ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε το τριήμερο συνέδριο για τον Παν. Κονδύλη στην Αρχ. Ολυμπία (φώτο)

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αρχ. Ολυμπία το τριήμερο συνέδριο για τον φιλόσοφο, διανοητή και συγγραφέα Παναγιώτη Κονδύλη, που διοργάνωσε ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας , στα πλαίσια  υλοποίησης της ιδέας που  είχε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Η διαρκής επικαιρότητα της σκέψης του Παναγιώτη Κονδύλη» και έγινε  υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Και τις τρεις ημέρες έγιναν πολύ σημαντικές ομιλίες και τοποθετήσεις από κορυφαίους πανεπιστημιακούς, καθώς και πολιτικούς της χώρας μας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο του Παν. Κονδύλη που  γεννήθηκε στο Δρούβα Αρχ. Ολυμπίας.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε στο συνέδριο η φιλοσοφική και κριτική σκέψη του αείμνηστου Π. Κονδύλη, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε διαβλέψει τις σημερινές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψη τα λεγόμενά του από τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς…

Το συνέδριο έκλεισε τις μεσημβρινές ώρες  με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Παναγιώτης Κονδύλης και πολιτική συγκυρία», την οποία θα συντόνισε  ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας και  συμμετείχαν ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο  καθηγητής BirkbeckCollege Λονδίνου και πρώην Υπουργός Νικόλαος Ξυδάκης καθώς και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πρώην βουλευτής και Υπουργός, Καθηγητής EuropeanUniversityCyprus, Διδάκτωρ Ιστορίας TheUniversityofEdinburgh.