14 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Ένα δείπνο, ορισμένα σενάρια και μία προφητεία…

spot_img

Έχουν περάσει δεκαπέντε μέρες από τότε που ο Αίας ευχαρίστησε τον Θοδωρή Ανδριόπουλο και ουσιαστικά, τον αποδέσμευσε. Ήταν μια κίνηση, η οποία επιδέχεται δεκάδες ερμηνείες. Μια κίνηση η οποία αυτόματα και απολύτως δικαιολογημένα, φούντωσε διάφορα σενάρια. Ταυτόχρονα, το όνομα του Αλέξη Γαβριλόπουλου έπαιξε στις «επικεφαλίδες», σε συνδυασμό και με την αποχώρησή του από την Αχαϊκή. Ένα δείπνο ωστόσο ανάμεσα στον Θοδωρή Ανδριόπουλο και τον Σπύρο Μπίρμπα, έρχεται να γεννήσει νέα σενάρια…

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Καλοκαίρι! Η εποχή στην οποία συναντάμε παροδικούς έρωτες, ανέμελες συζητήσεις, σχέδια για το μέλλον τα οποία άλλοτε πραγματοποιούνται και άλλοτε όχι. Το καλοκαίρι, σαν μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου, αφήνει το στίγμα του και στο ποδόσφαιρο. Γράφαμε λοιπόν ότι η κίνηση του Αίαντα να αποδεσμεύσει άρον-άρον τον Ανδριόπουλο, είχε πολλές αναγνώσεις. Μια ας πούμε θα μπορούσε να είναι ότι ο Αίας, τα είχε βρει στο παρασκήνιο με άλλον προπονητή. Αρκετά επιπόλαια ερμηνεία, αλλά όχι αδύνατη, στον κόσμο του ποδοσφαίρου που ζούμε. Μια άλλη εκδοχή, λέει ότι με αυτό τον τρόπο, ο Αίας συνεκτιμώντας τη σχέση που είχε με τον Ανδριόπουλο, ήθελε να τον αποδεσμεύσει, μην κλείνοντάς του τον δρόμο να εργαστεί σε μια άλλη ομάδα, αφού τίποτα δεν ήταν βέβαιο στην ομάδα της Γαστούνης.

 

Δείπνο με τον Σπύρο Μπίρμπα

Τις τελευταίες μέρες, πέρα από την πιάτσα και τα σενάρια, τα οποία δεν βγαίνουν πάντα αληθινά, είχαμε και έντυπα δημοσιεύματα, για προχωρημένες επαφές του Αίαντα με άλλον προπονητή. Ωστόσο μια συνάντηση που έλαβε χώρα, ένα δείπνο για την ακρίβεια, ανάμεσα στον Θοδωρή Ανδριόπουλο και τον Σπύρο Μπίρμπα, έρχεται σαν… κεραυνός! Όχι εν αιθρία, αλλά εν μέσω καύσωνος! Ναι καλά διαβάζετε! Ραντεβού και δείπνο τετ-α-τετ, ανάμεσα στον φυσικό ηγέτη του Αίαντα και τον προπονητή. Μια συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες στην Αμαλιάδα. Και μάλιστα απολύτως έγκυρες. Στο δείπνο αυτό, δεν ήταν παρόντες μόνο οι δυο τους. Υπήρχε και τρίτο πρόσωπο, το οποίο πάντα με βάση τις πληροφορίες, ήταν παράγοντας ηλειακής ομάδας, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον Αίαντα. Η παρουσία τρίτου προσώπου, δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και κατηγορηματικοί σε αυτό. Όπως δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και το δείπνο αυτό, σαν ένα «δείπνο εργασίας». Ήταν περισσότερο μια αυθόρμητη συνάντηση, μια κουβέντα σε χαλαρό κλίμα. Με άλλα λόγια, ήταν μια συζήτηση στην οποία θα μπορούσαν να ειπωθούν και να κουβεντιαστούν τα πάντα, αλλά θα μπορούσε και να μην ειπωθεί τίποτα. Το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας, ούτε μας μεταφέρθηκε, ούτε βέβαια τους είδαμε με τα μάτια μας. Απλά, φαίνεται ότι οι πηγές του ρεπορτάζ μας είναι καλές.  Η συγκυρία  αυτή πάντως, να έρθει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτή η συνάντηση και η κουβέντα, μπορεί να σημαίνει ότι όχι απλά δεν έχουν σηκωθεί οι γέφυρες ανάμεσα σε Αίαντα και Ανδριόπουλο, αφού εξάλλου ουδέποτε επισήμως, από κάποια πλευρά, έχει βγει προς τα έξω η οριστικότητα στο «διαζύγιο», αλλά αντιθέτως, παραμένει η καλή και φιλική σχέση, πέρα από το εργασιακό κομμάτι και το αμιγώς ποδοσφαιρικό αντικείμενο.

 

Το… δια ταύτα!

Το δια ταύτα, είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και με βέβαιο ότι ακόμα ο Αίας δεν έχει τη δυνατότητα να καταθέσει επίσημες προτάσεις, το μέλλον του πάγκου της ομάδας είναι αβέβαιο. Μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν όταν έρθει η ώρα συνομιλίες με προπονητές, αλλά εξίσου βέβαιο, παραμένει ότι η αποδέσμευση αυτή του Ανδριόπουλου, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν μπορεί να έχουμε επιστροφή στην επιτυχημένη συνταγή των δυο προηγούμενων χρόνων. Μετά την τρίτη θητεία του Ανδριόπουλου στον Αίαντα και τη δεύτερη φορά που επιστρέφει, γιατί να αποκλείσουμε να επιστρέψει και μια… τρίτη, πριν καν αυτή τη φορά προλάβει να φύγει! Να βγει κι ο Θανάσης Θεοδόσης προφητικός κι επίκαιρος,  που κάποτε σε μια αποστροφή του λόγου του, σε δείπνο της ομάδας είχε τονίσει-καθ’υπερβολή-προς τους παίκτες  για τον Ανδριόπουλο: «Πρώτα θα φύγουμε εμείς της διοίκησης και μετά αυτός».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα