ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Έστησαν σκηνές στην κεντρική διώρυγα στο Κολίρι και κινδυνεύουν παιδιά! 


Ο ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού ζήτησε με επιστολή   την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού Αναστάσιος Αλτάνης για την κατάληψη που έχει γίνει από οικογένειες Ρομά σε επικίνδυνα σημεία της κεντρικής διώρυγας στην περιοχή Κολιρίου.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τον δήμο Πύργου γίνεται αναφορά για τον κίνδυνο που υπάρχει να γίνει ατύχημα ζητώντας άμεσα να ληφθούν μέτρα. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρονται στην επιστολή τα εξής:  «Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας ακόμα αρδευτικής περιόδου και καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που καλούμαστε να δώσουμε λύσεις για την ομαλή άρδευση των χιλιάδων αρδεύσιμων στρεμμάτων στην Ηλεία.

Υπάρχουν ωστόσο ζητήματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά μας για να παρέμβουμε. Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Κολιρίου στον Δήμο Πύργου πλησίον της κεντρικής διώρυγας του  Αλφειού έχουν παρανόμως τοποθετήσει σκηνές ομάδες Ρομά.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τα μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά στην συγκεκριμένη περιοχή είναι μεγάλος, να πέσουν στην διώρυγα και να παρασυρθούν από την πίεση του νερού, όπως είχε συμβεί πριν τρία χρόνια στην περιοχή του φλόκα που πνίγηκε ένα παιδί.

Ζητούμε την παρέμβασή σας πριν βρεθούμε απέναντι σε δυσάρεστες καταστάσεις αφού πρόκειται για ανθρώπινες ζωές από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που έχουν την στήριξη της Πολιτείας.  Είναι γνωστό επίσης  στην Αστυνομική Διεύθυνση για τις συνεχείς κλοπές και λεηλασίες που γίνονται στην περιοχή.

Παρακαλούμε να παρέμβετε ώστε να απομακρυνθούν οι εν λόγω Ρομά  από την συγκεκριμένη περιοχή και  να λυθεί το πρόβλημα δεδομένου οι  αναφορές που έχουν γίνει από το προσωπικό του Οργανισμού προς την διοίκηση  είναι συνεχείς.»