12.4 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Έναν κρυμμένο θησαυρό ανακάλυψε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

spot_img

Έναν κρυμμένο θησαυρό ανακάλυψαν οι εκπαιδευόμενες κι οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, την περασμένη Τετάρτη 16 Ιουνίου κατά τις 6:00 το απόγευμα. Ο θησαυρός, καλά κρυμμένος σε ένα ανυποψίαστο σημείο – σε ένα λόφο της Αρχαίας Ολυμπίας- βρισκόταν στο υπόγειο του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας. Συνεργός στην ανακάλυψη του θησαυρού ήταν ο αρχαιολόγος και στέλεχος του Μουσείου, κ. Κώστας Αντωνόπουλος.

Ο αρχαιολόγος κ. Κώστας Αντωνόπουλος, κάνει μια μικρή εισαγωγή στου επισκέπτες του ΣΔΕ Πύργου, για τα κτίρια που φιλοξενούνται στην περιοχή και την ιστορία τους.

Η ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, ψηφιοποιημένη, παρουσιαζόταν σε πέντε μεγάλες οθόνες, στο σημείο που οδηγούσε στην είσοδο του θησαυρού. Η πόρτα του θησαυρού θα άνοιγε προς χάριν του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας! Τρείς «σκοτεινές» αίθουσες και αλληλεπιδραστικές απεικονίσεις και εφαρμογές περίμεναν τους ενήλικους μαθητές. Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζονταν στοιχεία από τα αθλήματα (προπονήσεις κτλ) αλλά και από την πομπή που ξεκινούσε από την Αρχαία Ήλιδα για να φτάσει στην Ολυμπία.

Ο αρχαιολόγος κ. Κώστας Αντωνόπουλος, μπροστά από το άγαλμα του Δία, μιλάει στους εκπαιδευόμενους για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Στη δεύτερη αίθουσα υπήρχε ένα τεράστιο «τάμπλετ» (30” ιντσών ίσως), που περιδιάβαζε στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από το 776 πΧ. μέχρι την παύση τους το 394 μΧ. από το Μέγα Θεοδόσιο. Υπήρχε αναλυτική αναφορά για κάθε Ολυμπιάδα, σχετικά με τα νέα αθλήματα, τους ναούς που κτίστηκαν και τα σύγχρονα ιστορικά στοιχεία στον υπόλοιπο κόσμο. Δύο τεράστια τάμπλετ «έκαναν ξενάγηση» στον  αρχαιολογικό χώρο, αλλά το πιο σημαντικό, παιχνιδομηχανές! Παιχνοδομηχανές που σου μάθαιναν την ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας και των Ολυμπιακών αγώνων με αλληλεπιδραστικό τρόπο (με οθόνες αφής).

Εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν το διαδραστικό animation.

Στην επόμενη αίθουσα, μπήκε η πρώτη ομάδα του σχολείου, ενώ η δεύτερη «έπαιζε» με τις ψηφιακές συσκευές και την αρχαία ιστορία!  Στην αίθουσα προβολής προσομοιαζόταν μέσα από διαδραστικό animation, ο περίπατος του παππού με τον εγγονό του, ανάμεσα στα κτίρια και κτίσματα του χώρου όπου γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πύργου φόρεσαν τα γυαλιά τους και το απόλαυσαν, καθώς ήταν 3D (τρισδιάστατης απεικόνισης) με ευφυείς διαλόγους και δυνατότητα επιλογής διαφορετικών διαδρομών μέσα από άμεση ψηφιακή ψηφοφορία αυτών που το παρακολουθούσαν. Όλοι άφησαν την αίθουσα προβολής κατενθουσιασμένοι, γεμάτοι γνώσεις και περηφάνια για τους προγόνους μας

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου, σε αναμνηστική φωτογραφία «μετά την ανακάλυψη του θησαυρού», περιστοιχίζουν τον αρχαιολόγο κ. Κ. Αντωνόπουλο.

Η συνέχεια της ξενάγησης έγινε στον ισόγειο χώρο του Μουσείου με τα εκθέματα που αφορούσαν τα αθλήματα διαφόρων περιόδων, αντικείμενα από αθλήματα (δίσκοι, βέλη, «βαράκια», κλπ.), αγάλματα προς τιμήν θεών και βασιλιάδων, το αντίγραφο της Νίκης του Παιωνίου, αρχαϊκά νομίσματα και πλήθος άλλα αρχαία ευρήματα. Ο θησαυρός που ανακάλυψαν εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου ήταν ανυπολόγιστος.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων, τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ,

Στον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sdepyrgou.ilei.sch.gr

Στην Αμαλιάδα: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητό: 698.259.69.52.
Στη Ζαχάρω: Τηλ: 2625-360.307, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα