36.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Έργα και ημέρες του Δημάρχου και των συνεργατών του (Αιρετών και μη)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Πόσες φορές έχει ακουστεί από τα χείλη του δημάρχου, ότι ο Δήμος είναι σε τροχιά απογείωσης??

Η παράταξη μας, μια φορά την εβδομάδα, θα τονίζει τα ‘θαύματα’ και τα αποτελέσματα της απογείωσης του  Δήμου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου και των συνεργατών του.

Απογείωση στον τομέα της καθαριότητας:

  • Είναι πλέον σε όλους γνωστό οτι η πόλη του Πύργου εδώ και τρείς μήνες , βρωμάει και η καθαριότητα της πόλης βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Σε πολλές γειτονιές της πόλης, έχει να εμφανισθεί οδοκαθαριστής πάνω απο δύο μήνες και σε πολλές άλλες αναγκάζονται οι κάτοικοι της πόλης να καθαρίζουν μόνοι τους…Ενώ έπρεπε να ισχύει το αυτονόητο..Καθημερινή παρουσία των υπαλλήλων της καθαριότητας του Δήμου, σε κάθε γειτονιά και συχνή παρουσία τους παντού..Άλλωστε οι πολίτες πληρώνουν τον Δήμο για αυτο τον σκοπο.
  • Η αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες και στα τοπικά διαμερίσματα, πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα και αν, με αποτέλεσμα σε αρκετά απο αυτα, να έχουμε εικόνες του παρελθόντος με απορρίμματα εκτός των κάδων.Ίσως να θεωρούν στην Δημοτική Αρχή οτι οι πολίτες των τοπικών διαμερισμάτων δεν πληρώνουν τέλη ή είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Για οδοκαθαρισμό στα τοπικά διαμερίσματα, ούτε συζήτηση…
  • Ο παραλιακός δρόμος του Κατακόλου, είναι γεμάτος κλαδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ατυχήματος, καθώς σε πολλα σημεία, έχει μείνει μόνο μια λωρίδα για την διέλευση των οχημάτων. Μήπως θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο και ο Δήμος να προχωρήσει στην αποκομιδή τους ή πρέπει πρώτα να συμβεί κάποιο ατύχημα??
  • Αλήθεια στα πλαίσια της απογείωσης του Δήμου, είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά να μεταφέρονται στην Μονάδα Μηχανικής Διαλογής και Ανακύλωσης στην Τριανταφυλλιά??Μήπως θεωρείται τους πολίτες που κάνουν ανακύκλωση χαζούς??Πόσο καιρό έχει να εισπράξει ο Δήμος Πύργου, ανταποδοτικά τέλη απο την ανακύκλωση? Πόσο καιρό έχει ο Δήμος Πύργου, να παραλάβει κάδους ανακύκλωσης απο την Ε.Ε.Α.Α. Πόσοι τόνοι μεταφέρονται στο Κ.Δ.Α.Υ στην Πάτρα και πόσοι την προηγούμενη χρονιά?? Αυτός είναι ο σχεδιασμός σας για τα απορρίμματα??Αληθεύουν οι πληροφορίες οτι χρησιμοποιείτε απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης για να κάνετε αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων?
  • Τοπικό σχέδιο διαχείρησης απορριμμάτων του Δήμου Πύργου. Προφανώς στα πλαίσια της απογείωσης, έχει ο Δήμος αδιαφορήσει να προχωρήσει στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών για το κεντρικό πράσινο σημείο και τα δορυφορικά σημεία αυτού και οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την άμεση ένταξη του Δήμου σε προγράμματα χρηματοδότησης υλοποίησης των παραπάνω εγκαταστάσεων και δράσεων που οδηγούν στην αυξηση της ανακύκλωσης και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
  • Μετα τόν Μάρτιο , ποιός θα μαζεύει τα απορρίμματα κύριε Δήμαρχε??Αληθεύει οτι ο αριθμός των εργαζομένων που ζητήσατε για μόνιμους στην καθαριότητα του Δήμου, δεν επαρκούν ούτε για την αποκομιδή της πόλης του Πύργου.Γιατί θέλετε να οδηγήσετε τον Δήμο Πύργου, να ξαναζήσει τον εφιάλτη των απορριμμάτων? Και αν όντως ισχύουν οι φήμες οτι θέλετε ιδιωτική καθαριότητα, έχετε προχωρήσει σε οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να δείξετε αν συμφέρει για τους δημότες?Και αν βάλετε ιδιώτες πότε θα προλάβετε να κάνετε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται σύμφωνα με τον Νόμο??
  • Σε όλα τα δημοτικά συμβούλια , αναφέρετε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να αγοράσει απορριμματοφόρα που θα ενισχύσουν τον στόλο οχημάτων καθαριότητας του Δήμου, τα οποία συμπληρώνουν όλα εικοπενταετία (πέραν των απορριμματοφόρων ανακύκλωσης και του απορριμματοφόρου που έφερε στον Δήμο, ο κύριος Μπέλτσος).Πότε προβλέπετε να γίνει η παραπάνω διαδικασία κύριε Δήμαρχε??Ή μήπως ήταν πιο αναγκαίο το επιβατικό όχημα που αγόρασε ο Δήμος για τις μετακινήσεις…

Την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθουμε και θα ασχοληθουμε με τεχνικά θέματα και έργα στα οποία ο Δήμος Πύργου εχεί απογειωθεί…..

Εμείς ως παράταξη και πιστεύουμε και όλοι οι πολίτες του Δήμου, σας ευχαριστούμε για την απογείωση…..

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα