29.2 C
Pýrgos
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Άποψη: Οι ηγέτες στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά!

spot_img

Προτεινόμενα

Οι εξελίξεις στον Αστέρα Αμαλιάδας, χθες Τρίτη, 1η Μαΐου, ήταν καταιγιστικές. Οι εξελίξεις διαδέχονταν η μία την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα και γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό ότι ήταν αδύνατον να ερμηνευθούν οι κινήσεις και τα γεγονότα με δεύτερες σκέψεις. Το… μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμα από την καταγραφή των εξελίξεων. Η είδηση είναι η «ψυχή» της δημοσιογραφίας. Η προέκταση της είδησης, η εκτίμηση των γεγονότων με μια δεύτερη, τρίτη, ή και πιο ψύχραιμη ματιά, είναι αυτό που έπεται.

Τις τελευταίες ώρες, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από εκατοντάδες μηνύματα φιλάθλων του Αστέρα και μη. Τα ερωτήματα και τα σχόλια πολλά. Αδύνατον να γίνει τόσο γρήγορα καταγραφή, αποκωδικοποίηση. Μπορεί όμως να γίνει μια πρώτη εκτίμηση, αυτή τη στιγμή, λιγότερο από 17 ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι της ηλειακής ομάδας απέναντι στον Αήττητο Σπάτων. Ένα παιχνίδι ιστορικό, καθώς μετά από 47 χρόνια, η Αμαλιάδα υποδέχεται παιχνίδι μπαράζ για την άνοδο στη Β΄ Εθνική.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, μια μέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα «ηλεκτροσόκ». Ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης. Ως ηγέτης, αποφάσισε σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως στιγμή να βγει μπροστά και να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Οι μεγάλες αποφάσεις είναι για τους ηγέτες, οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές βγαίνουν μπροστά. Και ασφαλώς ο Αστέρας βρισκόταν σε μια δύσκολη στιγμή, αυτό ήταν φανερό, ήταν πανθομολογούμενο.

Εκτίμησή μας είναι ότι από αυτή την κίνηση, η ομάδα δεν έχει να χάσει. Έχει μόνο να κερδίσει. Η αλλαγή της ψυχολογίας μέσα από αυτό το ηλεκτροσόκ, η αλλαγή της ατμόσφαιρας, η απόφαση να αλλάξει η ομάδα τεχνικό μια μέρα πριν τον ματς, στέλνει εκτός από μήνυμα συσπείρωσης και ένα μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Ότι όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν. Ο αρχηγός Δημήτρης Αρβανίτης στις δηλώσεις του το ανέφερε ξεκάθαρα. Και αυτή η δήλωση του Αρβανίτη, φανερώνει και την αλλαγή της ατμόσφαιρας, την επιτυχία της μεγάλης απόφασης του Θανάση Παπαγεωργίου.

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι η ώρα να γίνει ανάλυση ποδοσφαιρικών τακτικών, τεχνικών επιλογών και άλλων παρόμοιων πραγμάτων. Αυτά είναι πράγματα που θα γίνουν στη λήξη της σεζόν. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια πραγματικότητα. Που λέει ότι απομένουν πέντε παιχνίδια για τα μπαράζ και ο Αστέρας διατηρεί πάμπολλες ελπίδες να τα καταφέρει. Με την απαραίτητη ψυχολογία, με τον κόσμο στο πλευρό του να παρασύρει την ομάδα στη νίκη, οι τρεις βαθμοί είναι εφικτό να έρθουν. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται «θερμή» στήριξη από τους φιλάθλους του Αστέρα.

Μια ισπανική παροιμία, λέει: «Νέος προπονητής, σίγουρη νίκη!». Ασφαλώς και αυτή η παροιμία ενός «σοφού» ποδοσφαιρικά λαού, δεν βασίζεται πάνω σε κάποια τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Βασίζεται όμως στην αλλαγή της ψυχολογίας του συνόλου, αλλά αν θέλετε και σε ένα στατιστικό γεγονός, ότι οι ομάδες μετά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, εμφανίζουν καλύτερη εικόνα. Και το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ, βασίζεται στο σύνολο.

Προσέξτε. Δεν μιλάει κανείς εδώ για εύκολη αποστολή του Αστέρα. Το αντίθετο. Μιλάμε για μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, την οποία όμως η ομάδα με την απαραίτητη προσήλωση και αποφασιστικότητα μπορεί να φέρει εις πέρας. Ο Αστέρας διαθέτει παίκτες Πρωταθλητές, οι οποίοι με την απαραίτητη καθοδήγηση, αγωνιστική, αλλά κυρίως ψυχολογική μπορούν να τα καταφέρουν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα