Ένταξη μόνιμου ψυχολόγου στο ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

Ένας από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου  Ηλείας, η πλήρης εφαρμογή των προγραμμάτων αποκατάστασης του ΚΕΦΙΑΠ ΓΝ Ηλείας, έγινε από   τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου  πραγματικότητα, με την ένταξη μόνιμου  ψυχολόγου στο ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου.

Η  ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ καθώς και μελών των οικογένεια τους αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του Κέντρου, με πολλά αιτήματα να έχουν κατατεθεί από την αρχή της λειτουργίας του, αλλά να μην μπορούν να ικανοποιηθούν τα τελευταία έξι  χρόνια που το ΚΕΦΙΑΠ δεν είχε ψυχολόγο.

Από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης  των ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ και μελών των οικογένεια τους θα παρέχει η ψυχολόγος κα Αθηνά Δαββέτα, της οποίας η οργανική θέση ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και έχει αποσπαστεί στο Γ.Ν. Ηλείας .

Η κα Δαββέτα  είναι ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια, παιδαγωγός Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης και Behavioural Technician. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Συμπεριφορική Ανάλυση στο Queens University της Βόρειας Ιρλανδίας. Έχει εργαστεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Camborne- Redruth της Κορνουάλης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Priory του Μάντσεστερ καθώς και σε δημόσια ειδικά σχολεία της Βορειοδυτικής Αγγλίας. Είναι μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και του Βρετανικού Συνδέσμου Ψυχολόγων.

O Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κος  Κώστας Διαμαντόπουλος δήλωσε στα Μ.Μ.Ε  σχετικά :

«Επειδή έχουμε μάθει να μην σταματάμε ποτέ την προσπάθεια  και  παρόλο που το ΚΕΦΙΑΠ  τα τελευταία δύο χρόνια έχει  στελεχωθεί επαρκώς και με προσωπικό από τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, συνεχίσαμε με όλες μας τις δυνάμεις  για να  ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό του Κέντρου και με νέες ειδικότητες.

Νοιώθω λοιπόν ικανοποίηση, που  σήμερα μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε   σε ένα από τα διαρκή αιτήματα των ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ και των οικογενειών τους, το αίτημα για ψυχολογική υποστήριξη, με την προσθήκη της ψυχολόγου κας   Δαββέτα  στο ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα