ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

«Έφυγε» ο «πατέρας» του θεάτρου στην Αμαλιάδα Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος

  • 247
    Shares

Η δημοσιογραφική ομάδα του «Ilia.news» συμπαρίσταται στο πένθος του αθλητικού μας συντάκτη Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλο, που έχασε σήμερα τον πολυαγαπημένο του πατέρα Ανδρέα.

Μαζί όμως με τον Σοφοκλή και την οικογένειά του, την απώλεια του Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου πενθεί ολόκληρη η Αμαλιάδα.

Ο Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος ήταν ο ορισμός του ενεργού πολίτη και του εθελοντή. Ήταν ο «πατέρας» του ερασιτεχνικού θεάτρου και των πρώτων θεατρικών ομάδων που γνώρισε ποτέ η πόλη της Αμαλιάδας. Επί των ημερών του το θέατρο γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση. Δημιουργήθηκε ο Θεατρικός Όμιλος Αμαλιάδας, ο πρώτος σύλλογος που δημιουργήθηκε ποτέ στην Αμαλιάδα με αντικείμενο αμιγώς το θέατρο, του οποίου διατέλεσε πρόεδρος επί σωρείας ετών.

Ο ίδιος μάλιστα είχε ανέβει πολλές φορές στο θεατρικό σανίδι, δίπλα σε γνωστούς, διακεκριμένους και αγαπημένους συμπολίτες μας. Ενέπνευσε εκατοντάδες ανθρώπους, νέα παιδιά, να τον ακολουθήσουν στο θεατρικό σανίδι.

Κάποια από τα τελευταία του έργα με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν οι «Δάφνες και Πικροδάφνες», «Το σόι», «Οι Φίλοι» και ο «Δον Καμίλο» που άφησε εποχή!

Δεν είναι τυχαίο, που ένα από τα παιδιά που «τράβηξε» πάνω στη θεατρική σκηνή ο Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος, ο συμπολίτης μας Σταύρος Πολλάτος, σε συλλυπητήριο μήνυμά του που ανάρτησε σήμερα στο facebook αποχαιρέτισε… τον «Δον Καμίλο»!

Ο Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος έφυγε στα 78 του χρόνια. Μετά την πενταετή στρατιωτική του θητεία, όπου μεταξύ άλλων υπηρέτησε και στην Κύπρο, εργάστηκε ως πολιτικό προσωπικό στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας. Δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια και απέκτησε δύο παιδιά, τον Σοφοκλή και τον Κώστα.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Φραγκαβίλλα.

 

Το στίγμα του στην πόλη της Αμαλιάδας θα μείνει ανεξίτηλο!


  • 247
    Shares