Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομαίων του 15Αύγουστου

spot_img

Προτεινόμενα

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομαίων του 15Αύγουστου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ.

Η Τροχαία έχει πάρει έκτακτα μέτρα, μεταξύ των οποίων εντατικοί έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και «μυστικοί» τροχονόμοι για επικίνδυνες παραβάσεις.
Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων, στα διόδια, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων και περιοχές εορταστικών εκδηλώσεων.

Για την πρόληψη ατυχημάτων συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Στη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα