ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές…


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΗΝΑ

Άφησε μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές…

  • Ένας εξαιρετικός άνθρωπος και φίλος «σύμβολο» για τους Ρομά και τον Παπακαυκά

«Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα για τον τόπο, ένα αγαπημένο παιδί στη γειτονιά του Παπακαυκά της Αμαλιάδας, έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, και έφυγε πρόωρα από τη ζωή».

Με αυτά τα λόγια, ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας αποχαιρέτησε έναν καλό του φίλο, τον Κωνσταντίνο Χηνά. Τον άνθρωπο που «έγραψε ιστορία με τον  δικό του τρόπο» καθώς ήταν ένας εκ των δύο συγγραφέων  του βιβλίου «Γκογκί», αλλά δεν ευτύχησε να το παρουσιάσει επίσημα με τον συνεργάτη του Νίκο Μπατζαλή όπως προγραμμάτιζαν και ήθελαν…

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αφήνει πλέον ηχηρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, με σπάνιες ιστορικές αναδρομές και μνήμες: «Ε ΡΟΜΑ ΑΝΤΑΡ ΣΤΑΜΠΟΛΙ ΑΝΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝΟΣ δλδ. ΟΙ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…»

«Ο Κώστας Χηνάς ήταν φίλος που μας ενέπνεε τον σεβασμό και την εκτίμηση και ξεχώριζε για την ερευνητική του διεισδυτικότητα και την εργατικότητά του. Μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα αλλά η πανδημία αποδείχθηκε άνισος αντίπαλος για την ίδια τη ζωή του. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του…» δήλωσε συγκινημένος ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.