• ΗΛΕΙΑ
  • «Άστραψε και βρόντηξε» στο «Ilia.news» ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος – Δεν θέλουν τον δρόμο (Ηχητικό)

«Άστραψε και βρόντηξε» στο «Ilia.news» ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος – Δεν θέλουν τον δρόμο (Ηχητικό)

Τη «γλώσσα της αλήθειας» μίλησε στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news» ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, αποδίδοντας τα «δεινά» της Ηλείας στους «οσφυοκάμπτες», στους «πρόθυμους», στους «αρεστούς», τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο φυσικά και της επίσημης Πολιτείας.

«Οι εξελίξεις είναι πολύ άσχημες και συγκεκριμένες και για τον δρόμο και για τα Πανεπιστήμια στην Ηλεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο… νεότερο ιστορικό του έργου είπε: «Για το δρόμο μας είχε προξενήσει εντύπωση η προαποφασισμένη συμπεριφορά του Υπουργού Υποδομών, πριν τις εκλογές του 2019, σε σχέση με την αντιμετώπιση αυτής της εκκρεμότητας.

Από την αρχή λοιπόν είχαμε υποσχέσεις ότι θα γίνει το έργο, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς έγγραφα, χωρίς τίποτα. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και ο πιο κακόπιστος ότι όλα αυτά που εμείς τότε προβλέπαμε ήταν σωστές προβλέψεις. Προχθές, με τον πιο έγκυρο τρόπο, η Ευρωπαία Επίτροπος απάντησε ότι δεν υπάρχει καν φάκελος του έργου υποβεβλημένος από την κυβέρνηση, υπάρχουν κάποια έγγραφα απαντητικά, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό. Απάντησαν γραπτώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ην πιο έγκυρη πηγή για να απαντήσει, ότι κάποιες αρχικές κουβέντες έχουν γίνει και εμείς εδώ ακούμε ότι σε 3 μήνες ξεκινάει το έργο κτλ και δυστυχώς βρέθηκαν και ευήκοα ώτα, οι γνωστοί «πρόθυμοι» που λέμε εμείς, οι οποίοι καταλαβαίνουν τώρα σε τι πλάνη είχαν μπλέξει. Και δεν είχαν μπλέξει σε πλάνη, μπορεί να ήταν και ηθελημένη η πλάνη τους, διότι κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν, στους συλλογικούς αγώνες δεν βγάζουμε τα προσωπικά μας κόμπλεξ, στους πολιτικούς αγώνες δεν υπάρχουν θέσεις να καταλάβει κάποιος μπροστά. Μέσα από τον αγώνα παίρνεις θέση, στην κοινωνία, στο στρατόπεδο, εκεί. Όταν απουσιάζεις δεν μπορείς να φαίνεσαι στον αγώνα. Εδώ έχουμε παραβιάσει πια κοινές λογικές, έχουμε πάει στην παράνοια σε αυτόν τον τόπο.

Ευτυχώς όμως οι περισσότεροι συμμετέχουν. Τα Δημοτικά Συμβούλια, ξεκινώντας από τον Πύργο πέρυσι τέτοια εποχή, έχουν λάβει όλα αποφάσεις σκληρές για το δρόμο. Ας βγει ένας δήμαρχος να το ανατρέψει αυτό. Ακόμα και στον δήμο Ήλιδας όπου δεν αντέγραψαν σωστά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή την παραποίησαν κάποια στιγμή για να είναι αρεστοί κάπου. Πουλάμε τον τόπο, το μέλλον για να είμαστε αρεστοί για ψίχουλα. Αυτό κάνουν κάποιοι, ας το ακούσει ο κόσμος.

