Έγγραφο στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την τηλεκπαίδευση, έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βάρδας.
Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:
«Θέμα: Ίντερνετ και τηλεκπαίδευση
Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού, τα σχολεία κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. Όμως τα προβλήματα, που παρατηρούνται στο δίκτυο του Ίντερνετ στην περιοχή μας είναι πολλά και δεν διευκολύνουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα σε κάποια χωριά όπως το Ψάρι, το Νησί, τα Καστανέικα, το Καπελέτο, η Νεάπολη το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο.
Θα θέλαμε να κάνετε από την πλευρά σας, ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, καθώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα είναι απαραίτητη σε όλο το σχολικό έτος. Ήδη τα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα, είτε λόγω Ίντερνετ είτε λόγω έλλειψης συσκευής είναι 40. Επιπλέον, αν υπάρχει η δυνατότητα, σας ζητάμε την αγορά τάμπλετ για να καλύψουμε ένα μέρος των αναγκών των παιδιών αυτών, διότι το Υπουργείο Παιδείας έστειλε 6 ταμπλετ για σύνολο 220 παιδιών περίπου!
Ευχαριστούμε, το Δ.Σ.».