ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Έριδες» προκάλεσε η δράση πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού – Χωρίς «τσιρίγματα» και «κουνήματα» τα χέρια


Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: «Έριδες» προκάλεσε η δράση πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Από  ένταση συνοδεύτηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με αφορμή τη δράση πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που θα διεξαχθεί  το τριήμερο 15 – 16 και 17 Ιουνίου στους δήμους Ήλιδας και Πηνειού.

Ο μαραθώνιος για τον καρκίνο του μαστού αποτέλεσε «μήλο της έριδος» μεταξύ της αντιδημάρχου οικονομικών Ρούλας Γκουβίτσα και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση για τη διοργάνωση της σημαντικής αυτής δράσης.

Από την πλευρά της η κ. Γκουβίτσα υποστήριξε ότι ο δήμος  εξέφρασε σύμφωνη άποψη για τη στήριξη του μαραθωνίου πρόληψης του καρκίνου μαστού, ενώ ο κ. Τσαούσης τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα !

Αυτό είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των δύο προαναφερόμενων, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρ. δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης  υποστήριξε πως εμπλέκεται μόνο ως μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ, η οποία θα ενισχύσει οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα εξάλλου, τέθηκε στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και έχει να κάνει με  την αγορά 170 στρ από επενδυτές στην περιοχή της Ήλιδας, προκειμένου να ανεγερθεί Μνημείο Αθανάτων, που αρχικά προοριζόταν να γίνει στην Αρχ. Ολυμπία.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλο, το ζήτημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και απομένει η υπογραφή των συμφωνητικών  με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων.

Επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας αναφορά έγινε στην υποβάθμιση 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας καθώς και της Εφύρας, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα της ύδρευσης από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, της μίσθωσης των δομών κάμπινγκ Κουρούτας, της διοργάνωσης ανθοκομικής έκθεσης και άλλων εκδηλώσεων, της ενίσχυσης του νοσοκομείου Αμαλιάδας, της ανάπλασης κεντρικών χώρων της πόλης κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πιο «Ήσυχη» συνεδρίαση που έχει γίνει ποτέ. Ήταν η μόνη συνεδρίαση, που η παράταξη Λυμπέρη δεν έφυγε «πρόωρα» από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου .

Σε αυτή την συνεδρίαση, η κ.Πηνειού δεν «Τσίριζε» και ο κ.«Βλαχοπρόξενος» δεν σηκώθηκε ποτέ να φωνάξει και δεν κούνησε τα χέρια ποτέ «απειλητικά» και «υβριστικά» !

Όλοι αναρωτήθηκαν γιατί ήταν «πεσμένα» τα αυτιά τους !

Αιτία ήταν η αθώωση Κράλλη ή έχουν πάρει τα αυτιά τους κάτι για τους ελεγκτές ;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι καυτό στις εξελίξεις …….Αναμονή !