ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Έγκριση 270.000 ευρώ από πρόγραμμα λειψυδρίας, για παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης από Κακοτάρι


Ποσό ύψους 270.000 ευρώ θα χορηγηθεί στο σύνδεσμο ύδρευσης «Πηνειός, από το πρόγραμμα λειψυδρίας του Υπουργείου Εσωτερικών,  με σκοπό την εκτέλεση αναγκαίων εργασιών στο δίκτυο υδροδότησης από τις πηγές Κακοταρίου.

Η υλοποίηση έργων συντήρησης  στις πηγές  Κακοταρίου, καθώς και αντικατάστασης τμημάτων  του  δικτύου  ύδρευσης,  κρίνεται αναγκαία σε μια περίοδο που υπάρχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες  ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου ύδρευσης «Πηνειός» κ. Σπύρο Τζουλέκη, με το παραπάνω ποσό θα γίνει συντήρηση του δικτύου Κακοταρίου, το οποίο αυτή τη στιγμή καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 80%) τις ανάγκες  στο δήμο Ήλιδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο εξάλλου περιλαμβάνει σημαντική παρέμβαση στον αγωγό ύδρευσης μεταξύ Σιμόπουλου και Εφύρας, που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί πολλαπλές βλάβες.

Εξάλλου όσον αφορά το  διυλιστήριο  στο φράγμα Πηνειού, από το οποίο θα υδροδοτηθεί ένα μεγάλο τμήμα της Ηλείας, ο κ. Τζουλέκης υπογράμμισε ότι εντός των προσεχών ημερών  θα διενεργηθεί δημοπρασία για την ανάδειξη εργολάβου που θα θέσει σε λειτουργία το πολύ  σημαντικό  αυτό έργο.