Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για τα φωτοβολταϊκά

spot_img

ΘΕΜΑ” ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ”

Με αίτημα που κατατέθηκε ήδη από την Παρασκευή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, σύσσωμη η παράταξη μας, η παράταξη του Δημήτριου Κράλλη και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Νικολόπουλος, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το σοβαρό ζήτημα της ιδιωτικής επένδυσης φωτοβολταϊκών που επιχειρείται στην λίμνη Φράγματος Πηνειού.

Η συζήτηση του θέματος δεν χωράει άλλες αναβολές και χρονοτριβές, διότι ήδη έχει περάσει ένας μήνας από την προηγούμενη συνεδρίαση που τέθηκε σε συζήτηση και πλέον κινδυνεύουμε για ακόμα μία φορά να μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις και στο περιθώριο αυτών.

Ειδικότερα, στο υπογεγραμμένο αίτημα, αναφέρονται τα εξής:

“Επειδή, ως αντιπολίτευση έχουμε χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη μας στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής, ζητούμε και εγγράφως την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με μοναδικό θέμα: «Επένδυση με φωτοβολταϊκά στις εξωλίμνιες περιοχές της λίμνης του φράγματος Πηνειού».

Επίσης, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πρέπει να κληθούν οι Βουλευτές του Νόμου Ηλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, η πρόεδρος του Περιφερειακό Συμβουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Ν. Ηλείας, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων των όμορων με τη λίμνη περιοχών Πηνείας και Αμαλιάδας, καθώς και οι θεσμικοί φορείς του Δήμου Ήλιδας.

Κρίνουμε, επίσης, αναγκαίο λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να οργανώσετε με ευθύνη σας τη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης για να ενημερωθούν οι πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον της λίμνης ανήκει στα δικά τους χέρια”.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα