ΗΛΕΙΑ AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ OIKONOMIA

Άρθρο του Μέλους Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας και Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη

  • 4
    Shares

Άρθρο του Μέλους Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας και Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη .

«Επανεκκίνηση τις οικονομίας στο Νόμο Ηλείας  μετά την πανδημία»

Τώρα που αρχίζει να υποχωρεί η πανδημία θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, γιατί ενώ περνάει η υγειονομική κρίση έρχεται η οικονομική κρίση, η όποια μετά από δέκα χρόνια μνημονίων θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θα πρέπει να δοθούν δάνεια βραχυπρόθεσμα  με χαμηλό επιτόκιο για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων.

Να ρυθμιστούν όλα  τα είδη υπαρχόντων δάνειων  ενήμερα και μη και αυτά που έχουν οι τράπεζες και τα funds [κεφάλαια κίνησης – πυρόπληκτα – στεγαστικά].

Σχεδιασμός ειδικών προγραμμάτων για τον Νομό διότι μετά από τις φωτιές 2007, είχαμε δέκα χρόνια μνημόνια και η Ηλεία δεν έχει ακόμα ασφαλή οδικό άξονα, χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση όταν η υπόλοιπη Ελλάδα τα έχει.

Τα νέα προγράμματα που θα σχεδιαστούν, σε συνεργασία Κράτους  Περιφέρειας και Επιμελητήριου Ηλείας, να είναι  αποτελεσματικά, προσιτά σε όλους και να βοηθούν στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Απαιτείται χρηματοδότηση για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου – δημοπρατηρίου μια και ο νομός Ηλείας παράγει τόσα αγροτικά προϊόντα, και να σχεδιαστούν νέοι τουριστικοί προορισμοί για προσέλκυση περισσότερων και νέας κατηγορίας τουριστών.

Ας αρχίσουμε να σχεδιάζουμε σήμερα για το αύριο.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα όπως πήρε για την πανδημία και όχι να αφήσει στην διακριτική ευχέρεια άλλων  τις αποφάσεις  και την επιβολή τους [τράπεζες –funds].

Άλλωστε σώσαμε τις τράπεζες δυο φορές είναι ευκαιρία να μας σώσουν μια και αυτές.


  • 4
    Shares