Ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και την Δημιουργικότητα – RICC»

spot_img

Προτεινόμενα

Προσποιούμενος τον λογιστή του πήρε 6.000€

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, άγνωστος δράστης, επικοινώνησε...

Πρόταση ένταξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Περιφερειακή Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και την Δημιουργικότητα – RICC» κατατέθηκε , κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, από τους συντονιστές του δικτύου στις Βρυξέλλες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε συζήτηση για το ρόλο των Περιφερειών, των πόλεων και άλλων εμπλεκομένων στην ενθάρρυνση του δυναμικού των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και καινοτομίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«Να σημειωθεί πως στο δίκτυο δεν περιλαμβάνεται καμιά ελληνική Περιφέρεια, ενώ από πλευράς Ευρώπης μετέχουν 27 Περιφέρειες , έχοντας τον συντονισμό δύο ιταλικές περιφέρειες και μια ισπανική.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι για το ρόλο των Περιφερειών, των πόλεων και άλλων εμπλεκομένων στην ενθάρρυνση του δυναμικού των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και καινοτομίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας της EmiliaRomagna, στις Βρυξέλλες, που είναι ένας εκ των συντονιστών του δικτύου «Περιφερειακή Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και την Δημιουργικότητα – RICC», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων που διοργανώνει η Επιτροπή των Περιφερειών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσίασε τη σημασία του όρου Δημιουργικότητα, πώς δηλαδή προσδιορίζεται στην περιφέρειά μας ο όρος δημιουργική βιομηχανία, ποια είναι τα στρατηγικά σημεία στα οποία έχει επιλέξει η Περιφέρειά μας και γιατί, τα δίκτυα στα οποία συμμετέχουμε, ενώ παρουσιάστηκαν και τα ισχυρά σημεία που θα πρέπει να εστιάσει κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να αναπτύξει τον τομέα αυτόν.

Η παρουσίαση έγινε από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Χρήστο Τζομάκα.

Ειδικότερα τονίστηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά (Αρχ. Ολυμπία, πληθώρα αρχαίων θεάτρων και λοιπών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων), διαθέτει μια ισχυρή βιοτεχνική παράδοση, η οποία υπέστη σοβαρό πλήγμα κατά τη δεκαετία της αποβιομηχανοποίησης της περιοχής (’80 και ‘90) αλλά και με την πρόσφατη οικονομική κρίση, η οποία επέφερε πέραν του κλεισίματος των επιχειρήσεων και πλήθος ανέργων.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα δυνατά σημεία μας που είναι η παρουσία πολλών και σημαντικών επιστημονικών και ερευνητικών φορέων στην περιοχή, η εξειδίκευση που παρουσιάζεται στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών και ειδικότερα της πληροφορικής, η γνώση που προήλθε μέσα από τις διαδικασίες της έξυπνης εξειδίκευσης (διαβουλεύσεις με φορείς, κλπ) αλλά και η διάθεση των φορέων για συνεργασία σε θέματα δημιουργίας δικτύων, συνεργατικών σχηματισμών και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Επίσης, τα πλεονεκτήματά μας αυτά, αποτελούν και την ευκαιρία μας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος, τη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για την περιφερειακή οικονομία και προπάντων την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα