ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Έρχεται ο «Ηνίοχος 2020» με Γαλλικά Rafale για πρώτη φορά!


Φέτος στην καθιερωμένη διεθνώς πλέον άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2020 της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά γαλλικά Rafale.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Armyvoice.gr, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην άσκηση που θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊου αναμένεται να λάβουν μέρος 8 γαλλικά Rafale αν και ακόμα ο αριθμός δεν έχει «κλείσει».

Ο Αρχηγός της Γαλλικής Αεροπορίας ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Έλληνα Αρχηγό, αποδέχθηκε τις εισηγήσεις των επιτελών του και σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τον αντιπτέραρχο Μπλιούμη ότι η συμμετοχή της Γαλλίας φέτος θα περιλάβει για πρώτη φορά και αεροσκάφη Rafale.

Η πρώτη σύσκεψη για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2020 έχει ολοκληρωθεί και έχουν αποσταλεί οι προσκλήσεις σε διάφορες χώρες. Μένει τώρα να απαντήσουν για να βγει το τελικό πρόγραμμα.

Στην Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» με τη νέα της μορφή έχουν συμμετάσχει αεροπορικές δυνάμεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας, και υφίσταται αυξανόμενο ενδιαφέρον για συμμετοχή και άλλων χωρών.

Με δεδομένο το υψηλό επίπεδο της ΠΑ και τις δυνατότητες διεξαγωγής Ασκήσεων με συμμετοχή αξιοζήλευτης ποικιλίας οπλικών συστημάτων καθώς και της προσφοράς ιδιαίτερων γεωγραφικών επιλογών-προκλήσεων, η Άσκηση «Ηνίοχος» εξελίσσεται στην ανταγωνιστικότερη Άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η οποία παρέχει στους συμμετέχοντες υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μοναδική εμπειρία συμμετοχής.

 

Η EURAC 2020 στην Ελλάδα

 

Εν τω μεταξύ, η Πολεμική Αεροπορία θα φιλοξενήσει φέτος στο τέλος Ιουνίου τη σύνοδο των Αρχηγών των Αεροποριών της Ευρώπης (European Air Chief Conference – EURAC 2020) όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Πρόκειται σαφώς για μια τιμητική για την Ελλάδα διοργάνωση, η οποία θα αναδείξει και το πρόσωπο της εξωστρέφειας που διαπνέει πλέον την Πολεμική Αεροπορία.