30.2 C
Pýrgos
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το σωματείο “Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας”

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το σωματείο “Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας” στο ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ. Πύργου, την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ  Γερμανος  στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύση Καλαματιανού, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου, οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.κ. Γιάννη Αργυρόπουλου, Γιάννη Παπαδημητρίου, Λάμπη Αριστειδόπουλου, Μαρίνου Αχτύπη και Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτριος Παπαηλιού, ο υπολιμενάρχης  Κατακόλου κ. Απόστολου Γκάντζιου, ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, η προέδρος  της ΔΕΥΑΠ κ. Ρούλας Αλικάκη και αρκετοί άλλοι.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε «Είναι η πολλοστή φορά που βρισκόμαστε εδώ, δεν ξέρω αν αυτά που έχουμε πει στο παρελθόν ή έχουμε συμφωνήσει έχουν τηρηθεί και έχουν υλοποιηθεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι επιμένουμε σε αυτά. Νομίζω ότι δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή που όλα θα είναι τέλεια και δεν θα διαμαρτυρόμαστε, δεν θα περιμένουμε να βελτιωθεί η ζωή μας. Η αιτία του κακού για όλα τα δεινά που μας απασχολούν πολλές φορές είναι στη νοοτροπία και η παιδεία μας. Εμείς είμαστε δίπλα στα παιδιά που έχουν προβλήματα και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, αλλά και όλων των πολιτών μας. Για να πούμε ένα παράδειγμα μεγάλο πρόβλημα είναι η καθαριότητα στην πόλη. Αρχίσαμε και παίρνουμε τους πρώτους κάδους, αλλά όπως βλέπεται σε τρεις κάδους, ο ένας είναι υπερπλήρες από σακούλες, ενώ οι άλλοι δύο είναι άδειοι και οι σακούλες είναι κάτω. Αυτά και κάποια άλλα που συμβαίνουν κάποιοι τα κουκουλώνουν και τα βάζουν κάτω από το χαλί, αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε. Γεννηθήκαμε σε μία κοινωνία, σε ένα σύστημα αξιών χριστιανικό, το οποίο είναι το ανώτερο σύστημα αξιών που υπάρχει στον δυτικό πολιτισμό. Θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον συνάνθρωπό μας, να δείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν κάποιο πρόβλημα. Γενικά σε έναν σύγχρονο πολιτισμό πρέπει να δίνεις προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από σένα. Αυτό πρέπει να το αποτυπώσουμε όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη … Το μεγαλύτερο βραβείο που θα πάρουμε είναι όταν βοηθάμε έναν αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας. Οι δράσεις μας για τους ανθρώπους με προβλήματα θα συνεχιστούν, κάποιες από αυτές έχουν ενισχυθεί και διάθεσή μας είναι να κάνουμε και άλλα πράγματα και θα είμαστε μαζί σας σε ότι μας ζητήσετε».

Ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός τόνισε.«Η συμπεριφορά της θεσμοθετημένης πολιτείας απέναντι στα άτομα με αναπηρία πρέπει να δείχνει την αγάπη που είναι αναγκαίο να έχει η κοινωνία στα άτομα με αναπηρία που έχουν ανάγκη από πράξεις και όχι από λόγια. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα τους και να τα βοηθήσει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία, στην Παιδεία, στον αθλητισμό στην αυτόνομη διαβίωση. Αυτές είναι οι κατακτήσεις που δεν θα έρθουν έτσι μόνες τους, αλλά με την συμβολή της πολιτείας που πρέπει να σταθεί αρωγός, όπως και η εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά για τους ανθρώπους με αναπηρία, όπως αύξηση του προϋπολογισμού για τις προνοιάκες και θεσμοθετημένες δομές που βοήθησαν σε εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα