Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Ένα μεγάλο έργο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Βουπρασίας

spot_img

Την παραλαβή της μελέτης για την υδροδότηση Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο του φράγματος ψήφισε στην συνεδρίαση της 23/04/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Βουπρασίας. Το έργο αφορά την κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου με αφετηρία το χώρο εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου του Φράγματος Πηνειού και πέρας του υδατόπυργου του οικισμού της Νέας Μανωλάδας.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Α) Αντλιοστάσιο : Tο νέο αντλιοστάσιο θα κατασκευαστεί σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στο χώρο του διυλιστηρίου πλησίον της υφιστάμενης Δεξαμενής Αποθήκευσης επεξεργασίας Νερού και θα ανυψώνει το νερό στη νέα δεξαμενή απόδοσης.

Β) Δεξαμενή Αποθήκευσης: H νέα δεξαμενή με χωρητικότητα 2m3 σχεδιάζεται στην κορυφή του λόφου πλησίον του οικισμού Μπορσίου με υψόμετρο εδάφους +181μ. Το νερό έρχεται στη δεξαμενή από το νέο Αντλιοστάσιο του Διυλιστηρίου διαμέσου αγωγού μήκους 2300μ.

Γ) Δίκτυο Αγωγού : Το δίκτυο των αγωγών μετά τη νέα δεξαμενή ακολουθεί την πορεία του ασφαλτοστρωμένου δρόμου από το Μπόρσι-Άγιο Αθανάσιο-Ψάρι-Βάρδα- και διακλαδίζεται ώστε να τροφοδοτήσει με νερό τους τοπικούς υδατόπυργους των γειτονικών οικισμών.

Οι οικισμοί που προβλέπεται να καλυφθούν με την νέα υδροδότηση είναι οι εξής:

  • Κρεμμύδι-Καραβουλέικα
  • Νησί
  • Καπελέτο (με πρόβλεψη για επέκταση προς Κουρτέσι)
  • Ψάρι
  • Βάρδα
  • Νεάπολη
  • Π. Μανωλάδα
  • Ν. Μανωλάδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης εξέφρασε την ικανoποίησή του για την πρόοδο του έργου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο στον τομέα των υποδομών. Η Βουπρασία με την υδροδότηση της από το φράγμα θα απολαμβάνει άφθονο και ποιοτικό νερό. Το 2014 που αναλάβαμε το Δήμο δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την υδροδότηση της Βουπρασίας, καμία μελέτη και κανένα σχέδιο. Η περιοχή υδροδοτούνταν από τις κατά τόπους γεωτρήσεις και από δεκάδες αντλιοστάσια.

Από την αρχή της θητείας μας, βάλαμε στόχο τον εκσυγχρονισμό των Δικτύων και προσανατολιστήκαμε στην υδροδότηση της περιοχής από το φράγμα. Σήμερα έχουμε έτοιμες τις μελέτες και προχωράμε για να δώσουμε οριστική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει πρόσκληση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στο οποίο θα ενταχθεί άμεσα το εμβληματικο αυτό έργο

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα