ΗΛΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Άγρια κόντρα Σπίρτζη – Τζαβάρα στον Alpha 98,9 για τον δρόμο Πατρών – Πύργου


Ο βουλευτής της ΝΔ, καταλόγισε ευθύνες στον πρώην υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ακύρωσε τον διαγωνισμό για τον δρόμο Πατρών – Πύργου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη αντιπαράθεση για τον δρόμο Πατρών – Πύργου είχαν Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας  στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Κάθε Κάθε μέρα που περνάει θρηνούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης από τις αρμόδιες διευθύνσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής», εκτίμησε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ, που καταλόγισε ευθύνες στον πρώην υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ακύρωσε τον διαγωνισμό επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «καρα-στημένο» τον διαγωνισμό που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και γι΄ αυτό τον κατάργησε και στη συνέχεια έσπασε το έργο σε οκτώ κομμάτια, κάνοντας ισάριθμους διαγωνισμούς, αντί ενός ενιαίου. Όπως είπε, μάλιστα, αυτό ορίζει και ευρωπαϊκός κανονισμός: «Να κάτσει να δει κανείς γιατί κατήργησαν τις συμβάσεις του έργου και θέλουν να κάνουν απευθείας ανάθεση στην Ολυμπία Οδό. Ποια δέσμευση έχουν; Εμάς μας κατηγορούν για τους οκτώ διαγωνισμούς που έχουν ελεγχθεί από τους πάντες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη(…) Τα λεφτά είναι του ΕΣΠΑ. Λέει (ο ευρωπαϊκός κανονισμός) για να κάνεις αυτοκινητόδρομο κι όχι μονοπάτι, πρέπει να αιτιολογήσεις τη χρησιμότητά του. Με τον έναν διαγωνισμό στην καλύτερη περίπτωση θα γινόταν μια λωρίδα ανά κατεύθυνση».

«Ο κ. Σπίρτζης ευθύνεται (για τις καθυστερήσεις), που ακύρωσε τον διαγωνισμό. Είναι απερίγραπτο αυτή τη στιγμή το χάλι στον συγκεκριμένο δρόμο. Το οδόστρωμα είναι πιο ανώμαλο από τη χειρότερη επαρχιακή οδό«, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας.

Ο ίδιος διέψευσε τον κ. Σπίρτζη περί ύπαρξης ευρωπαϊκού κανονισμού που απαγορεύει να προχωρήσει το έργο με διενέργεια ενιαίου διαγωνισμού.

«Βρήκαμε έναν διαγωνισμό ενιαίο, που δεν είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ήταν τόσο διαβλητός που μπορούσες να τον χαρακτηρίσει στημένο. Είχε ποσότητες (υλικών) που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα», απάντησε ο κ. Σπίρτζης.

«Θέλατε να γίνει σε κομμάτια για να το πάρουν μικρότερης δυναμικότητας επιχειρήσεις. Όπως αυτές που το πήραν κι έφυγαν γιατί δεν μπόρεσαν να το εκτελέσουν», σχολίασε ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος επισήμανε ότι «εγώ την είχα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Λέτε ψέματα. Αν ήταν ένας στημένος διαγωνισμός, γιατί δεν πήγατε στον εισαγγελέα;».

«Γιατί τον ακυρώσαμε», απάντησε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε σε 8 κομμάτια τον διαγωνισμό, προέκυψε κατά 50% λιγότερο κόστος.

«Αν η ΝΔ κάνει τον δρόμο, να με πάρετε τηλέφωνο», είπε ο κ. Σπίρτζης.

newpost.gr