ΗΛΕΙΑ

Έρμαιο του χρόνου αλλά και των παρανόμων έχει καταστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ηλεία!


«Στοιχειωμένο» παραμένει το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ηλεία, με αποτέλεσμα μια ολόκληρη δημόσια περιουσία να αφανίζεται από τις λεηλασίες, αλλά και τη φθορά του χρόνου!

Η  μεγάλη  ιστορία του δικτύου ΟΣΕ στην Ηλεία,  κυριολεκτικά  καταστρέφεται στις ράγες που απέμειναν να θυμίζουν ότι κάποτε ανθούσε το τρένο στο Νομό.

Σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Ηλεία έχουν αφανιστεί εξαιτίας των αγριόχορτων που έχουν καλύψει σχεδόν τα πάντα, αλλά και των λογής παρανόμων που ξηλώνουν ότι βρουν στο πέρασμά  τους…

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη για το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, όπου πέρα από τις ράγες, τους σηματοδότες και τα δίφρακτα, έχουν καταστραφεί και τα παραδοσιακά κτίρια που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

Πολλές φορές εκ μέρους αρμοδίων του Οργανισμού αλλά και τοπικούς φορείς,  έχουν υπάρξει δεσμεύσεις ότι θα εκσυγχρονιστεί επιτέλους το τρένο στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει στην πράξη, με  το αιτιολογικό ότι φέρουν ευθύνες παράγοντες γειτονικών νομών, ενώ οι υπεύθυνοι στην Ηλεία «νίπτουν τας χείρας τους»…