Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
18.3 C
Pýrgos

 Έγγραφο «φωτιά»: Έτσι αλλοιώνει τους όρους του πρωταθλήματος η ΕΠΣ Ηλείας

spot_img

Αλλοίωση των όρων του Πρωταθλήματος προκαλεί η ΕΠΣ Ηλείας, καθώς με έγγραφο το οποίο έστειλε προς τις ομάδες, δεν επεξηγεί απλά, ως έχει δικαίωμα τα όποια σημεία της προκήρυξης τα οποία είναι ασαφή, αλλά “αναιρεί ” και έναν σαφή και ξεκάθαρο όρο μέσα από την προκήρυξη.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Σε μια κίνηση η οποία παρακάμπτει το Καταστατικό της ΕΠΟ και τους Κανονισμούς, έρχεται λίγο πριν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα, να τροποποιήσει την προκήρυξη, χωρίς να υπάρχει αλλαγή της νομοθεσίας ή των κανονισμών, χωρίς δηλαδή να έχει συμβεί κάποιο λοκντάουν ή ένας πόλεμος. Και όλα αυτά, με ένα χαρτί, ένα «διευκρινιστικό σημείωμα» όπως αναφέρει. Η παράλειψη ενός σαφούς και ξεκάθαρου όρου, αποτελεί σύμφωνα με την ΕΠΣ Ηλείας «διευκρίνιση».

Όπως σας ενημερώσαμε το πρωί, η ΕΠΣ Ηλείας, έστειλε έγγραφο με το οποίο επεξηγεί τα ασαφή σημεία της προκήρυξης, όπως διατηρεί το δικαίωμα να κάνει. Επειδή όμως το έγγραφο αυτό έφτασε στα χέρια μας, λάβαμε δηλαδή γνώση του περιεχομένου του, δεν έχουμε απλά μια επεξήγηση, αλλά έχουμε “μαγείρεμα”, με αποτέλεσμα την απαλοιφή μιας ολόκληρης πρότασης της προκήρυξης, σαφούς και ξεκάθαρης. Δηλαδή ένας όρος, ο οποίος σε απλά ελληνικά, με σαφήνεια και ξεκάθαρα, αναφέρει ότι σε περίπτωση τριών ισοπαλιών, προκρίνεται η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της, έρχεται η ΕΠΣΗ και καταργεί με το «έτσι θέλω» αυτή την παράγραφο. Και σε περίπτωση που έχουμε τρεις ισοπαλίες, θα οδηγηθούμε, όπως λέει, σε παράταση και πέναλτι.

Πρόκειται για την απαλοιφή μιας πρότασης η οποία αλλάζει και τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς είναι άλλο μια ομάδα να προκρίνεται με μια ισοπαλία στο γήπεδό της και αλλιώς μετά την ισοπαλία να πρέπει να παίξει ημίωρη παράταση και πέναλτι.

 

Δείτε εδώ το «ενημερωτικό σημείωμα» της ΕΠΣ Ηλείας προς τα σωματεία

 Έγγραφο «φωτιά»: Έτσι αλλοιώνει τους όρους του πρωταθλήματος η ΕΠΣ Ηλείας

Δείτε εδώ πώς με το “διευκρινιστικό σημείωμα”, έχουμε αλλοίωση της προκήρυξης με την ουσιαστική ακύρωση μιας σαφούς και ξεκάθαρης πρότασης

 Έγγραφο «φωτιά»: Έτσι αλλοιώνει τους όρους του πρωταθλήματος η ΕΠΣ Ηλείας

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα