Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας: Κάλεσμα στην 8η Γιορτή Τρύγου στην Ωλένη

spot_img

Προτεινόμενα

Κάλεσμα συμμετοχής των νέων αγροτών της Ηλείας στην 8η γιορτή του Τρύγου στην Ωλένη

Στην καθιερωμένη γιορτή του Τρύγου, που πραγματοποιείται στην Ωλένη εδώ και οκτώ χρόνια σε μια προσπάθεια για τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού, καλεί τα μέλη της, αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα, η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας.

Η γιορτή, η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο «Η Ωλένη», θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 αύριο Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού και είναι αφιερωμένη στο κρασί και στο τρίπτυχο «σταφύλι – μούστος – πετιμέζι».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο για το κρασί και αναπαράσταση καθημερινών δραστηριοτήτων της ζωής του χωριού από εθελοντές ερασιτέχνες «ηθοποιούς» του Συλλόγου, παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Ωλένης. Συμμετέχουν επίσης και άλλοι χορευτικοί σύλλογοι της Ηλείας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές από κάθε γωνιά της χώρας.

Ήδη οι γυναίκες του Συλλόγου εδώ και μέρες ετοιμάζουν τις λιχουδιές που θα προσφέρουν στη γιορτή. Αφού ετοίμασαν την προηγούμενη εβδομάδα το πετιμέζι, συνέχισαν με το πλάσιμο και ψήσιμο των μουστοκούλουρων σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Επίσης στη γιορτή θα υπάρχει ζυμωτό ψωμί και φυσικά άφθονο κρασί. Όλα τα εδέσματα είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τα μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα ο Σύλλογος θα εκθέσει παραδοσιακά προϊόντα του όπως το πετιμέζι που είναι συσκευασμένο σε μπουκάλια με την σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης και θα διατίθεται για όποιον θέλει να το προμηθευτεί.

Στο χώρο θα λειτουργεί και λαογραφική έκθεση με εργαλεία αλλοτινών καιρών και με παλιά χρηστικά αντικείμενα που έχουν σχέση με τον τρύγο και το κρασί. Η έκθεση θα διαρκέσει από 7 έως 15 Οκτωβρίου.

Οι νέες και νέοι αγρότες δεν πρέπει να λείψουν από αυτήν την γιορτή που όχι μόνο τιμά τον τόπο μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας, αλλά μας δίνει ώθηση για περεταίρω ανάπτυξη και ευημερία. Γιατί μόνο όταν το παρελθόν, η παράδοση και ο πολιτισμός ενώνεται με τη νέα γενιά, το μέλλον και την προοπτική, τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα