τελειώσει, έστω και με μια καθυστέρηση δύο-τριών ετών, σήμερα δεν θα είχαμε τον φόβο να το χάσουμε ή να μη το χάσουμε. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να παρθεί απόφαση. Εισηγήθηκα, αλλά είναι ελεύθεροι οι σύμβουλοι να αποφασίσουν. Είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη ο εργολάβος θα βγει έξω και θα τοποθετηθεί καινούργιος για να το τελειώσει.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση υπήρξαν αντιδράσεις. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν θέλει η τωρινή δημοτική αρχή να φτιάξει κάτι. Ας μας δείξουν την μελέτη που έκαναν αυτοί. Ας μας δείξουν την μελέτη της βιοκτηματικής την οποία εγώ υλοποίησα. Δεν ήταν μελέτη όπως καταθέτω εγώ στην Πάτρα –κι ελάτε να δείτε τις κούτες όπως έλεγε ο κ. Λυμπέρης, ήταν μια προωθημένη προμελέτη. Ούτε υδραυλική μελέτη υπήρχε, ούτε μελέτη αποχέτευσης υπήρχε, ούτε ήταν και τα 25 θέματα της ανάπλασης του δήμου όπως υπήρχε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι όλα δικά μας.

Αν αφαιρούσες τμήματα, γιατί 6 στρέμματα δεν είναι δικά μας, δημιουργείται πρόβλημα με τον στόχο του έργου. Αυτά δεν θέλει να τα αναφέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η νέα μελέτη είναι με όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται.

Ήταν πιεστικός ο χρόνος, δεν προλάβαμε να τα καταθέσουμε εγκαίρως όταν βγήκε η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά είναι έτοιμες μελέτες που θα κατατεθούν μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης και προσδοκούμε να μας εντάξει η Περιφέρεια.

Απόψε λόγω της φύσεως των θεμάτων το ΔΣ ήταν εκρηκτικό».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ

Επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»

“Όσα έγιναν στο δεύτερο θέμα δικαίωσαν τη θέση μας, με την αποχή μας γιατί όλα όσα ακούστηκαν κι έγιναν δείχνουν ότι δεν ξέρουμε τι άλλες πλευρές υπάρχουν πίσω από αυτή την ιστορία, όπως ανέφερα και στην τοποθέτησή μου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό το έργο της άγονης και ακούσιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο παρατάξεις που έγινε από την αρχή της συνεδρίασης.

Για την αστική ανάπλαση είπαμε ότι πρέπει να αναδειχθούν έργα που είναι μεγαλύτερης προτεραιότητας, όπως τα αντιπλημμυρικά ή της αντισεισμικής θωράκισης, των σχολείων, των δημόσιων κτιρίων, έργα αγροτικής οδοποιίας ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες, καταστροφικές πυρκαγιές που δεν χρηματοδοτούνται από την ευρωπαϊκή ένωση, δεν είναι επιλέξιμα έργα. Υπό αυτή την άποψη ένα θέμα είναι που στοχεύουν τα χρήματα που η ευρωπαϊκή ένωση δίνει. Και όταν λέμε Ε.Ε. εννοούμαι τα χρήματα των λαών- μελών της Ε.Ε.

Όσο αφορά την μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα ψηφίσαμε αρνητικά για τον λόγο ότι είναι κοντά στα 3 εκ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε έργα ανάπλασης. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ιεραρχηθούν οι ανάγκες των αναπλάσεων της πόλης. Για παράδειγμα, τα πεζοδρόμια της οδού Αντωνίου Πετραλιά που είναι άκρως επικίνδυνα γιατί υπάρχουν μπάζα, υπάρχουν χορτάρια, υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στον Ιερό Ναό κ.λ.π., υπάρχει κόσμος που περπατάει στο οδόστρωμα γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Ανακατασκευάζονται οδοί και αντί για πίσσα μπαίνει λιθόστρωτο. Θεωρούμε πως είναι υπερβολή και «πολυτέλεια» στις σημερινές συνθήκες.

Ξεθεμελιώνεται η πλατεία Ηρώων και γίνεται από την αρχή ανακατασκευή και η πλατεία Καραμανλού είναι ακόμα με χώμα από την δεκαετία του 1950. Αυτό το έργο της ανάπλασης που παρουσιάστηκε από την δημοτική αρχή δεν έχει στόχο να ανακουφίσει τις λαϊκές συνοικίες. Με αυτή την έννοια εμείς το καταψηφίσαμε».

http://amaliadanews.gr

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Παρουσίαση μελέτης – «Τέλειωσαν τον φίλο τους Δουβίκα» – Και μετά πιάστηκαν στα χέρια (Φώτο)

Παρουσίαση μελέτης – «Τέλειωσαν τον φίλο τους Δουβίκα» – Και μετά πιάστηκαν στα χέρια (Φώτο)

-Εντάσεις, διαξιφισμοί και συμπλοκή με χειροδικίες μεταξύ συμβούλων, σημάδεψαν την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαλιάδας.

-«Τέλειωσαν τον φίλο τους Δουβίκα» και πάνε για καινούργιο εργολάβο με ότι συνεπάγεται αυτό – δίκιο ή άδικο θα το κρίνει η δικαιοσύνη -αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Δουβίκα ανέλαβε σχεδόν όλα τα έργα επί της εποχής Λυμπέρη με Χριστοδουλόπουλου – Ο νέος εργολάβος παίρνει τις «βαλίτσες» του και έρχεται να εγκατασταθεί στο Νέο του έργο την αποπεράτωση του Νοσοκομείου ;

Πάμε τώρα στην συνεδρίαση:

Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα και μέχρι τις 9.30 το βράδυ συζητούσαν μόνο το θέμα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Στην αρχή της εκρηκτικής, όπως εξελίχτηκε, συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας και ότι ο κανονισμός δεν αναφέρει να «έρχεται» σε συνεννόηση με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του αν θα παρευρεθούν ή όχι (Απάντησε σε προηγούμενο μας ΑΡΘΡΟ – Μάλλον πιστεύει ότι είναι σε δικαστήριο) .

Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, καυτηρίασε την απουσία της αντιπολίτευσης από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του κ. Ζαχαρόπουλου, από την παράταξη Λυμπέρη.

Ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης, ανέφερε πως έλειπε σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και πως δεν πρόκειται να δώσει κανένα χαρτί για την απουσία του.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγόπουλος, τόνισε ότι ο δήμαρχος καυτηρίαζε για την απουσία της αντιπολίτευσης, αλλά δεν έκανε αναφορά στην απουσία των πέντε συμβούλων της παράταξής του, για να αναφέρει η κ. Γκουβίτσα, λίγο αργότερα, πως στα τελευταία δυόμιση χρόνια μόνο μια φορά έλειψε. (Και αυτό ισχύει)

Από την αρχή φάνηκε πως η συνεδρίαση θα ήταν πολύ έντονη αφού συχνά υπήρχαν διαξιφισμοί μεταξύ των συμβούλων, όπως και μεταξύ δημάρχου και Γιάννη Λυμπέρη, τον οποίο και κατήγγειλε ο πρώτος για «σπασμένες» μελέτες έργων.

Μετά τους πρώτους διαξιφισμούς παρουσιάστηκε η μελέτη σε γιγαντοοθόνη που απασχόλησε αρκετή ώρα το ΔΣ με τους συμβούλους να καταθέτουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Μόνο στη διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης υπήρχε ηρεμία στο ΔΣ γιατί αμέσως μετά άρχισαν πάλι τα… όργανα!

Φωνές, διακοπές, εντάσεις, διαξιφισμοί….

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε ότι η παράταξή του θα απέχει από την ψηφοφορία. «Πάρτε εσείς την ευθύνη και φτιάξτε ότι θέλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του ο Τάσος Σμέρος ανέφερε ότι χρειαζόταν καλύτερη προετοιμασία για την παρουσίαση της μελέτης και πως του δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα. Παρά ταύτα όμως δήλωσε ότι ψηφίζει την πρόταση.

Ο κ. Κολόσακας ζήτησε να μάθει το συνολικό κόστος του έργου, ενώ ερωτήματα έθεσαν στη συνέχεια και οι Ζαχαρόπουλος, Παναγόπουλος, Μπαγγέλας.

Παίρνοντας τον λόγο η κα Γκουβίτσα αναρωτήθηκε γιατί η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει τονίζοντας ότι, «συνεχώς πληρώνουμε μελέτες που μας έρχονται από την προηγούμενη δημοτική αρχή», για να απαντήσει ο κ. Χριστοφόρου ότι υπάρχουν παραλείψεις που πρέπει να συζητηθούν.

Η πρώτη ώρα της συνεδρίασης σημαδεύτηκε επίσης και από τις φραστικές επιθέσεις που αντάλλαξαν Γκουβίτσα και Ζαχαρόπουλος με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το ότι η κα Γκουβίτσα έκανε συνεχώς διακοπές, ενώ για το ίδιο διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο κ. Κολόσακας. Στο χάος που είχε δημιουργηθεί ακούστηκε  ο κ. Παναγόπουλος να φωνάζει προς τον δήμαρχο, «παραιτήσου να γλυτώσουμε».

Πολλές φορές ο Πρόεδρος του ΔΣ αναγκάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του ζητώντας από τους συμβούλους να είναι πιο ήρεμοι και πιο κόσμιοι στις εκφράσεις τους.

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ Χριστοδουλόπουλου και Λυμπέρη με τον πρώην δήμαρχο να φωνάζει να έρθουν οι οικονομικοί εισαγγελείς να μας ελέγξουν και τον δήμαρχο να του απαντάει «μη με απειλείς», για να λάβει νέα απάντηση από τον Λυμπέρη: «Δεν απειλώ, ούτε απειλούμε»! Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε ότι η παράταξή του απέχει από αυτή την παρωδία.

Τον λόγο πήρε ο Άγγελος Κολόσακας που δήλωσε ότι διαφωνεί με τις προτεραιότητες που βάζει η δημοτική αρχή και ως εκ τούτου καταψηφίζει την πρόταση.

Τον λόγο έλαβε πάλι ο δήμαρχος που τόνισε πως αυτά είναι έργα που έπρεπε να έχουν γίνει και πως δεν χρηματοδοτούνται μεμονωμένες πλατείες από αυτό το πρόγραμμα.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε πάλι ο κ. Ζαχαρόπουλος ο οποίος απευθυνόμενος στον δήμαρχο είπε ότι, «αν προχωρήσει αυτή η μελέτη θα είναι το μεγαλύτερο λάθος σας»!

Την αποχή του από την ψηφοφορία εξέφρασε ο Χρήστος Παναγόπουλος αναφέροντας για προχειρότητα του έργου.

Τελικά, η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Αμέσως μετά μπήκε το δεύτερο θέμα που ήταν, «Επί ενστάσεως Αν. Οικονομοπούλου κατά της υπ΄ αρ. πρωτ. 14753/Δ4/1834/ 20-6-2017 απόφασης Προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών,  για ΕΚΠΤΩΣΗ της Αναδόχου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ» από το έργο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΘ’ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ. ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν.  ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)».

Ήταν το θέμα που στην κυριολεξία άναψε τόσο τα αίματα ώστε υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των συμβούλων με χειροδικίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν από την πλευρά του εργολάβου που καλέστηκε στο ΔΣ άρχισαν φωνές, και ιδιαίτερα από κάποιον που τον συνόδευε, με αποτέλεσμα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας να αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τον τρόπο που μίλαγε στον δήμαρχο. (Και δίκιο είχαν)

Και κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν διότι μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι. Ο πρόεδρος του ΔΣ αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση, η οποία συνεχίστηκε πάλι μετά από 15-20 λεπτά κι αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, ενώ σημειώθηκαν απουσίες συμβούλων, όπως του κ. Φωτόπουλου που αποχώρησε.

Πριν την συμπλοκή και την αναγκαστική διακοπή ο δήμαρχος είχε αναφέρει πως ο συγκεκριμένος εργολάβος, όποια απόφαση και αν πάρει το συμβούλιο, θα φύγει και στη θέση του θα μπει νέος για να συνεχίσει το έργο του νοσοκομείου.

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα προσπάθησε να δώσει ο δικηγόρος κ. Μετσοβίτης, με τον Γιάννη Λυμπέρη να δηλώνει ότι, «δεν κοροϊδέψαμε, δεν παραπλανήσαμε, θέλουμε το έργο μας».

Τη μη συμμετοχή στη διαδικασία συζήτησης του θέματος αλλά και της μη ψήφισής του δήλωσε από την αρχή ο Άγγελος Κολόσακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε αρκετή ώρα στον εργολάβο του έργου κ. Δουβίκα να αναπτύξει τις απόψεις του, μετά την ενημέρωση που έκανε στο σώμα ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Τσεριώνης.

Δυστυχώς, από την αρχή της συνεδρίασης φαινόταν πως η κατάσταση κρεμόταν από μια λεπτή κλωστή, η οποία και τελικά έσπασε για να υπάρξουν όλα τα επεισόδια που αναφέρθηκαν, με το χειρότερο, την συμπλοκή των συμβούλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Επικεφαλής Μείζονος αντιπολίτευσης

“Είχαμε δύο κατεπείγουσες κλήσεις σήμερα. Η μία, η αστική ανάπλαση, ήταν αστεία και τοποθετήθηκα  στο συμβούλιο. Μιλάμε για μία τεράστια παρέμβαση στο κέντρο της πόλης η οποία δεν έχει προηγούμενο προχειρότητας, η οποία ήταν καθαρά στημένη εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου, δεν υπάρχει μελετητής, δεν υπογράφει με ονοματεπώνυμο, όπως γίνεται σε όλες τις μελέτες ένας αρχιτέκτονας, ένας μηχανολόγος, ένας πολιτικός μηχανικός για όλα τα έργα που αφορούν αυτή την ανάπλαση. Εν πάση περιπτώσει δεν υπήρχε ένας φάκελος να τον δούμε. Οι αναπλάσεις αυτές και τα έργα αυτά, 2, 3 και 4 εκ. ευρώ, έχουν τρεις, τέσσερεις, πέντε κούτες οι μελέτες τους. Τουλάχιστον έτσι γινόταν. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος που ήταν αντιδήμαρχος έργων τα ξέρει.

Σήμερα μας έφερε ένα δίφυλλο. Είναι αστεία, δεν μπορεί να σταθεί αυτή. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να πάρει παράταση από το μέτρο για να προχωρήσουμε την Διαχειριστική Αρχή. Αν δεν το κάνει, θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ, γιατί προφανώς δεν πρέπει να χαθούν τα λεφτά από την πόλη. Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να φτιάξουμε και κουρελούδες σε μια πόλη ότι και αν έλεγαν αυτοί. Δεν χωράει μάρμαρα, δεν χωράει υλικά, τότε τι χωράει; Να βγάλουμε τις τσιμεντόπλακες και να βάλουμε άλλες που θα έχουν και λίγο βότσαλο; Είναι αστείο, πόσο μάλλον που υπάρχει παλιά μελέτη για την πλατεία Δημοκρατίας. Δεν την ανέσυραν, δεν την πήραν, δεν τους ενδιαφέρει, τίποτα δεν έκαναν, πρόχειρα έφτασαν τελευταία στιγμή να βάζουνε κατεπείγουσες συνεδριάσεις. Δεν είναι δημοτική αρχή αυτή, είναι παιδική χαρά, ένας θίασος.

Σε ότι αφορά το θέμα του νοσοκομείου είναι πολύ λεπτό. Δεν θα έπρεπε να το φέρει. Είναι αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου. Θα έπρεπε να το είχε χειριστεί με την τεχνική υπηρεσία. Είναι αστεία τα ποσά. Ξέρουμε πως είναι ένας εργολάβος που έχει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, ξέραμε πως τον κρατούσαμε με τα δόντια κι εγώ και αυτός όσο καιρό ήμουν δήμαρχος και αυτός ήταν αντιδήμαρχος έργων και τώρα που έγινε δήμαρχος με τις πράξεις και τις κινήσεις του έδειχνε πως θέλει να πάρει το έργο. Καθαρή η ανεπάρκειά του αφού δεν μπόρεσε για λίγα χιλιάρικα να πάρει το ισόγειο και την πτέρυγα και να παραλάβει το έργο”.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

«Όσο αφορά το θέμα της ανάπλασης απείχα από την ψηφοφορία για δύο λόγους: ο πρώτος ήταν πως έκανα δύο ερωτήσεις στον δήμαρχο. Αν το αναπτυξιακό, όπως ισχυρίζεται, αυτό έργο θα έχει έσοδα ο δήμος και αν οι καταστηματάρχες μελλοντικά αν θα έχουν αύξηση τελών. Ο δήμαρχος δεν μου απάντησε παρά μόνο αόριστα.

Το έργο στοιχίζει περίπου 3 εκ. ευρώ. Κατά τη γνώμη μου και σύμφωνα με το βίντεο που είδα είναι πάρα πολλά τα χρήματα αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Aναγκαία είναι άλλα έργα, όπως είπε και ο κ. Κολόσακας, όπως αντιπλημμυρικά, πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν για να περπατάει ο κόσμος και αγροτική ανάπτυξη. Για τους λόγους αυτούς απείχα και δεν ψήφισα το θέμα.

Σε ότι αφορά το θέμα του νοσοκομείου, βλέπουμε μια τεχνική έκθεση την οποία κουμαντάρει ο κ. Χριστοδουλόπουλος με πολλές ασάφειες. Ο ανάδοχος έχει κάνει δύο αιτήσεις θεραπείας οι οποίες δεν έχουν εκδικαστεί και δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Επίσης, έχουμε ένα πόρισμα του ΣτΕ η οποία είναι 3-3. Δεν δικαιώνει πουθενά τον δήμαρχο.

Υπάρχει ένα αλαλούμ, μια συμπεριφορά του δημάρχου προς τον ανάδοχο που γεννάει ερωτηματικά. Με λίγα λόγια κάνουν αγώνα ποιος θα υπονομεύσει τον ανάδοχο και να πληρώνει ο λαός το κόστος ώστε να μη τελειώνει το νοσοκομείο και οι ασθενείς να μη βρίσκουν την γιατρειά τους.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του δημάρχου. Κοιτάνε όχι πώς να φτιάξουν το νοσοκομείο αλλά πώς να υπονομεύσουν τον εργολάβο για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν».

Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι και οι δύο παρατάξεις, αυτή του δημάρχου, όσο και του Λυμπέρη έχουν ευθύνες και οι πολίτες της Ηλιδας πληρώνουν την ανεπάρκειά τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Αμαλιάδας

«Ήταν εκρηκτικό το ΔΣ γιατί ήταν σοβαρά τα θέματα. Πρώτον, ήταν το νοσοκομείο το οποίο καρκινοβατεί 14 χρόνια και πρέπει το ΔΣ να πάρει, επιτέλους, μια απόφαση. Να λήξει αυτό το θέμα. Εάν το νοσοκομείο είχε τελειώσει, έστω και με μια καθυστέρηση δύο-τριών ετών, σήμερα δεν θα είχαμε τον φόβο να το χάσουμε ή να μη το χάσουμε. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να παρθεί απόφαση. Εισηγήθηκα, αλλά είναι ελεύθεροι οι σύμβουλοι να αποφασίσουν. Είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη ο εργολάβος θα βγει έξω και θα τοποθετηθεί καινούργιος για να το τελειώσει.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση υπήρξαν αντιδράσεις. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν θέλει η τωρινή δημοτική αρχή να φτιάξει κάτι. Ας μας δείξουν την μελέτη που έκαναν αυτοί. Ας μας δείξουν την μελέτη της βιοκτηματικής την οποία εγώ υλοποίησα. Δεν ήταν μελέτη όπως καταθέτω εγώ στην Πάτρα –κι ελάτε να δείτε τις κούτες όπως έλεγε ο κ. Λυμπέρης, ήταν μια προωθημένη προμελέτη. Ούτε υδραυλική μελέτη υπήρχε, ούτε μελέτη αποχέτευσης υπήρχε, ούτε ήταν και τα 25 θέματα της ανάπλασης του δήμου όπως υπήρχε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι όλα δικά μας.

Αν αφαιρούσες τμήματα, γιατί 6 στρέμματα δεν είναι δικά μας, δημιουργείται πρόβλημα με τον στόχο του έργου. Αυτά δεν θέλει να τα αναφέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η νέα μελέτη είναι με όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται.

Ήταν πιεστικός ο χρόνος, δεν προλάβαμε να τα καταθέσουμε εγκαίρως όταν βγήκε η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά είναι έτοιμες μελέτες που θα κατατεθούν μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης και προσδοκούμε να μας εντάξει η Περιφέρεια.

Απόψε λόγω της φύσεως των θεμάτων το ΔΣ ήταν εκρηκτικό».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΣΑΚΑΣ

Επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»

“Όσα έγιναν στο δεύτερο θέμα δικαίωσαν τη θέση μας, με την αποχή μας γιατί όλα όσα ακούστηκαν κι έγιναν δείχνουν ότι δεν ξέρουμε τι άλλες πλευρές υπάρχουν πίσω από αυτή την ιστορία, όπως ανέφερα και στην τοποθέτησή μου. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό το έργο της άγονης και ακούσιας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο παρατάξεις που έγινε από την αρχή της συνεδρίασης.

Για την αστική ανάπλαση είπαμε ότι πρέπει να αναδειχθούν έργα που είναι μεγαλύτερης προτεραιότητας, όπως τα αντιπλημμυρικά ή της αντισεισμικής θωράκισης, των σχολείων, των δημόσιων κτιρίων, έργα αγροτικής οδοποιίας ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες, καταστροφικές πυρκαγιές που δεν χρηματοδοτούνται από την ευρωπαϊκή ένωση, δεν είναι επιλέξιμα έργα. Υπό αυτή την άποψη ένα θέμα είναι που στοχεύουν τα χρήματα που η ευρωπαϊκή ένωση δίνει. Και όταν λέμε Ε.Ε. εννοούμαι τα χρήματα των λαών- μελών της Ε.Ε.

Όσο αφορά την μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα ψηφίσαμε αρνητικά για τον λόγο ότι είναι κοντά στα 3 εκ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε έργα ανάπλασης. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ιεραρχηθούν οι ανάγκες των αναπλάσεων της πόλης. Για παράδειγμα, τα πεζοδρόμια της οδού Αντωνίου Πετραλιά που είναι άκρως επικίνδυνα γιατί υπάρχουν μπάζα, υπάρχουν χορτάρια, υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στον Ιερό Ναό κ.λ.π., υπάρχει κόσμος που περπατάει στο οδόστρωμα γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Ανακατασκευάζονται οδοί και αντί για πίσσα μπαίνει λιθόστρωτο. Θεωρούμε πως είναι υπερβολή και «πολυτέλεια» στις σημερινές συνθήκες.

Ξεθεμελιώνεται η πλατεία Ηρώων και γίνεται από την αρχή ανακατασκευή και η πλατεία Καραμανλού είναι ακόμα με χώμα από την δεκαετία του 1950. Αυτό το έργο της ανάπλασης που παρουσιάστηκε από την δημοτική αρχή δεν έχει στόχο να ανακουφίσει τις λαϊκές συνοικίες. Με αυτή την έννοια εμείς το καταψηφίσαμε».

http://amaliadanews.gr

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν την Ηλεία!

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών τρομοκράτησαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ολόκληρη την Ηλεία και όχι …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων