Ένα ταξίδι στα αστέρια

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Ανδραβίδας και διοργανώθηκε από την Ομάδα Αστρονομίας του Γυμνασίου Ανδραβίδας και τον Δημο Ανδραβιδας-Κυλληνης.

Σκοπός της ήταν να παρουσιάσουν τα παιδιά τα θέματα που έμαθαν από τον κύκλο σεμιναρίων που παρακολούθησαν.

Κάποια από αυτά ήταν οι διάφοροι αστερισμοί, οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και οι φυσικοί νόμοι που τους διέπουν. Υπεύθυνος των σεμιναρίων ήταν ο Φυσικός κος Αριστείδης Ραμαντάς. Καλεσμένος ομιλιτής στην εκδήλωση ήταν ο Βαγγέλης Πασπαλιάρης – Μεταπτυχιακός φοιτητής Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης – Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών).

Ο τίτλος της ομιλίας ήταν “Ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο”. Ο κόσμος μέσω της ομιλίας αυτής είχε την ευκαιρία να ακούσει για την εξέλιξη του σύμπαντος, ξεκινώντας από το πιο αρχέγονο φως που έχει παρατηρηθεί, την μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου.

Ακόμα, ταξιδεύοντας σε νεφελώματα του γαλαξία μας άκουσε για τον κύκλο ζωής των άστρων και την δημιουργία ηλιακών συστημάτων. Ταξίδεψε εικονικά στο ηλιακό μας σύστημα και πήρε μία ιδέα για τα γιγαντιαία μεγέθη στο σύμπαν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα