36.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Έχει χάσει την μπάλα η «ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΡΕΑ» της «ΜΑΣΑΣ» ; – Επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Και οι απαντήσεις για το καταφύγιο των αδέσποτων… δεν δόθηκαν ποτέ!

Επιλεκτικές και «στοχευμένες» απαντήσεις, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να… αγνοήσει επιδεικτικά και με ειρωνεία τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, έδωσε η Δημοτική Αρχή Ήλιδας στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει ότι η σύμβαση δήμου και ιδιώτη έχει καταπέσει, όπως τόνισε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης.

Η Δημοτική Αρχή Ήλιδας δεν σεβάστηκε καν την παρουσία δέκα και πλέον μελών της της Φιλοζωικής Ένωσης Αμαλιάδας «Αδέσποτες Ψυχές», και των άλλων φιλοζωικων οργανώσεων , στερώντας τους το δικαίωμα να τοποθετηθούν, παρά το γεγονός ότι περίμεναν υπομονετικά, επί πέντε περίπου ώρες, για να πουν την άποψή τους όταν θα ερχόταν το 32ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου είχε «κολλήσει» με την υπερκατανάλωση των ζωοτροφών μπερδεύοντας για ακόμα μια φορά τον αριθμό των σκύλων, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, ούτε λίγο – ούτε πολύ απάντησε… ότι δεν έχει πάει ποτέ να δει το χώρο του καταφυγίου (παρά το γεγονός ότι είναι στο χωριό του και ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο).

 

«Ήρθαμε να κάνουμε τους καραγκιόζηδες…»

Τα «όργανα» άρχισαν από νωρίς, όταν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Κράλλης ζήτησε τις απαντήσεις που δεσμεύτηκε, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να φέρει η Δημοτική Αρχή.

Όταν ήρθε ωστόσο η ώρα των απαντήσεων, οι δύο αντιδήμαρχοι τον «προσπέρασαν», χωρίς να απαντήσουν. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κράλλης είχε καταθέσει και μια ερώτηση για την κατασκευή ράμπα ΑμεΑ στην Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας, προκειμένου να είναι προσβάσιμη σε όλους. Αλλά τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα ΑμεΑ την γνωρίζουμε έτσι και αλλιώς…

Δικαιολογημένα λοιπόν, κατά γενική ομολογία, ο κ. Κράλλης αντέδρασε μονολογώντας «ήρθαμε εδώ να κάνουμε τους καραγκιόζηδες». Ο πρόεδρος ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου «έπιασε» μόνο τη λέξη «καραγκιόζηδες», ζητώντας από τον κ. Κράλλη να ανακαλέσει. Πράγμα που φυσικά δεν έκανε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για 5 λεπτά, προκειμένου να «πέσουν οι τόνοι».

Και… ο δεύτερος «γύρος»!

Ο δεύτερος «γύρος» του «ματς» ήρθε με τη συζήτηση του 32ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε σε νέα μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση – φιλοξενία αδέσποτων ζώων καθώς και στον ορισμό επιτροπής εκτίμησης του ακινήτου.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, η σημερινή σύμβαση έχει προβλήματα καθώς κρίνεται παράνομη και καταχρηστική, αφού δεν αναφέρει πουθενά τη φροντίδα των ζώων, δεν στάλθηκε ποτέ για δημοσίευση, έγινε από την Οικονομική Επιτροπή και όχι από την επιτροπή εκτίμησης και ως εκ τούτου ο ιδιώτης, δεν μπορεί να πληρωθεί. Έτσι, η διαδικασία πρέπει να γίνει από την αρχή, χωρίς να καταγγελθεί η παλιά σύμβαση, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία.

Πάνω από 3-4 φορές ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κράλλης επανέλαβε το ερώτημά του για το αν πληρούνται οι όροι της σύμβασης, αν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου υπήρχαν τα 50 σπιτάκια, αν ήταν ο χώρος περιφραγμένος και εάν ο ιδιώτης ήταν εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Χωρίς φυσικά… να πάρει απάντηση ποτέ.

Αντί αυτού, ο κ. Ζαχαρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει πάει ποτέ να δει τον χώρο, ενώ ο κ. Χριστοφόρου «μαινόμενος», επιτέθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή επαναλαμβάνοντας ότι «έτρωγε» 1982 τσουβάλια κροκέτες και «μπερδεύοντας» για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ζώων που παρέλαβε ο ιδιώτης στο νέο καταφύγιο. Έτσι, από τα 34 τσιπαρισμένα και τα 30 ατσιπάριστα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, σε αυτή τη συνεδρίαση ο ιδιώτης παρέλαβε μόνο 37 τσιπαρισμένα…

 

«Να μην τολμήσετε να βάλετε χέρι»

«Εννοείται ότι δίνοντας ένα ευρώ το τετραγωνικό και εσείς τώρα τρία, το κάναμε γιατί  ο ιδιώτης αναλαμβάνει την περιποίηση και την φροντίδα των ζώων. Διαφορετικά με τόσα χρήματα όχι νοικιάζαμε, αλλά αγοράζαμε όποιοι οικόπεδο θέλαμε» είπε ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφερόμενος στις καταγγελίες των φιλόζωων (που βρίσκονται ήδη στην Εισαγγελία Αμαλιάδας) για τα ζώα που υπήρχαν στον προηγούμενο χώρο και κατά τη μεταφορά τους στο νέο… βρέθηκαν νεκρά σε διάφορα σημεία του δήμου.

Οι τόνοι ωστόσο… χτύπησαν «κόκκινο», όταν τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης λέγοντας: «Η σύμβαση έχει καταπέσει από το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου και αν κάποιος πάει στον Εισαγγελέα θα βρεθείτε κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος».

Συνεχίζοντας δε ο κ. Κράλλης είπε: «Να μην τολμήσετε να βάλετε χέρι σε νέα σύμβαση και εκμίσθωση χώρου. Έχουμε τόσους δημοτικούς χώρους, έχουμε στη Ροβιάτα, έχουμε και αλλού. Γιατί να νοικιάσουμε χώρο; Μάλιστα ο κ. Κράλλης προσπάθησε να προτείνει και άτομα, γνώστες του αντικειμένου, για να αναλάβουν την ευθύνη της αξιολόγησης  των δημοτικών χώρων, αλλά…»

 

Η «μάχη» γενικεύτηκε!!!

«Ωρυόμενος» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Πατρινός έλεγε και ξανάλεγε «θα μας πείτε εσείς κ. Κράλλη τι θα κάνουμε και τι απόφαση θα πάρουμε;».  Από την άλλη οι «κορώνες» του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ζαχαρόπουλου «Ποιος είσαι εσύ που θα απειλήσεις εμένα; Είσαι πολύ μικρός για να με απειλήσεις». Από την άλλη ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου (με το χέρι σηκωμένο) να μην δέχεται με τίποτα να πάρουν τον λόγο των μέλη της Φιλοζωικής Ένωσης, ο κ. Δημήτρης Κράλλης να απαντά «δεν θα περάσει ο τσαμπουκάς του Ζαχαρόπουλου», δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Χριστοδουλόπουλου να καταγγέλλουν τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής, παραλληλίζοντας τον δήμαρχο με τον… ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και στο τέλος, η παράταξη Χριστοδουλόπουλου και Κράλλη να αποχωρούν μαζί με την Φιλοζωϊκή Ένωση από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας…

Ωστόσο πριν αποχωρήσει ο κ. Κράλλης πρόλαβε να πει… «κοντός ψαλμός αλληλούια»…

Σίγουρα το θέμα δεν τελείωσε εδώ… μάλλον κάπου εδώ αρχίζει!  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα