ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΗΝΕΙΟΥ

Έντονες αντιδράσεις… για το κομμένο δέντρο στη Γαστούνη!


Έντονη ήταν η αντίδραση του τέως δημάρχου Γαστούνης Κώστα Λούρμπα στην ενέργεια του δήμου Πηνειού και της Τοπικής Κοινότητας Γαστούνης να κόψουν το πεύκο που βρισκόταν σε παρτέρι, απέναντι ακριβώς από το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Λούρμπας αναφέρει: «Ζητώ να μάθω: Με ποια απόφαση και ποιου συμβουλίου αποφασίστηκε η κοπή του πεύκου μπροστά από το Κουρβισιάνειο;» και σε επόμενη ανάρτησή του συνεχίζει: «Αυτό το δέντρο για να μεγαλώσει πέρασαν 30 χρόνια και είχε καταγραφεί στα διατηρητέα της Γαστούνης. Το γνωρίζατε; Γιατί δεν ρωτήσατε; Τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες. Κάπου προβλέπεται να ξύλα να βγουν σε δημοπρασία. Θα το μάθουμε;».

Μέλος της Τοπικής Κοινότητας Γαστούνης απάντησε στον κ. Λούρμπα ότι υπήρξε απόφαση τόσο της Τοπικής Κοινότητας όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω επικινδυνότητας, επισημαίνοντας ότι το δέντρο είχε γείρει και είχαν πέσει κλάρες, ωστόσο το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με τους πολίτες να τάσσονται υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης…