ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ

Έφυγαν με «κατεβασμένα τα αυτιά» οι «επισκέπτες» του Υφυπουργού


Με «σηκωμένα το αυτιά» και με μεγάλη ατζέντα η προσέλευση του προέδρου Χρήστου Βαλλιανάτου στον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη .

Ενώ πήγανε με «ψηλά τα αυτιά» ,φύγανε με κατεβασμένα, η απογοήτευση στο ραντεβού ήταν το βασικό συναίσθημα που βίωσαν τα μέλη της ομάδας παραγωγών Αμαλιάδας  σχεδόν σε όλα τα θέματα.

Ο υφυπουργός δεν έδωσε καμία δέσμευση και δήλωσε αναρμόδιος πλην του θέματος της αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας και της υπογειοποίησης του δικτύου ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο κύριο Χρήστο Βαλλιανάτου, ο βουλευτής κ Γιάννης Κουτσούκος ,εκπρόσωπος της βουλευτής  κ . Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ο πρόεδρος της ένωσης οργάνωσης παραγωγών Ηλείας και πρόεδρος της Παναιγιαλείου ενώσεως κύριος Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ένωσης οργάνωσης παραγωγών και διευθυντής της Παναιγιαλείου κ.Μιλτιάδης Σταυρόπουλος και ο δικηγόρος της Παναιγιαλείου κύριος Γιάννης Ρωμανός.

Με λίγα λόγια ο κύριος Κόκκαλης ανέφερε ότι στηρίζει τις θέσεις της ομάδας για την αναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας και ζήτησε από την ομάδα να αποστείλει αίτημα στο υπουργείο προκειμένου να μην συμπεριληφθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης στα σχέδια βελτίωσης αλλά να ενταχθεί σε ξεχωριστό πρόγραμμα που θα αφορά στην αναμπέλωση της σταφίδας ,αίτημα το οποίο στη συνέχεια το Υπουργείο θα κοινοποιήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης ο κύριος Κόκκαλης ήταν θετικός στο θέμα της υπογειοποίησης του δικτύου ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ και όπως είπε υπάρχει Μελέτη η οποία θα επανεξεταστεί και τόνισε ότι θα στηρίξει το συγκεκριμένο πλάνο .

Ο κ. Βαλλιανάτος αμέσως όταν τελείωσε η συνάντηση δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τη συνάντηση και τόνισε «Δυστυχώς ο Υφυπουργός στα περισσότερα θέματα δήλωσε αναρμόδιος και ουσιαστικά λάβαμε θετικές απαντήσεις μόνο για την αναδιάρθρωση της σταφίδας και στήριξη επί της ουσίας στο αίτημα για την υπογειοποίηση του δικτύου ΤΟΕΒ. Εμείς θα ενημερώσουμε τους αγρότες και από κει και πέρα τα θέματα θα τα θέσουμε στο αναπτυξιακό συνέδριο με τον Πρωθυπουργό»