ΠΥΡΓΟΥ

«Έρμαιο» της εγκατάλειψης τα παλιά δημοτικά σφαγεία Πύργου-Εικόνες ντροπής στο σημείο…


Στο στάδιο της κατάρρευσης βρίσκονται τα παλιά δημοτικά σφαγεία Πύργου στη θέση «Μεσολογγάκι», τα οποία αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους  σε μια πανέμορφη περιοχή,  που έχει όμως υποστεί τεράστια  υποβάθμιση!

Ο χώρος που για αρκετές  δεκαετίες λειτουργούσε ως σφαγεία  που εξυπηρετούσαν την ευρύτερη περιοχή, πλέον έχει καταστεί αγνώριστος, από την ερήμωση αλλά  και την εγκατάλειψη της δημόσιας περιουσίας.

Οι αρχικές σκέψεις που υπήρχαν εξάλλου για τη δημιουργία νομαρχιακής μονάδας υγείας στην περιοχή εγκαταλείφθηκαν στη συνέχεια, αφού το μεγάλο νοσοκομείο έγινε τελικά  στη Συντριάδα  Πύργου…

Σήμερα αρκεί μια επίσκεψη στο σημείο για να διαπιστώσει κάποιος την υποβάθμιση που γνωρίζει το παραπάνω μέρος,  μετά την οριστική παύση της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων Πύργου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αίτημα για την αξιοποίηση του χώρου αυτού με τη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου, έχει υποβάλλει στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία ο δήμος Πύργου, χωρίς όμως  να υπάρχουν μέχρι στιγμής εξελίξεις.

Ωστόσο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εκφράζουν την ανάγκη προκειμένου να αξιοποιηθεί ο εγκαταλειμμένος χώρος, ο οποίος εκτός των άλλων έχει καταστεί και απέραντος σκουπιδότοπος!