ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Έφυγε» ο τέως δήμαρχος Λεχαινών Δημήτρης Χατζηγιάννης

  • 255
    Shares

«Έφυγε» ο τέως δήμαρχος Λεχαινών Δημήτρης Χατζηγιάννης

Φτωχότερη από σήμερα η κοινωνία των Λεχαινών και η ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας καθώς, «έφυγε» από τη ζωή στα 79 του χρόνια ο τέως δήμαρχος Λεχαινών Δημήτρης Χατζηγιάννης. Ο τελευταίος από τους δημάρχους της… «παλιάς φουρνιάς», ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη σημερινή εικόνα των Λεχαινών αλλά και ολόκληρου του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. 

Ο Δημήτρης Χατζηγιάννης εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 1994 (ανέλαβε την 1/1/1995), διαδεχόμενος τον Αθανάσιο Τσάγκο. Επανεκλέχθηκε άλλες δύο φορές, έως το 2004, όπου τον διαδέχθηκε ο Νίκος Κουλούρης. 

Το νέο δημαρχείο των Λεχαινών, η κατασκευή του παραθεριστικού κέντρου L.M. Village στη Μυρσίνη, η παραχώρησης της παλιάς περιουσίας του ΑΣΟ από το τότε Υπουργείο Γεωργίας, ο σχεδιασμός και ολοκληρωμένη διαχείριση των προβλημάτων των χωριών του τότε δήμου Λεχαινών, ήταν μερικά μόλις από τα έργα του Δημήτρη Χατζηγιάννη. 

Άνθρωπος πάντα χαρούμενος, χαμογελαστός, με το αστείο πάντα στο στόμα, πάντα αθυρόστομος με έναν ξεχωριστά αστείο τρόπο, εργατικός, δραστήριος σε επίπεδα… «υπερκινητικού» ο Δημήτρης Χατζηγιάννης άφησε το στίγμα του στα Λεχαινά. 

Το παιδί με την κάμερα των 8 χιλιοστών στα χέρια που κατέγραφε την καθημερινότητα των Λεχαινών μεγάλωσε, εργάστηκε στο ΟΤΕ, δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια και ασχολήθηκε με αυτό που υπεραγαπούσε. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Το «Ilia.news» εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινέστατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Χατζηγιάννη. 

Καλό ταξίδι δήμαρχε, θα μας λείψεις! 

 


  • 255
    Shares