Ίσως ο πιο αγνός και ο πιο πιστός φίλαθλος του Αίαντα Γαστούνης. Ο Δημήτριος Σαφαρής (Μιμίκος), έφυγε από τη ζωή, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα, ενώ ο ίδιος ήταν πεζός. Αν και σε προχωρημένη ηλικία, 85 ετών, ο Μιμίκος, όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, ήταν γεμάτος ενέργεια και ζωή. Ζούσε για να βρίσκεται κοντά στον Αίαντα, για να παρακολουθεί τις προπονήσεις της ομάδας, τα φιλικά ή τα επίσημα παιχνίδια. Δεν έχανε παιχνίδι του Αίαντα. Είχε ζήσει όλες τις καλές και κακές στιγμές του Αίαντα και συνέδεε το παρόν με το παρελθόν του συλλόγου.
Φυσικά η είδηση του μοιραίου συμβάντος κλόνισε την οικογένεια της ομάδας, η οποία και αποφάσισε να προβεί σε συλλυπητήρια ανακοίνωση, για ένα πιστό και αγνό φίλαθλο που δεν βρίσκεται ανάμεσά μας.
«Ο Αίας συλλυπείται θερμά την οικογένεια ενός αγνού και πιστού φιλάθλου της ομάδας μας, του Δημητρίου Σαφαρή (Μιμίκου), ο οποίος δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Ήταν ένα κόσμημα για τον σύλλογό μας και η απουσία του από την εξέδρα της ομάδας θα είναι για όλους μας δυσαναπλήρωτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».