ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας


Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας κύριο Αντώνη Πατρινό.

Θέμα : Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 17 Μαϊου, για οργάνωση αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής απόφασης, για κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας.

Κύριε πρόεδρε,οι πολίτες της Ηλείας παρακολουθούν άφωνοι το στυγερό πολιτικό έγκλημα που διέπραξε η κυβέρνηση με την διαγραφή της Αμαλιάδας και της Ηλείας από τον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας προχωρώντας στην κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων Αμαλιάδας – Πύργου.

Διαπίστωση μας είναι ότι το πολιτικό προσωπικό του νομού και ειδικότερα οι κυβερνητικοί βουλευτές συμμετείχαν απαθής στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για τον τόπο μας ως αιχμάλωτοι ενός ιδιότυπου καθεστώτος πολιτικής αργίας.

Οι πολίτες του νομού Ηλείας με τους αγώνες τους κατέκτησαν το 2002 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ την ίδρυση των δύο τμημάτων ΤΕΙ σε Αμαλιάδα και Πύργο.

Οι πολίτες σήμερα απαιτούν την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 17 Μαϊου και ώρα 07:00μμ.

Στην εν λόγο συνεδρίαση σας προτείνουμε να καλέστε να παρευρεθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές,οι βουλευτές της αντιπολίτευσης,ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους του νόμου καθώς και το σύνολο των φορέων της πόλης.

Η εν λόγο συνεδρίαση να μεταδοθεί σε ζωντανή αναμετάδοση από τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και από το διαδίκτυο για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια και να κάνουν οι ίδιοι των καταλογισμό ευθυνών στους γνωστούς υπεύθυνους.

Ο δήμος Ήλιδας έχει θεσμικό καθήκον να ενεργοποιήσει την κοινωνία των πολιτών για να μην καταγράφει ως δήμος αδράνειας.

 

ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία

 

Κράλλης Δημήτρης επικεφαλής

Κράλλης Γιώργος δημοτικός σύμβουλος