ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Έγκριση νέων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών


Πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση νέων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών που εκκρεμούσαν και αφορά και  την μετακίνηση μαθητών από και προς το ΕΕΕΕΚ Πύργου και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως ο διαγωνισμός θα τρέξει όσο γίνεται  πιο σύντομα και μέσα σε 15 ημέρες θα υπάρχουν προσωρινοί μειοδότες, ώστε να ανατεθεί το έργο μεταφοράς των μαθητών για τα συγκεκριμένα δρομολόγια και σημείωσε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η διαπραγμάτευση με το ΚΤΕΛ, λεωφορεία και ταξί για να γίνει ανάληψη των εργολαβιών μεταφοράς των μαθητών.

Ακόμα ο κ. Γεωργιόπουλος, επεσήμανε πως το ΚΤΕΛ  πρέπει να κλείσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχει με τα ταξί τα οποία είχε υπομισθώσει και παράλληλα κάλεσε τους Διευθυντές των σχολείων να στείλουν εγγράφως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την μεταφορά των μαθητών και τα δρομολόγια που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά.

 

-Τα νέα συμπληρωματικά δρομολόγια που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή

Γέφυρα Αλφειού- Ρομά- Πυργος Ε09 11Ο Δ.Σ Πύργου- 13 μαθητές-

Αλετρέϊκα- Καραβουλέϊκα – Κουγέϊκα Δημοτικό σχολείο- γυμνάσιο- Λύκειο Βάρδας -21 μαθητές

Κρυόβρυση- Αγ. Κυριακή – Πανόπουλο – ανταπόκριση για Λύκειο Σιμόπουλου- 3 μαθητές

Όλγα Τραγανού – Ειδικό νηπιαγωγείο Πύργου – 1 μαθητής

Νέα Φιγαλεία – Πύργος- ΕΕΕΕΚ Πύργου – 4 μαθητές-

Νέα Μανολάδα- Αρετή- Καβάσιλα – ΕΕΕΕΚ Πύργου – 3 μαθητές-

Αρβανίτη- Κυανή Ακτή – αντλιοστάσιο – ΕΕΕΕΚ Πύργου – 2 μαθητές-

Σμέρνα – Ξηροχώρι- Κάτω Ξηροχώρι- Νεοχώρι Ξηροχωρίου- Λουτρά Καϊάφα 109 Ζαχάρω- Βιολογικός- Νηπιαγωγεία- δημοτικά, γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως 24 μαθητές

Ζαχάρω- Πύργος – Χόχολη- Αμαλιάδα- Σαβάλια- Γαστούνη- Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού – 27 μαθητές

Χανάκια – Χόχολη- Μυρτιά – Λεβεντοχώρι – 3 μαθητές

Αλμυρίκι – Πύργος –- 1 μαθητής

Καλίδονα – δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο Ζαχάρως – 2 μαθητές

Το συνολικό κόστος μεταφοράς από και προς τα συγκεκριμένα σχολεία- τα δρομολόγια είναι με επιστροφή- είναι 189.388 ευρώ.