17.9 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Μια όμορφη και ζεστή βραδιά, με πολύ κέφι, διοργάνωσαν τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε κλοπές οχημάτων και καταστημάτων στον Πύργο Ηλείας Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της, ενώ εξιχνιάστηκαν (17) περιπτώσεις Διακριβώθηκε, μετά...

Μια όμορφη και ζεστή βραδιά, με πολύ κέφι και βεβαίως τραγούδι στην συνέχεια, διοργάνωσαν την πρ.Τρίτη το βράδυ τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ν. Ηλείας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης των Προσκόπων του Πύργου στη Σκαφιδιά, στις κατασκηνώσεις της Ι.Μητρόπολης Ηλείας.

Η επίσκεψη  στην κατασκήνωση της Σκαφιδιάς από τους παλιούς προσκόπους=για 9η χρονιά =και η προσφορά βραδινού, έχει γίνει πλέον θεσμός, αφού με την εμπειρία τους αλλά και την συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, κουβαλώντας τις αναμνήσεις τους και την νοσταλγία τους για τις προσκοπικές βραδιές και ζωή τους, δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην διοργάνωση.

Βεβαίως εκτός από τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν και φιλοπρόσκοποι  αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες, με στόχο να αναπολήσουν και να τραγουδήσουν όλοι μαζί  τις ωραίες στιγμές της νιότης μέσα από τις διαχρονικές αξίες του Προσκοπισμού

Έτσι, η Ομάδα Συντονισμού των Παλαιών Προσκόπων και το επιτελείο των Προσκόπων στην Κατασκήνωση, είχαν  προετοιμάσει μια ξεχωριστή βραδιά.

Στο τελετουργικό και πριν τις προσκοπικές  δραστηριότητες των Προσκόπων γύρο από τη Πυρά τους,τα ευρηματικά ”μονόπρακτα”,τα τραγούδια, χαιρετισμό έκαναν ο Αρχηγός της Νικος Καραχάλιος και ο Κ.Τριανταφυλλόπουλος,και αντάλλαξαν αναμνηστικά , με τους χαιρετισμούς τους  ευχαρίστησαν τους Παλαιούς Προσκόπους για την πρωτοβουλία τους αλλά και την πρόοδο της μεγάλης οικογένειας των Προσκόπων του Πύργου  και της Ηλείας..

Ειδικά,για το έργο  της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας ο Αρχηγός της κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη συμμετοχή,ανέλυσε τον κοινωνικό και παρεμβατικό ρόλο και τους στόχους της Ένωσης και ευχαρίστησε και συνεχάρη τους επιτυχόντες και  τους δραστήριους βαθμοφόρους της πόλης που για 37 χρόνια αξιοποιούν το χώρο για να μεταλαμπαδεύσουν τις Αξίες τους με σύνθημα ”Η Σκαφιδιά ενώνει τις γενεές και ξυπνά τις αναμνήσεις”, που για 9η φορά συναντούνται στο χώρο.Ομοίως και τον χορηγό ΙΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του  πρ. Έφορου  Περιοχής και εκπαιδευτή  Δημ.Σαργέντη .

Ο υπ/γος της οργάνωσης κ.Ανδρ. Γιατράς ,διάβασε μήνυμα του Προέδρου Παλαιών Προσκόπων κ.Δημ.Μαναρακη ,μεστό από  διδάγματα και κατευθύνσεις ζωής,αναμνήσεις,αλλά και στόχους για ανάπτυξη του Προσκοπισμού..Μηνύματα απέστειλαν και μέλη που δεν μπόρεσαν να είναι παρόντα[ Ανδρ.Μαρίνου-δημάρχου,Διον.Σιμόπουλου-αστροφυσικού-Αγγ.Καραμάνη,Θ.Κολοκοτρώνη, κα].

Ακολούθησαν,΄όλοι κατόπιν,στην τραπεζαρία με το πλούσιο φαγητό,τη λαχταριστή γουρουνοπούλα και τα άλλα εδέσματα.,

Στο καλλιτεχνικό μέρος. ο παλιός Πυργιώτης πρόσκοπος και Υπαρχηγός της οργάνωσης των  Παλαιών Πάναγ. Καλαμπρέζος [κιθάρα],συνεπικουρούμενος από τους Παύλο Αυγερινόπουλο[μπουζούκι]   καθώς και οι  Φώτης Καλαντζής και Γιώργος Μπακάλης [μποζούκι]  Λάμπη Γάσπαρη[σαξόφωνο]. ,Παν.Φωτόπουλος [κιθάρα] Τραγούδια ερμήνευσαν οι κ,κ..Παύλος Μαλλιόπουλος με την χαρακτηριστική φωνή τους,ο γνωστός Μάκης Ρομποτής και Θαν.Χαικάλης  και με τη συμμετοχή όλων εκεί, παρουσίασαν ένα   ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, με καντάδες, παλιά και νέα τραγούδια αλλά και προσκοπικά τραγούδια.

Την παραδοσιακή  γουρουνοπούλα όπως και τον εξοπλισμό λόγω αυξημένης προσέλευσης προσέφεραν τα ΙΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ, Κέρασε κρασιά  το επίσης εκλεκτό διατελέσαν στέλεχος κ.Βασ.Κανελλακόπουλος,και αφιλοκερδώς ο κ.Αθαν.Καλαντζής φωτογράφησε όμορφα  στιγμιότυπα….

Τίμησαν με την παρουσία τους,ο Πρόεδρος της κοινότητας κ.Αντ.Αρβανίτης ο αντ/ρχης πρώην βαθμοφόρος κ Παν.Μπράμος  και ο Δασάρχης κ.Παν..Λάττας,.Επίσης, ο Πρόεδρος κ Διοικητικός Διευθυντής Ελληνικού Ωδείου Πύργου – Μουσικός Σύλλογος ” ΟΡΦΕΥΣ ” κ.Γιώργ.Γεωργόπουλος,ο αντ/ρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών κ.Γιαννης Μισύρης..

Παρόντες ο Ηλείος Μουσικοσυνθέτης κ.Ηλίας Ανδριόπουλος και η σύζυγός του Λένα [παλιά βαθμοφόρος].

Επίσης ο Αρχ.του 1ου Συστ.Δ/Π Πύργου Γιώργ. Καραμάνης και Παν.Καρακίτσος, το στέλεχος από τους Παλαιούς Προσκόπους Πατρών κ.Σ.Τσαγκαρουσίανος και  ο Β.Στιβανάκης

Μεταξύ των παλαιοτέρων αρχηγών και στελεχών Προσκόπων οι πρώην Περιφερειακοί Ηλείας κ.Σπ.Μπαμπής και Χρ.Παπαγεωργίου, ο πρώην Τοπικός Έφορος, Αγγ.και Νικ..Παναγιωτακόπουλος και Κων.Σκουλαρίκος,ο πρ.Εφορος από τη Φλώρινα κ.Αριστ.Αριστείδου , οι διατελέσαντες βαθμοφόροι .Πάνος Δασιός,Κώστας Νικολούτσος,Αργ.Σαλπέας, Ευγενία .Χριστοπούλου,Τάσος Παυλίδης,Ανδρ.Αλεξανδρόπουλος ,Γεωργ.Σταθόπουλος,Τ.Ανδριόλας,Θοδ..Αποστολόπουλος,Αντ.Γιαχαλής, Γιωργ.Ηλιόπουλος,Γεωργ.Μπακόπουλος , Γεωργ.Γεωργόπουλος,Σπ.Μαρίνος,Π.Μπέλμπας Ανδρ.Δασκόπουλος,Παν.Σπηλιόπουλος,Κων.Καραχάλιος,Δημ.Σοφιανόπουλος, Βασ.Φάμελος,Σπ.Ζεπάτος,Κων.Γεωργόπουλος,Δημ.Τσουκαλάς  ο πρώην ΑΣ Ολυμπίας κ.Γ.Παναγιωτακόπουλος , και Αμαλιάδας κ.Κυρ.Γούναρης, η Πίτσα Γιαννοπούλου και Α.Ρεβελου παλιοί Οδηγοί Πύργου κα.,και όλα τα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας.

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής Κοιν.Συμπαράστασης Άννα Χρυσανθακοπούλου, Δήμητρα Μικου και Μαρία Ραυτοπούλου.

Βεβαίως εκτός από το τραγούδι, τα γέλια και τα πειράγματα, δεν έλειψαν και οι αφηγήσεις από τις αλλοτινές τους περιπέτειες ως Πρόσκοποι. Θυμήθηκαν και τα άλλα παιδιά,τότε,που μαζί ήταν σε κατασκηνώσεις και δράσεις.

Η μαγευτική  αυτή βραδιά στην Σκαφιδιά, με φόντο το φεγγάρι και τα αστέρια, θα μείνει σε όλους αξέχαστη και όλοι αποχώρησαν τις πρώτες  πρωινές ώρες με την επιθυμία παρόμοια  να επαναληφθεί σύντομα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα