Τρίτη, 10 Μαΐου, 2022
15.9 C
Pýrgos

«Έφυγε» για τον πρωθυπουργό το υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας

spot_img

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν μαζί του και να βρουν λύσεις στα προβλήματα που «καίνε» την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα, ζητά με το υπόμνημα που έστειλε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τη συνάντηση, το πρωί της Δευτέρας, στο Εργατικό Κέντρο. Το υπόμνημα κοινοποιείται στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, στους βουλευτές του νομού καθώς και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Το υπόμνημα της Ομάδας Παραγωγών αναφέρει:

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ «ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ» ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Κύριε Πρόεδρε

Στην συνάντηση που είχαμε στην Αρχαία Ολυμπία τον Νοέμβριο 2021, σας είχαμε επαινέσει διότι είχατε υιοθετήσει την θέση της Οργάνωσής μας, ότι πρέπει να στηριχθούν τα συλλογικά σχήματα για την ανάπτυξη του Αγροτικού χώρου. Συλλογικά σχήματα απαλλαγμένα όμως από τις αμαρτίες του παρελθόντος, τα οποία θα είναι στις υπηρεσίες των Αγροτών και μόνο.

 

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΉ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

 

Ήρθε η ώρα οι αγρότες να ενωθούν και να αντιδράσουν. Ήρθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς υποστηρίζουμε και κάνουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, ότι οι Αγρότες θα γίνουν ισχυροί και θα μπορέσουν να στηρίξουν τα προϊόντα τους μόνο μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών.

Κάθε προϊόν χρειάζεται και μια δυνατή Οργάνωση Παραγωγών. Μόνο μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών θα μπορέσουν να καταρτιστούν και να εφαρμοστούν Επιχειρησιακά προγράμματα, τα οποία παρέχον σημαντικά οφέλη και κίνητρα στους παραγωγούς.

Οι Οργανώσεις μόνο κέρδος έχουν να προσθέσουν στον Αγροτικό κόσμο και ήρθε η ώρα να απεγκλωβιστούν οι παραγωγοί από στενόμυαλες λογικές του παρελθόντος και να κοιτάξουν μπροστά, να κοιτάξουν το μέλλον με άλλη προοπτική. Δυνατές Οργανώσεις συνεπάγεται ανταγωνιστικά προϊόντα που θα τηρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δώσουν στους Αγρότες τη δυνατότητα να γίνουν κυρίαρχοι στο κλάδο.

 

Κύριε Πρόεδρε

Το εισόδημα του Νομού Ηλεία κατά 70% προέρχεται από τους Αγρότες. Όταν ανέλαβε ο νέος Υπουργός θεωρήσαμε ότι πρέπει να τον ενημερώσουμε σε αυτή τη βάση για την ενίσχυση των συλλογικών οχημάτων πέρα των τρεχόντων προβλημάτων που θα σας αναφέρουμε. Υποβάλαμε αίτημα για συνάντηση με το νέο Υπουργό στις αρχές Φεβρουαρίου και ακόμα περιμένουμε.

 

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

1 ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Οι τελευταίες αυξήσεις είναι ανεπίτρεπτες, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ψάχνουν αγροτικό εισόδημα να φορολογήσουν αλλά δεν θα βρίσκουν. Οι Αγρότες θα έχουν σταματήσει να καλλιεργούν.

 

2 ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

Ενίσχυση στο προϊόν (ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ – ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ). Σε 3 μήνες έρχεται η σοδειά του 2022, τι θα γίνει αν μείνει απούλητη.

 

3 ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

Ειδικά για τον Βιομηχανική Τομάτα έχουμε καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2021 όλα τα δικαιολογητικά. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει αυτές τις ημέρες τις περισσότερες συνδεδεμένες και όχι την Βιομηχανική Τομάτα. Ο Νομός μας είναι ο πιο πρώιμος σε όλη την Ελλάδα. Η καλλιέργεια του 2022 έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2022. Πότε θα πληρωθεί η Βιομηχανική Τομάτα;

 

4 ΤΟΕΒ

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Κάθε χρόνο να καλλιεργούν οι παραγωγοί και να μην γνωρίζουν εάν θα βγει εις πέρας η καλλιέργεια. Στην Βιομηχανική Τομάτα έχουμε υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες μεταποίησης. Εάν δεν προσκομίζουμε το προϊόν ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη; Εμείς θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη εάν δεν έχουν νερό οι παραγωγοί για την καλλιέργειά τους.

 

5 Καταγραφή ζημιών στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τους πάγους.

 

6 Αποζημίωση των πυρόπληκτων παραγωγών.

 

Κύριε Πρόεδρε

Ζητάμε συνάντηση μαζί σας διότι τα προβλήματα των Αγροτών δεν μπορούν να περιμένουν. Είμαστε σίγουροι με την ευαισθησία που έχετε θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα