ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Έφτασαν χθες στη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης οι 182 μετανάστες από την Καλαμάτα


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (συνοδεία 8 περιπολικών της Αστυνομίας) έφτασαν χθες στο δομή φιλοξενίας της Μυρσίνης, λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι, οι 182 μετανάστες (132 Αφγανοί και 50 Σύριοι) από την Καλαμάτα.

Ανάμεσά τους υπάρχουν τουλάχιστον 13, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας να ζητούν από την πρώτη στιγμή τη μετατροπή της «ανοιχτής» δομής της Μυρσίνης σε «κλειστή», σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διασπορά του Covid στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος: «Η μεγάλη μας αγωνία πλέον ήταν, από την ώρα της άφιξης, αν θα παραμείνουν εντός της Δομής και να μη κυκλοφορήσει ουδείς εκτός αυτής, λόγω των κρουσμάτων κορονοιού που έχουν ανιχνευθεί στους νέους φιλοξενούμενους.

Ως πρόεδρος της κοινότητάς μας, με εργώδεις προσπάθειες ξεκίνησα έναν νέο αγώνα ενημέρωσης όλων, για το κρίσιμο της κατάστασης και την ανάγκη άμεσης επέμβασης.

Εκτός από τον κ. Δήμαρχο του Δήμου μας, τον Διοικητή της Δομής και τους Βουλευτές του Νομού μας, επισκέφθηκα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και ενημέρωσα την κυρία Εισαγγελέα γραπτώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας.

Η γνώμη μου, που την εξέθεσα προς όλους ήταν να υπάρχει φύλαξη του χώρου σε 24ωρη βάση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

Έγινε δεκτή, υπό τον όρο ότι οι υπόλοιπες Δημόσιες Αρχές , Αστυνομία και Λιμενικό δηλώσουν αδυναμία 24ωρης επιτήρησης.

Σήμερα η Δομή επιτηρείται, από Αστυνομία και κυρίως Λιμενικό, συνεχώς, γεγονός που προσωπικά διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου στο χώρο. Παρών ήταν και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου του Λιμενικού, που τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθειά του και την διάθεση του προσωπικού.

Ευχαριστώ όλους που κινητοποιήθηκαν και βοήθησαν στην προσπάθειά μας.

Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Υπάρχει, προς το παρόν, επιτήρηση πλήρης. Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε επιθυμούμε να  «φυλακίσουμε» τους φιλοξενούμενους μέσα στη Δομή. Θα κάνουν λίγο υπομονή, για 14 ημέρες, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης είναι μεγάλος».