9 C
Pýrgos
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Έργα υποδομών στην ύδρευση στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

spot_img

Γνωστά είναι τα προβλήματα με την ύδρευση, γενικότερα, σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ειδικότερα,εκεί όπου η ύδρευση γίνεται από γεωτρήσεις τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα σε ποιότητα και ποσότητα νερού.

Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης,στο μεγαλύτερό του μέρος ,το πόσιμο νερό είναι από γεωτρήσεις και το δίκτυο ύδρευσης σε πολλά σημεία του Δήμου είναι παλιό(πάνω από 20 χρόνων) ,με σωλήνες αμιάντου παλαιού τύπου.

 

Στην άμεση ένταξη δυο έργων ύδρευσης προχωρά ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα  υδροδότησης δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων στο διευρυμένο Δήμο.

Σκοπός των έργων  είναι ο εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου των  οικισμών , ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία αυτών, τόσο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδατος στους κατοίκους της περιοχής, όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για την αποφυγή διαρροών. Επισημαίνεται ότι με τα  έργα αυτά, το σύνολο των οικισμών θα εξυπηρετείται από το νέο δίκτυο.

Ειδικότερα με την ολοκλήρωση των έργων:

  •  Εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας.
  • Περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, τα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα
  • Γίνεται καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων.
  • Μειώνεται το κόστος που δαπανάται μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ζημιών.
  • Καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα ανω των 40ετών.

 

Αναλυτικά οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν  είναι οι εξής:

  1. «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης
    (Δ.Κ. Βάρδας – Τ.Κ. Νησίου)», Προϋπολογισμού  : 825.000,00 €

Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020

Δράσεις εκσυγχρονισμού δικτύου ύδρευσης

Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην Δ.Κ Βάρδας  και στην Τ.Κ. Νησίου. Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ύδρευσης με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο στην Δημοτική Κοινότητα Βάρδας θα γίνει κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου με υδροσωλήνες πολυαιθυλενιου τελευταίας  γενιάς. Η εκλογή του υλικού γίνεται με κριτήρια αποκλειστικά ποιοτικά, αποκλειομένων των αμιαντοσωλήνων, δεδομένου ότι ο κυανούς αμίαντος έχει καταταχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης στην κατηγορία των επικινδύνων ουσιών και παρασκευασμάτων.

Για το εν λόγω τμήμα του έργου θα υλοποιηθεί εντός σχεδίου πόλης Βάρδας και περικλείεται από τις οδούς ΠΕΟ Πατρών Πύργου-Σωκράτους-Καραϊσκάκη-Αγίου Νικολάου-Σουλίου-Αγίας Τριάδας-Καραϊσκάκη-Σαλαμίνας .

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο στην Τοπική Κοινότητα Νησίου θα γίνει κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου κεντρικού δικτύου με υδροσωλήνες πολυαιθυλενιου τελευταίας  γενιάς με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του νερού που θα παρέχεται στους πολίτες.

Το συνολικό μήκος της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για την Βάρδα και το Νησί ανέρχεται περίπου στα 9χλμ

 

  1. B. Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης της Δ.Κ Κάστρου, και των Τ.Κ Μέλισσας, Τ.K Μπορσίου, Τ.Κ Νεάπολης, Τ.Κ Κουρτεσίου , T.K Αετορράχη (Δάφνη)  και Τ.Κ Ψαρίου Προϋπολογισμού  : 005.000,00 €

Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» Άξονας Προτεραιότητας βελτίωσης υποδομών του δικτύου ύδρευσης.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ύδρευσης με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου η οποία θα επιτευχτεί  με την  αντικατάσταση των σωλήνων του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης των ανωτέρω οικισμών, το οποίο εκτείνεται συνολικά σε μήκος περίπου   12.715 μ. με πλαστικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE).

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων θα γίνει κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου κεντρικού δικτύου με υδροσωλήνες πολυαιθυλενιου τελευταίας  γενιάς με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποσότητα του νερού που θα παρέχεται στους πολίτες. Η εκλογή του υλικού γίνεται με κριτήρια αποκλειστικά ποιοτικά, αποκλειομένων των αμιαντοσωλήνων, δεδομένου ότι ο κυανούς αμίαντος έχει καταταχθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης στην κατηγορία των επικινδύνων ουσιών και παρασκευασμάτων.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ  σε δηλώσεις του τονίζει:

«H Δημοτική Αρχή καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Το νερό δεν είναι μόνο πηγή ζωής, αλλά και δείγμα πολιτισμού. Επενδύουμε σε βασικές υποδομές στο Δήμο μας με γνώμονα την ποιότητα ζωής του δημότη.

Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας λύνεται  με την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς μας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα