Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Έναρξη Βασικής Σχολή Διάσωσης 17 Οκτωβρίου 2018

spot_img

Έναρξη Βασικής Σχολή Διάσωσης 17 Οκτωβρίου 2018Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλωσορίζει στην κοινότητά της όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν σαν εθελοντές διασώστες και να προσφέρουν ο καθένας όπως κι όσο μπορεί.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:

  • Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
  • Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
  • Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
  • Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
  • Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
  • Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.

Η εκπαίδευση έχει διάρκεια 2 μήνες, όπου ο υποψήφιος εθελοντής διασώστης λαμβάνει βασική γνώση για οτιδήποτε αφορά τη διάσωση σε όλα τα φυσικά πεδία: βουνό, υγρό στοιχείο, αστικά ή μη πεδία σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών και παροχή Πρώτων Βοηθειών, γνώση που απαραίτητα διαθέτουν όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Εκτός των παραπάνω ο εκπαιδευόμενος θα έχει την δυνατότητα και

  • να παρακολουθήσει από κοντά και να ενημερωθεί για τα διασωστικά ελικόπτερα τα οποία βρίσκονται στην 116 Π.Μ και συνεργάζεται η ΕΟΔ με επίσκεψη στον Άραξο
  • να διαμείνει και να εκπαιδευτεί για ένα διήμερο στο καταφύγιο του Παναχαικού (Καταφύγιο Πρασούδι)
  • να ενημερωθεί και να του παρουσιαστούν Α’ Βοήθειες από το ΕΚΑΒ Αχαΐας

Η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα, έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρη και σφαιρική γνώση.

Το κόστος της Βασικής σχολής Διάσωσης ανέρχεται στα 200 ευρώ και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα των εκπαιδευόμενων ( φαγητό, γραφική ύλη, μεταφορικά , διαμονή σε καταφύγιο κ.τ.λ.)

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή θα πρέπει να κατατεθεί προκαταβολή του 25% (50 ευρώ) με κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Ο.Δ. Αχαΐας, και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση achaia@hrt.org.gr ( Τυχόν έξοδα καταβολής οικονομικής συμμετοχής βαραίνουν τον αποστολέα) – Η καταβολή της οικονομικής συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα γραφεία της ομάδας κάθε Τετάρτη απο τις 20:00 έως τις 21:00

Στο τέλος της σχολής πραγματοποιούνται εξετάσεις. Κατόπιν επιτυχίας στη διαδικασία των εξετάσεων, χορηγείται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του σχολείου βασικής εκπαίδευσης, με την οποία του δίνετε η δυνατότητα να υποβάλει αίτηση δοκίμου μέλους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα