Έλεγχοι για παράνομες συνδέσεις ύδρευσης στην Αμαλιάδα

spot_img

Προτεινόμενα

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Υδάτινων πόρων του δήμου Ήλιδας, πραγματοποιούν ελέγχους τις τελευταίες ημέρες για να εντοπίσουν παράνομες ή ‘ανύπαρκτες΄ συνδέσεις οικιών στην Αμαλιάδα με το δίκτυο ύδρευσης και το δίκτυο αποχέτευσης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί 50 παράνομες παροχές. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις πολυκατοικίες καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αντί να χρεώνεται κάθε διαμέρισμα με τον λογαριασμό του, υδροδοτούνται όλα από μια σωλήνα ύδρευσης.

Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρονολογούνται από την χρονική στιγμή κατασκευής των οικοδομών, αφού μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής δεν αντικαταστάθηκε η εργοταξιακή παροχή και αντί το κάθε διαμέρισμα να προχωρήσει σε ξεχωριστή σύνδεση, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο και πληρώνοντας τους σχετικούς λογαριασμούς μαζί με τα πάγια, συνεχίζουν να υδροδοτούνται όλα από μια σωλήνα.

Ακόμα, κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και με τις συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης, καθώς πέρα από την αρχική σύνδεση που έκανε ο εργολάβος, κανένας ιδιοκτήτης από τα συγκεκριμένα διαμερίσματα δεν προχώρησε σε σύνδεση και καταβολή των αντίστοιχων τελών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζάρρας έδωσε εντολή στην υπηρεσία για τον εντοπισμό των περιπτώσεων που θεωρούνται παράνομες ώστε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Τέλος, οι έλεγχοι βρίσκονται στην αρχή και θα συνεχιστούν, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα