8.3 C
Pýrgos
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία του λαγοτροφείου

spot_img

Στο τελικό στάδιο λίγο πριν την επαναλειτουργία του Λαγοτροφείου βρίσκεται ο σύλλογος μας. Ειδικότερα, τις τελευταίες 20 περίπου ημέρες, δουλέψαμε υπερεντατικά προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να επισκευαστούν οι κλωβοί στους οποίους θα μπουν οι λαγοί που θα προμηθευτούμε, να απολυμάνουμε, να βάψουμε τον χώρο του Λαγοτροφείου, να κλαδέψουμε και να περιποιηθούμε τα δέντρα στον χώρο του Εκτροφείου γενικότερα τόσο μέσα όσο και έξω από αυτόν μιας και το εκτροφείο γενικότερα, θα μπορεί να είναι και επισκέψιμο και θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή όψη του. Οι λαγοί τους οποίους θα προμηθευτούμε ως γεννήτορες έχουν ήδη παραγγελθεί από τον μειοδότη προμηθευτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουμε το δείγμα DNA που προβλέπεται από τον νόμο, προκειμένου να πάρουμε το πιστοποιητικό γενετικής ταυτοποίησης που χρειάζεται για τους λαγούς γεννήτορες και αμέσως μετά την απάντηση που θα λάβουμε από το Πανεπιστήμιο που θα κάνει την εξέταση, θα προβούμε στην αγορά και μεταφορά των λαγών στο χώρο του λαγοτροφείου μας.

Το να λειτουργήσει το Λαγοτροφείο μας ξανά αποτελούσε μια δέσμευση απέναντι στα μέλη μας τον τελευταίο καιρό, μιας και τα τελευταία 3 περίπου χρόνια δεν ήταν δυνατό να ανταποκριθούμε στις τεράστιες ανάγκες που έχει καθαρά για οικονομικούς λόγους. Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως είναι μια κίνηση μείζονος σημασίας, από την μια γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το λαγοτροφείο είναι ένα τεράστιο έργο που φτιάχτηκε με κόπο και ιδρώτα από τους παλαιότερους κι πρέπει να το σεβαστούμε και να συνεχίσουμε την λειτουργεία του, αφετέρου, ο λαγός όπως ξέρουμε από την φύση του, έχει μόνο εχθρούς και μαζί και με άλλες ενέργειες όπως σπορές κτλ, με τις απελευθερώσεις λαγών με τον σωστό τρόπο, στις περιοχές ευθύνης μας, θα βοηθήσουμε τη συνέχιση ύπαρξης του είδους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ακόμα μια φορά να πούμε όμως πως όλα αυτά δεν γίνονται στον αυτόματο πιλότο. Το οτιδήποτε για να γίνει, χρειάζεται πέρα από “χέρια” και την στήριξη του κόσμου στο σύλλογό μας από την μια μέσω της θεώρησης των αδειών κυνηγίου, και από την άλλη με την ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου. Με τα λόγια το μόνο σίγουρα είναι πως δεν γίνεται τίποτα. Ενώ με την ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων, γίνονται πολλά αν όχι όλα.

 

Κεφάλαιο άδειες.

 

Όσον αφορά το κεφάλαιο άδειες για την φετινή σαιζόν, παρόλα τα όσα θέλουν μερικοί για τους δικούς τους λόγους τους οποίους αδυνατώ να καταλάβω και διαδίδουν περί μείωσης των αδειών κυνηγίου στο σύλλογό μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, πως μέχρι στιγμής οι άδειες κυνηγίου, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ίσως και λίγο καλύτερα, παρόλο την οικονομική κρίση που περνάμε όλοι μας, την μείωση κατά γενική ομολογία ύπαρξης θηράματος κυρίως αποδημητικού κτλ, ο κυνηγετικός κόσμος της περιοχής μας, συνεχίζει να στηρίζει το σύλλογό μας και τις προσπάθειες του για όσο το δυνατόν καλύτερα πράγματα. Ενώ και με την πρώτη αλλαγή του καιρού προς χειμωνιάτικο σκηνικό θεωρούμε πως θα πάμε ακόμα καλύτερα, μιας και οι παρουσίες αποδημητικών θηραμάτων, θα δελεάσουν το κυνηγετικό ενδιαφέρον των συναδέλφων αυτών που δεν έχουν ακόμα θεωρήσει την άδεια τους για την φετινή σαιζόν.

Εμείς είτε έτσι είτε αλλιώς είμαστε και θα είμαστε στο πλάι των κυνηγών και θα παλεύουμε για το καλύτερο δυνατόν του κυνηγίου.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα