ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άμεση προκήρυξη εκλογών στην ΕΟΕ ζητάει ο Σπ. Καπράλος, ενόψει της Αφής Ολυμπιακής Φλόγας!


Την ανάγκη προκειμένου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αποκτήσει άμεσα νέα διοίκηση, ενόψει της  Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018», που θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος.

Για το λόγο αυτό ο κ. Καπράλος ζητάει  από το Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου, να προκηρύξει άμεσα εκλογές  μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου , όπως αναφέρει,  το Ολυμπιακό ιδεώδες παραμένει αναλλοίωτο και ζωντανό.

«Με συναινετική διάθεση λοιπόν και ως χειρονομία εμπιστοσύνης προς τους συναδέλφους μου στην ΕΟΕ, παρότι είμαι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της και υποστηρίζομαι από την πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας, προτείνω να στελεχωθούν με συναδέλφους της αντίπαλης παράταξης τρεις από τις σημαντικότερες και πιο νευραλγικές θέσεις της ΕΟΕ, αυτή του Α΄ Αντιπροέδρου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας.

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς ως τώρα η πλειοψηφία στελέχωνε όλες τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη την πραγματική και ειλικρινή βούλησή μου, να αφήσουμε πίσω όσα μας χώριζαν και να προχωρήσουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αλληλοκατανόηση, σταματώντας δικαστικές και άλλες αντιδικίες» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καπράλος παρέμεινε πρόεδρος στην ΕΟΕ μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε άκυρες τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.