ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Άρχισε η λειτουργία του προσωρινού τμήματος αιμοδοσίας στην Π.Ε Ηλείας


Με τη συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού πολιτών, άρχισε σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 η λειτουργία του προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα σε όλους τους υγιείς πολίτες, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους προσφέροντας αίμα και ελπίδα ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, που έχουν αυξηθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου (Covid-19).

Ανάμεσα στους πρώτους εθελοντές, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος και ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, καθώς επίσης εργαζόμενοι σε Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Το προσωρινό Τμήμα Αιμοδοσίας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το  μεσημέρι. (Λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, αντί Τετάρτης, και μόνο γι’ αυτή την εβδομάδα, θα λειτουργήσει την Πέμπτη 26 Μαρτίου). Την επάνδρωση και λειτουργία του, έχει αναλάβει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας.

«Μπροστά σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, την οποία όλοι βιώνουμε, αυτό που προέχει είναι να παραμείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς, καθώς επίσης ενεργοί και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Για το σκοπό αυτό, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη λειτουργία ενός προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες για αίμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία, καθώς επίσης τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, την ΕΛΜΕ Ηλείας, το Νομαρχιακό Τμήμα Ηλείας του ΤΕΕ και όλους τους συλλόγους, για την κινητοποίηση των μελών τους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος.

Η Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας για την φιλοξενία της δράσης αυτής, καθώς και όλους τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους. «Για όσο διαρκέσει η πανδημία του κορωνοϊου, δημιουργήσαμε αυτό τον χώρο, προκειμένου να διευκολύνουμε την πρόσβαση στους πολίτες, που δεν μπορούν να έρχονται στο Νοσοκομείο για να αιμοδοτήσουν. Ευχαριστούμε τον κ. Γιαννόπουλο για την φιλοξενία στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και θέλω να  καλέσω όλους τους υγιείς πολίτες, που δεν έχουν ύποπτα συμπτώματα ή δεν έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, να έρθουν να αιμοδοτήσουν, ώστε μαζί να δημιουργήσουμε αποθέματα για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε αίμα, καθώς δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα της Κυβέρνησης για τη δική μας προστασία αλλά και των δικών μας ανθρώπων, προκειμένου πολύ γρήγορα να βγούμε αλώβητοι από αυτή τη λαίλαπα».

Τέλος η κα Πανέτα υπενθύμισε πως το προσωρινό τμήμα Αιμοδοσίας στην Π.Ε Ηλείας, θα λειτουργεί παράλληλα με το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Πύργου (σ.σ με ανεξάρτητη είσοδο για τους εθελοντές), στο οποίο μπορούν να απευθύνονται καθημερινά οι πολίτες που θέλουν να αιμοδοτήσουν εθελοντικά.