ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΥΡΓΟΥ

Έκτακτη συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο

  • 7
    Shares

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Έκτακτη συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο

   Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, εξαιτίας των προγνώσεων για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα θυελλωδών ανέμων και πλημμυρών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε επιχειρησιακή ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Αρχές.

Της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ, προηγήθηκε – νωρίς το πρωί – υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον κ. Αντιπεριφερειάρχη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία ο κ.Γιαννόπουλος ζήτησε την επικοινωνία – εγγράφως και τηλεφωνικά – με τους εργολάβους των έργων αντιπλημμυρικών προστασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και με τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων από το Μητρώο της Πολ. Προστασίας, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα με τον μηχανοκίνητο στόλο τους, για την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων, που ενδέχεται να προκύψουν από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Ο.Π.Π, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποίησε στους παριστάμενους τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά δεδομένα, τα οποία δίνουν στην επερχόμενη κακοκαιρία τα χαρακτηριστικά «Μεσογειακού Κυκλώνα». Με τα πρώτα φαινόμενα που καταγράφονται (σ.σ μέχρι τη στιγμή της συνεδρίασης) να είναι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η αυξανόμενη ένταση των ανέμων, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να βρίσκονται όλοι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Αφού ενημέρωσε για τις πρώτες ενέργειες της Π.Ε Ηλείας σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει (όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω), ζήτησε από τους δημάρχους και από τους εκπρόσωπους των δήμων και των οργανισμών, να ενημερώσουν την Υπηρεσία για τυχόν σημεία των περιοχών ευθύνης τους, στα οποία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και στα οποία χρειάζονται την συνδρομή της Π.Ε Ηλείας, είτε για άμεσες προληπτικές παρεμβάσεις είτε για την παρουσία μηχανημάτων έργων πλησίον των περιοχών αυτών, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Επέστησε την προσοχή στους εκπροσώπους των δήμων που διαθέτουν παραλιακή ζώνη, καλώντας τους να προχωρήσουν – όσοι διαθέτουν – στην απεγκατάσταση των Συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (seatrac), κάτι που έκανε ήδη από το πρωί η Π.Ε Ηλείας στην περιοχή του Κατακόλου.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλος, εξέδωσε ενημέρωση προς τους πολίτες, εφιστώντας την προσοχή τους για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων από τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ σήμερα) έως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (σ.σ αύριο) 18 Σεπτεμβρίου 2020, με την έκκληση για διαρκή ενημέρωσή τους από τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη των φαινομένων και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Από τις τοποθετήσεις των Δημάρχων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, των αντιδημάρχων και εκπροσώπων των υπολοίπων δήμων, των οργανισμών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, με αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει, στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί και τα αιτήματα τους προς την Π.Ε για συνδρομή σε επικίνδυνα σημεία, διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και επιβεβαιώθηκε ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. «Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις είμαστε ένα, λειτουργούμε ως ενιαίο σύνολο και με συνεργασία και διαρκή επικοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύψουν», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.


  • 7
    Shares