Τα Δημοτικά Συμβούλια πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις, ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρέπει να σταματήσει, να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση όποιες ατέλειες είχε η προηγούμενη. Αλλά όχι να το σταματήσει, να το ακυρώσει. Ένα έργο που ήταν σε εξέλιξη έχει γίνει υπό αμφίβολο προγραμματισμό. Το έχετε καταλάβει αυτό; το έχει καταλάβει ο κόσμος; αυτοί που στρουθοκαμηλίζουν; που παριστάνουν τους κομματικούς πατριώτες του όποιου κόμματος, της όποιας κυβέρνησης; Αυτοί οι γνωστοί οσφυοκάμπτες που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το πρωί μέχρι το βράδυ, οσφυοκαμπτόντας να ικετεύουν για ψίχουλα από τα οποία παίρνουν και αυτοί κάτι; Αυτή είναι η ιστορία όλη».

Σε ότι αφορά στη στάση των πολιτών της Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Αντωνακόπουλος είπε: «Μαζευόμαστε να πηγαίνουμε στις κηδείες για να κλαίμε και δεν μαζευόμαστε σε ένα συλλαλητήριο; Τι λογική είναι αυτή; Τι στάση ζωής είναι αυτή;»

 

«Δεν θέλουν τον δρόμο»

 

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος είπε: «Δεν είναι θέμα μιας κυβέρνηση, ενός κόμματος. Είναι αντίληψη, είναι άρνηση. Δεν θέλουν τον άξονα Εγνατία – Ιωάννινα – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα. Ανατρέπει τα συμφέροντα στη χώρα. Ο άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη το λιμάνι Πειραιά – Θεσσαλονίκης είναι οι επιλογές της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν θέλουν τον δρόμο αυτό.

Διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος και πάμε μπροστά.

Ένας τρόπος υπάρχει: συλλογική ενωτική δράση. Το πολιτικό σύστημα μόνο αυτό φοβάται, το λαό και την δύναμη του λαού. Τίποτα άλλο. Ούτε πρωτοσέλιδα, ούτε δημοσιεύσεις, δεν φοβάται κανείς και δεν υπολογίζει τίποτα. Έτσι πέρασαν 30 χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Ούτε σιδηρόδρομος, ούτε δρόμος, τα Πανεπιστήμια πάνε να μας τα πάρουν, τα νοσοκομεία τα κάναν δύο και πάνε και αυτά από τον Άννα στον Καϊάφα. Έλλειψη σοβαρότητας και συνέπειας γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε θέσεις θεσμικές που δεν έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα πια.

Ας τα βλέπει ο λαός αυτά, γιατί τους ψηφίζει; Τι θέλει από αυτούς; Δεν κάνουμε πλάκα όταν ψηφίζουμε. Δεν είναι Πολιτιστικός Σύλλογος ο δήμος ή η Βουλή».

 

Οι αποφάσεις της Γραμματείας του Συμβουλίου Αιρετών

Αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις της Γραμματείας του Συμβουλίου Αιρετών ο δήμαρχος Πύργου είπε: «Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθούμε με τον Α. Τσίπρα και όλους της  αντιπολίτευσης.  Σήμερα στείλαμε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού. Βάζουμε το θέμα στη Βουλή, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και μίλησα με κ. Φαρμάκη, θα του στείλουμε και επιστολή, αν θέλει να τεθεί επικεφαλής.

Η Επιτροπή θα πάει με συγκεκριμένα θέματα, όχι γενικώς να γίνει το έργο. Μπορεί να γίνει το 3.000μ.χ. Αυτό μας ενδιαφέρει; Το πότε και το πως θα γίνει μας ενδιαφέρει. Αν είναι να πηγαίνω στην Πάτρα και να πληρώνω άλλα 10 -15 ευρώ διόδια θα είμαι χαρούμενος;

Έχουν κληθεί όλοι οι δήμαρχοι και οι αιρετοί και ο καθένας θα δείξει και θα καταδείξει με ποιον είναι, τι είναι.

Το Συμβούλιο των Αιρετών συστάθηκε πάνω στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που υπάρχουν, δεν έχουν ανατραπεί. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι τα κυρίαρχα όργανα, δεν μπορεί η οσφυοκαμψία κάποιου δημάρχου να τα ανατρέπει.

Ενάμιση χρόνο τώρα έχουμε πάει στο μείον, όχι στο μηδέν. Ο δήμαρχος Ήλιδας έλεγε, τι να μας πει ο Αντωνακόπουλος άμα έχει ανατεθεί το έργο πέρυσι, τα Χριστούγεννα; Καλά Χριστούγεννα Γιάννη, έτσι λέω εγώ.

Αν παριστάνουν τους χρήσιμους αφελείς, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος. Και η ζωή των συνανθρώπων και η προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη στον τόπο δεν συναλλάσσεται ούτε με 50 ούτε με 100 χιλιάδες ευρώ από μια χρηματοδοτησούλα. Δόξα το Θεό υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουμε εντάξει όλα τα έργα. Έχουμε ετοιμότητα μελετητική, μια χαρά πάμε. Γιατί βγαίνουν και κάποιοι και λένε, ξέρεις μην διαφωνείς γιατί δεν θα πάρεις λεφτά. Τέλειωσε η εποχή του Τσουμπέ, φύγαν οι Τούρκοι, διαλύθηκαν τα πασαλίκια, δεν υπάρχουν αγάδες. Υπάρχει Δημοκρατία και Ευρώπη σε αυτή τη χώρα».

 

«Προτείνουμε μέτρα με άμεσα αποτελέσματα»

 

Σε ότι αφορά στην «παρακμή» και κατάργηση των Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας, ο κ. Αντωνακόπουλος είπε: «Είναι οριζόντια πολιτική του Πανεπιστημίου Πατρών και της κυβέρνησης. Η μεν κυβέρνηση μειώνει τον προϋπολογισμό για το Πανεπιστήμιο 20% για τη φετινή χρονιά και τους στέλνει μόνο 12 θέσεις ΔΕΠ ενώ έχουν φύγει 28 με συντάξεις. Και του λέει, λύσει το πρόβλημα, δεν με ενδιαφέρει. Κάνε τα 35 τμήματα 27. Υπάρχει ένα λόμπι Πανεπιστημιακό στην Πάτρα που δεν θέλει την εξακτίνωση και όλα αυτά βολεύονται σε βάρος μας. Να κλείσει ο Πύργος, να κλείσει η Αμαλιάδα. Η Αμαλιάδα δεν έχει κανέναν καθηγητή και δεν βλέπω καμία κίνηση εκεί. Είναι οδοστρωτήρας το θέμα, δεν γλιτώνει κανείς.

Τα αιτήματα είναι τρία. Ζητάμε να μην βρεθούν Ηλείοι βουλευτές να ψηφίσουν γιατί ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα με νόμο ιδρύεται, με νόμο καταργείται. Να βγουν οι κυβερνητικοί και να πουν εμείς δεν θα ψηφίσουμε ποτέ κατάργηση τμημάτων στην Ηλεία. Το κάνουμε αυτό; Δεν νομίζω είναι δύσκολο. Γιατί εγώ όταν ήμουν βουλευτής το είχα κάνει…

Δεύτερο αίτημα. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άλλες 10 -15 θέσεις στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας με κατεύθυνση, για να ενισχυθούν τα Περιφερειακά Τμήματα. Να πάρει δύο καθηγητές το κάθε τμήμα για να λειτουργήσει.

Τέλος, να βελτιώσει την οικονομική χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου.

Προτείνουμε μέτρα με άμεσα αποτελέσματα».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

Μεροκάματο από τον δήμο Πύργου… σε ασφαλιστική στη Θεσσαλονίκη;

Σε ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει… στη Θεσσαλονίκη θα ασφαλίσει τον στόλο των οχημάτων του ο δήμος Πύργου. “Μεροκάματο” δηλαδή που …

Παραίτηση…

Δήλωση παραίτησης από τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης. Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, Τις τελευταίες μέρες διαδίδονται ανυπόστατες φήμες που αναφέρονται στο …

  • ΗΛΕΙΑ
  • «Άστραψε και βρόντηξε» στο «Ilia.news» ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος – Δεν θέλουν τον δρόμο (Ηχητικό)

«Άστραψε και βρόντηξε» στο «Ilia.news» ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος – Δεν θέλουν τον δρόμο (Ηχητικό)

Τη «γλώσσα της αλήθειας» μίλησε στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news» ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, αποδίδοντας τα «δεινά» της Ηλείας στους «οσφυοκάμπτες», στους «πρόθυμους», στους «αρεστούς», τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο φυσικά και της επίσημης Πολιτείας.

«Οι εξελίξεις είναι πολύ άσχημες και συγκεκριμένες και για τον δρόμο και για τα Πανεπιστήμια στην Ηλεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο… νεότερο ιστορικό του έργου είπε: «Για το δρόμο μας είχε προξενήσει εντύπωση η προαποφασισμένη συμπεριφορά του Υπουργού Υποδομών, πριν τις εκλογές του 2019, σε σχέση με την αντιμετώπιση αυτής της εκκρεμότητας.

Από την αρχή λοιπόν είχαμε υποσχέσεις ότι θα γίνει το έργο, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς έγγραφα, χωρίς τίποτα. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και ο πιο κακόπιστος ότι όλα αυτά που εμείς τότε προβλέπαμε ήταν σωστές προβλέψεις. Προχθές, με τον πιο έγκυρο τρόπο, η Ευρωπαία Επίτροπος απάντησε ότι δεν υπάρχει καν φάκελος του έργου υποβεβλημένος από την κυβέρνηση, υπάρχουν κάποια έγγραφα απαντητικά, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό. Απάντησαν γραπτώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ην πιο έγκυρη πηγή για να απαντήσει, ότι κάποιες αρχικές κουβέντες έχουν γίνει και εμείς εδώ ακούμε ότι σε 3 μήνες ξεκινάει το έργο κτλ και δυστυχώς βρέθηκαν και ευήκοα ώτα, οι γνωστοί «πρόθυμοι» που λέμε εμείς, οι οποίοι καταλαβαίνουν τώρα σε τι πλάνη είχαν μπλέξει. Και δεν είχαν μπλέξει σε πλάνη, μπορεί να ήταν και ηθελημένη η πλάνη τους, διότι κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν, στους συλλογικούς αγώνες δεν βγάζουμε τα προσωπικά μας κόμπλεξ, στους πολιτικούς αγώνες δεν υπάρχουν θέσεις να καταλάβει κάποιος μπροστά. Μέσα από τον αγώνα παίρνεις θέση, στην κοινωνία, στο στρατόπεδο, εκεί. Όταν απουσιάζεις δεν μπορείς να φαίνεσαι στον αγώνα. Εδώ έχουμε παραβιάσει πια κοινές λογικές, έχουμε πάει στην παράνοια σε αυτόν τον τόπο.

Ευτυχώς όμως οι περισσότεροι συμμετέχουν. Τα Δημοτικά Συμβούλια, ξεκινώντας από τον Πύργο πέρυσι τέτοια εποχή, έχουν λάβει όλα αποφάσεις σκληρές για το δρόμο. Ας βγει ένας δήμαρχος να το ανατρέψει αυτό. Ακόμα και στον δήμο Ήλιδας όπου δεν αντέγραψαν σωστά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή την παραποίησαν κάποια στιγμή για να είναι αρεστοί κάπου. Πουλάμε τον τόπο, το μέλλον για να είμαστε αρεστοί για ψίχουλα. Αυτό κάνουν κάποιοι, ας το ακούσει ο κόσμος.

Τα Δημοτικά Συμβούλια πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις, ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρέπει να σταματήσει, να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση όποιες ατέλειες είχε η προηγούμενη. Αλλά όχι να το σταματήσει, να το ακυρώσει. Ένα έργο που ήταν σε εξέλιξη έχει γίνει υπό αμφίβολο προγραμματισμό. Το έχετε καταλάβει αυτό; το έχει καταλάβει ο κόσμος; αυτοί που στρουθοκαμηλίζουν; που παριστάνουν τους κομματικούς πατριώτες του όποιου κόμματος, της όποιας κυβέρνησης; Αυτοί οι γνωστοί οσφυοκάμπτες που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το πρωί μέχρι το βράδυ, οσφυοκαμπτόντας να ικετεύουν για ψίχουλα από τα οποία παίρνουν και αυτοί κάτι; Αυτή είναι η ιστορία όλη».

Σε ότι αφορά στη στάση των πολιτών της Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Αντωνακόπουλος είπε: «Μαζευόμαστε να πηγαίνουμε στις κηδείες για να κλαίμε και δεν μαζευόμαστε σε ένα συλλαλητήριο; Τι λογική είναι αυτή; Τι στάση ζωής είναι αυτή;»

 

«Δεν θέλουν τον δρόμο»

 

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος είπε: «Δεν είναι θέμα μιας κυβέρνηση, ενός κόμματος. Είναι αντίληψη, είναι άρνηση. Δεν θέλουν τον άξονα Εγνατία – Ιωάννινα – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα. Ανατρέπει τα συμφέροντα στη χώρα. Ο άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη το λιμάνι Πειραιά – Θεσσαλονίκης είναι οι επιλογές της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν θέλουν τον δρόμο αυτό.

Διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος και πάμε μπροστά.

Ένας τρόπος υπάρχει: συλλογική ενωτική δράση. Το πολιτικό σύστημα μόνο αυτό φοβάται, το λαό και την δύναμη του λαού. Τίποτα άλλο. Ούτε πρωτοσέλιδα, ούτε δημοσιεύσεις, δεν φοβάται κανείς και δεν υπολογίζει τίποτα. Έτσι πέρασαν 30 χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Ούτε σιδηρόδρομος, ούτε δρόμος, τα Πανεπιστήμια πάνε να μας τα πάρουν, τα νοσοκομεία τα κάναν δύο και πάνε και αυτά από τον Άννα στον Καϊάφα. Έλλειψη σοβαρότητας και συνέπειας γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε θέσεις θεσμικές που δεν έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα πια.

Ας τα βλέπει ο λαός αυτά, γιατί τους ψηφίζει; Τι θέλει από αυτούς; Δεν κάνουμε πλάκα όταν ψηφίζουμε. Δεν είναι Πολιτιστικός Σύλλογος ο δήμος ή η Βουλή».

 

Οι αποφάσεις της Γραμματείας του Συμβουλίου Αιρετών

Αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις της Γραμματείας του Συμβουλίου Αιρετών ο δήμαρχος Πύργου είπε: «Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθούμε με τον Α. Τσίπρα και όλους της  αντιπολίτευσης.  Σήμερα στείλαμε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού. Βάζουμε το θέμα στη Βουλή, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και μίλησα με κ. Φαρμάκη, θα του στείλουμε και επιστολή, αν θέλει να τεθεί επικεφαλής.

Η Επιτροπή θα πάει με συγκεκριμένα θέματα, όχι γενικώς να γίνει το έργο. Μπορεί να γίνει το 3.000μ.χ. Αυτό μας ενδιαφέρει; Το πότε και το πως θα γίνει μας ενδιαφέρει. Αν είναι να πηγαίνω στην Πάτρα και να πληρώνω άλλα 10 -15 ευρώ διόδια θα είμαι χαρούμενος;

Έχουν κληθεί όλοι οι δήμαρχοι και οι αιρετοί και ο καθένας θα δείξει και θα καταδείξει με ποιον είναι, τι είναι.

Το Συμβούλιο των Αιρετών συστάθηκε πάνω στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που υπάρχουν, δεν έχουν ανατραπεί. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι τα κυρίαρχα όργανα, δεν μπορεί η οσφυοκαμψία κάποιου δημάρχου να τα ανατρέπει.

Ενάμιση χρόνο τώρα έχουμε πάει στο μείον, όχι στο μηδέν. Ο δήμαρχος Ήλιδας έλεγε, τι να μας πει ο Αντωνακόπουλος άμα έχει ανατεθεί το έργο πέρυσι, τα Χριστούγεννα; Καλά Χριστούγεννα Γιάννη, έτσι λέω εγώ.

Αν παριστάνουν τους χρήσιμους αφελείς, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος. Και η ζωή των συνανθρώπων και η προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη στον τόπο δεν συναλλάσσεται ούτε με 50 ούτε με 100 χιλιάδες ευρώ από μια χρηματοδοτησούλα. Δόξα το Θεό υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουμε εντάξει όλα τα έργα. Έχουμε ετοιμότητα μελετητική, μια χαρά πάμε. Γιατί βγαίνουν και κάποιοι και λένε, ξέρεις μην διαφωνείς γιατί δεν θα πάρεις λεφτά. Τέλειωσε η εποχή του Τσουμπέ, φύγαν οι Τούρκοι, διαλύθηκαν τα πασαλίκια, δεν υπάρχουν αγάδες. Υπάρχει Δημοκρατία και Ευρώπη σε αυτή τη χώρα».

 

«Προτείνουμε μέτρα με άμεσα αποτελέσματα»

 

Σε ότι αφορά στην «παρακμή» και κατάργηση των Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας, ο κ. Αντωνακόπουλος είπε: «Είναι οριζόντια πολιτική του Πανεπιστημίου Πατρών και της κυβέρνησης. Η μεν κυβέρνηση μειώνει τον προϋπολογισμό για το Πανεπιστήμιο 20% για τη φετινή χρονιά και τους στέλνει μόνο 12 θέσεις ΔΕΠ ενώ έχουν φύγει 28 με συντάξεις. Και του λέει, λύσει το πρόβλημα, δεν με ενδιαφέρει. Κάνε τα 35 τμήματα 27. Υπάρχει ένα λόμπι Πανεπιστημιακό στην Πάτρα που δεν θέλει την εξακτίνωση και όλα αυτά βολεύονται σε βάρος μας. Να κλείσει ο Πύργος, να κλείσει η Αμαλιάδα. Η Αμαλιάδα δεν έχει κανέναν καθηγητή και δεν βλέπω καμία κίνηση εκεί. Είναι οδοστρωτήρας το θέμα, δεν γλιτώνει κανείς.

Τα αιτήματα είναι τρία. Ζητάμε να μην βρεθούν Ηλείοι βουλευτές να ψηφίσουν γιατί ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα με νόμο ιδρύεται, με νόμο καταργείται. Να βγουν οι κυβερνητικοί και να πουν εμείς δεν θα ψηφίσουμε ποτέ κατάργηση τμημάτων στην Ηλεία. Το κάνουμε αυτό; Δεν νομίζω είναι δύσκολο. Γιατί εγώ όταν ήμουν βουλευτής το είχα κάνει…

Δεύτερο αίτημα. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει άλλες 10 -15 θέσεις στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας με κατεύθυνση, για να ενισχυθούν τα Περιφερειακά Τμήματα. Να πάρει δύο καθηγητές το κάθε τμήμα για να λειτουργήσει.

Τέλος, να βελτιώσει την οικονομική χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου.

Προτείνουμε μέτρα με άμεσα αποτελέσματα».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: : Αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την έλευση της φλόγας στην Αμαλιάδα

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας με Απόφαση Γενικής Συνέλευσης, της 15 ην Απριλίου 2024, με θέμα την κατάργηση …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων