Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης μετά από διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 5-5-2026 στα εκδοτήρια εισιτηρίων για τις γραμμές Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για οργανωμένο και μεθοδικό χτύπημα, καθώς οι δράστες φέρονται να εξουδετέρωσαν αρχικά τις κάμερες ασφαλείας και στη συνέχεια να εισήλθαν στους χώρους των γραφείων από την πίσω πλευρά του κτιρίου.
Η έρευνα του Λιμεναρχείου βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το ύψος της λείας. Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούν το χρονικό διάστημα της διάρρηξης μεταξύ 02:30 και 06:00, ώρες κατά τις οποίες η κίνηση στο λιμάνι ήταν περιορισμένη. Σημειώνεται ότι στις 02:30 αναχώρησε πλοίο μεταφοράς καυσίμων, ενώ μετά τις 05:00 ξεκινά η αυξημένη δραστηριότητα για τα πρώτα πρωινά δρομολόγια προς τα νησιά.
Στόχος των δραστών φαίνεται πως ήταν το ΑΤΜ καταθέσεων που βρίσκεται εντός των πρακτορείων και, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε τις εισπράξεις του τριημέρου της Πρωτομαγιάς. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά αφαιρέθηκαν χρήματα από τα ταμεία των γκισέ.
Νεότερα στοιχεία προσδιορίζουν το χτύπημα περίπου στις 04:20, με τον συναγερμό να ενεργοποιείται δύο λεπτά αργότερα. Αν και αρχικά υπήρξαν εκτιμήσεις για ποσό που άγγιζε τις 50.000 ευρώ, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικά μικρότερη λεία, περίπου στις 5.000 ευρώ.
Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.




