Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Έκλεισε το ιστορικό ψαράδικο του «Ρόκου» στην Αμαλιάδα…

spot_img

Στην ιστορία της πόλης πέρασε το ιστορικό ιχθυοπωλείο που δημιούργησε πριν από πολλές δεκαετίες ο Ανδρέας Ρόκος στην συμβολή της οδού 25ης Μαρτίου με τον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά, στο κέντρο της πόλης.

Η ηλικία αλλά και η εγκατάλειψη του κτιρίου που στέγαζε όλα αυτά τα χρόνια το ιχθυοπωλείο οδήγησαν στο κλείσιμό του λόγω επικινδυνότητας.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του καταστήματος Παντελής Νικολακόπουλος, γαμπρός του Ανδρέα Ρόκου, αποχαιρετά την πελατεία του καταστήματος με μια λιτή ταμπέλα, η οποία αναφέρει: «Το κατάστημα έκλεισε λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου. Ευχαριστούμε για την στήριξη όλων αυτών των χρόνων και την κατανόηση».

Ο Ανδρέας Ρόκος άνοιξε το πρώτο ιχθυοπωλείο του στην οδό Αρχαίας Ήλιδας ενώ ακολούθησε, μετά από χρόνια, το δεύτερο, στην οδό 25η Μαρτίου. Και τα δύο καταστήματα αποτέλεσαν… στα «καλά χρόνια της Αμαλιάδας» σημείο συνάντησης, αλλά και συζητήσεων. Αυτό που λέμε… «μικρή Βουλή».  Δεν είναι δε τυχαία και η έκφραση (που την γνωρίσουν οι 40 και άνω) «Ραντεβού στου Ρόκου»!

Άλλο ένα κομμάτι της Αμαλιάδας χάνεται, μαζί με το αιωνόβιο κτίριο που πρέπει άμεσα να κατεδαφιστεί με ασφάλεια, πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Όσο για την ιστορία και την παρακαταθήκη του Ανδρέα Ρόκου, αυτή δεν χάνεται. Την θυμόμαστε ακόμα πολλοί!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα